Klaudia, witaj! A jak duży jest ten naczyniak? Z tego co czytałam to nie jest on przeszkodą w zajściu w ciążę i w przypadku naczyniaka nie przekraczającego 10 cm nie stosuje się żadnego leczenia a jedynie kontrolę ambulatoryjną i badanie USG ...choć na pewno lepiej poczekać na konsultację lekarza.
natusia, dość drogi ten progesteron, ja stosowałam ten krem
PROGESTERON W KREMIE firmy SARATI PRZESYŁKA GRATIS (2346548975) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. Myślę, że stosować warto, zaszkodzić nie zaszkodzi a może jak raz pomoże
mama kubulki, piwo podobno bardzo zakwasza i obniża u mężczyzn testosteron a podnosi estrogen :-) Krem z progesteronem ma wspomóc dostarczenie tego hormonu w fazie lutealnej i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Co do suplementów to natusia już Ciebie poratowała :-), dorzuć do tego B-Complex B-100 oraz tabletki z żurawiną (ekwiwalent około 10000 mg owoców żurawiny). Cytryna należy do produktów silnie alkalizujących, grejpfruty do średnio alkalizujących więc jedne i drugie odpadają, ponadto cytrusy mają często w sobie dużo potasu a to sprzyja poczęciu chłopca. Na kilka dni przed owulką i minimum godzinę przed sexem można połknąć Sudafed by wysuszyć śluz. Dietę warto stosować cały czas i minimum 6 tygodni przed staraniami o dziecko, zakwaszające suplementy typu żurawina czy witamina C można łykać tylko do owulacji gdyż niskie pH ma znaczenie tylko przed zapłodnieniem (unieruchamia ogonki męskim plemnikom, pogarsza jakość śluzu, wpływa na dodatnią polaryzację komórki jajowej). Co do tego turmalinu z podanych przez Ciebie linków to według mnie takie kamienie raczej się nie nadają, w bransoletkach wydzielających jony ujemne turmalin jest prawdopodobnie w postaci proszku zamknięty np. w silikonowej osłonie, taki proszek ma większą powierzchnię właściwą i na pewno emituje dużo więcej jonów, zwykłe kamienie prawdopodobnie się nie nadają, lepiej zakupić bransoletkę przy której jest wyraźnie zaznaczone, że emituje jony, w sklepie w którym kupowała Gal podawano nawet wielkość emisji dla każdej bransoletki.
Gal, wracaj do nas i daj znać co i jak! Sprawdzałaś dziś betę? Nawet jeśli się nie udało w tym cyklu to to na pewno była ciąża tylko prawdopodobnie biochemiczna (50% ciąż jest taka i nawet o nich nie wiemy, po prostu w terminie wypada @), spójrz na to tak - bez problemu możesz zajść w ciążę i nie masz żadnych zrostów zatem w następnym cyklu na pewno się uda tak jak u MissBelli i być może Truskafffki, przeciez nie można cały czas trafiać w te negatywne 50%. Oczywiście trzymam kciuki by udało się już teraz! &&&&&&&&&&&
Mama, Ty też kochana do nas wracaj, tak mało przecież brakowało i według mnie nie udało się tylko z powodu zbyt dużego odstępu staranek od owulki, pięknie reagujesz na CLO i w kolejnym cyklu uda się na pewno!
Noemi, lody podobno zakwaszają, zwłaszcza czekoladowe
Co do diety dziewczynkowej to najlepiej wziąć wypadkową z 2 źródeł: z blogu o planowaniu płci i z listy zakwaszających oraz alkalizujących produktów, jeśli nie masz tej listy to podeślę, niestety nie mam jeszcze przygotowanego zbiorczego opracowania ale kiedyś się za to wezmę i jakoś to wszystko podsumuję ;-) Twoje dieta wygląda jak dla mnie OK
Warto śniadania jeść niskowęglowodanowe (albo zupełnie je pomijać ale jak da mnie to nierealne, umarłabym z głodu ;-)). Gorące posiłki obniżają pH więc najlepiej często takie spożywać. Co do Licorice Root to warto by M to łykał ale według mnie tylko wtedy jeśli parametry "chłopaków" nie są złe, jeśli są niedobre to LR może w ogóle uniemożliwić zajście w ciążę gdyż on psuje nieco parametry spermy. Z takim przygotowaniem na pewno będziesz mieć córeczkę, zobaczysz!