reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ewcik- no to widzę, że ph humor Ci popsuło, to juz wiesz niestety jak to jest jak sie walczy z tym ph, a ono uparcie robi swoje i jak to jest dołujące. Kto ma naturalne ph niskie w staraniach dziewczynkowych ten szczęsciarz. A co do replensu, ja trochę używałam, mi obniża ph , ale nie na długo. Ono chyba nie jest obojętne dla plemników i może uszczuplić ich szeregi. Jego powinno się używać raczej po staraniach, chociaż chyba niektóre dziewczny używają też przed. Rephresh mi też obniża ph , ale tez nie na długo. Najlepiej mi chyba obniżały irygacje, ale one też nie są obojętne dla plemników.. Szczęściary te, którym sylk obniża ph, bo on chyba najbezpieczniejszy

reklama
Truskafffka a myslisz, że nie zrobiłam tego budyniu, a zrobiłam, tylko w domu miałam waniliowy, a ja wole śmietankowy, a i tak wrąbałam, aż mi się uszy trzęsły:-D Dla Ciebie Specjalne:-D
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~i dla
pozostałych kobitek również!!! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Miss Bella ja kupowałam tydzień temu jeansy, takie fajne cienkie ze streczem za 139, i takie fajne spodenki brązowe wywijane za 99, spodnie świetne, niestety cenny nie:dry: Ale M zadowolony z córeczki sponsorował to co sobie będę odmawiać:-D

Dobranoc Kobitki!!! Miłych snów!!!

Ostatnia edycja:
Piranha- a jeszcze wracając do kwasów omega 3 i 6, czy one nie są polecane w staraniach o chłopca, bo tak sobie myslę, że olej lniany, wiesiołek, które zawierają dużo tych kwasów sa właśnie polecane na chłopaczka, bo też powoduja zwiekszenie ilości śluzu. Czy to ma tu jakiś związek?

A jeszcze Cię pomęczę, chcę sobie kupić puder, z chęcią bym skorzystała z produktów Twojej siostry, do tej pory używałam płynnego podkładu, a na to jeszcze puder w kulkach. Czy entualnie mogłabyś mi coś zaproponować w zamian nawet tych moich. Jeszcze wczęsniej pisałaś, że siostra ma mieć jakieś nowe produkty.
Byłabym Ci wdzięczna za poradę:-)

Mama05- Słonko, mało Cię było dzisiaj na BB......

Ja jak zwykle nie moge spac.I rozmyslam.Tak sobie mysle jak wogole doszlo do tej ciazy.I mysle ze jedyna opcja to jakas mikroskopijna dziurka/Bo nasienie bylo na bank w gumce.Przeciez maz widzial po.No to wyleciec moglo kropla ew.kilka.To ile jest plemnikow w takiej kropelce z mikroskopijnej dziurki...
i na pewno nie po rowno X i Y.Ale mam jazdy nie ale cos w tej ciazy zasnac nie moge i ogladam zdjecia w necie jak teraz dzidzia wyglada...

samana, w 19 tygodniu jak najbardziej możesz już mieć USG połówkowe, robi je się w okolicy 20 tygodnia (między 18 a 22 tygodniem).

MissBella, ja ciuchy ciążowe kupowałam na Allegro.

Truskafffka, kółko widzę ma zatem wzięcie :-D

Gal, masz rację, sprawdziłam na in-gender i te kwasy sprzyjają poczęciu chłopca. Co do pudru to tu są obecne aukcje siostry Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., ja stosuje Complexion Perfector i bardzo sobie go chwalę (trzeba mieć do nakładania odpowiedni pędzel, ja podkład nakładam pędzlem "Flat Top" a puder pędzlem "Kabuki", można je zakupić na Allegro ale wiem też, że siostra będzie niebawem mieć ładne i dobre jakościowo tego rodzaju pędzle). Z pudrów sprzedaje obecnie Immediate Beauty, ja jednak używam innego pudru od siostry (araganowego i z drzewa kapokowego), których nie ma wciąż w sprzedaży. Możesz na początek zamówić próbkę podkładu Pixie podkład mineralny Complexion Perfector - 1ml (2280370914) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. żeby go sobie przetestować i dobrać kolorek, siostra na pewno pomoże w doborze odcienia :tak: Niestety nic nie wiem o nowych produktach gdyż nie widziałam się z nią 2 miesiące albo i dłużej - co się mamy zgadać to okazuje się, że jej dzieci chorują (synek ze szkoły co tydzień przynosi inna chorobę) i trzeba wszystko przekładać.

Mama, brakowało Ciebie dziś na forum!

Andziak, podobno im mniej plemników tym większe szanse na córcie :tak:, wiem że się powtarzam ale ja tam nie mam wątpliwości, że będziesz mieć córeczkę.

Ja coś mam kiepski humorek, pokłóciłam się z mamą i w ogóle miałam dziś cały szereg stresujących sytuacji ...a na koniec dnia M rozbił mój ulubiony wazon (o co nie mam oczywiście do niego żalu ;-)), każdy dzień dostarcza mi niestety sporą dawkę stresu i aż się boję jaki to będzie miało wpływ na moją córkę. Dobrej nocki dla wszystkich!

Ostatnia edycja:
Widze pirania ze tez spac nie mozesz.Ja mam ten sam problem.Przez mame malzenstwo wisialo na wlosku nie raz.Wlasnie przerwalismy starania zeby cos zrobic i sie wyprowadzic.Co do plemnikow to tylko myslalam ile jest w takiej mikroskopijnej kropli i jak to wyglada % z X i Y
I patrzac jak ten moj maluch sie rozwija cos znalazlam . Przeczytalam ze zarodek do 9 tyg jest zenski.Tzn taki sam i na tym etapie moze wytwprzyc i jajniki i jadra.Ale plemnik meski mab.duza dawke testosteronu.I w 10 tyg.zarodek ja otrzymuje.Wtedy ma sygnal i wyrostek wydluza sie i przeksztalca w narzady meskie.Jak zarodek nie otrzyma tej dawki to w 11 tyg. wyksztalca narzady zenskie.Sory hormony meskie otrzymuje juz w 6 tyg.jak ich nie otrzyma to ma sygnal ze maja sie wytwarzac narzady zenskie.
Przeczytajcie sobie plec mozgu ciekawe rzeczy pisza

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny,

witam sie z wami w sloneccczny poranek, JUUUUPPPIIII,
wczoraj wieczorkiem chcialam do Was wpasc, ale poleglam....za to dzis od rana nadrobilam wszytsko, ojjjjj....
Dzis nad ranem, kolo 2 mojego M chwycil taki skurcz w lydce, ze dar sie tak nie samowicie, ze hohoh. Pomyslalam ze bede dobra zona i mu pomasuje ta lydke, booooszeee jak wydarl sie na mnie, no to w du...juz nie pomoge. Musila to byc cholerny bol, co kupic na te skurcze.... Magnez?????

Wczoraj posprzatalam domek, a dzis wyglada jakby tornado przez niego przeszlo, szlak mnie trafia... ja nic nie robie tylko pranie, sprzatanie, gotowanie... dobra juz nie marudze

Milego dzionka dziewczyny, przede wszystkim duzo slonka i dobrego humoru

hej babeczki!!!
Pirania, Andziak - to prawda, że najlepiej mieszka się na swoim, bo z rodzicami różnie bywa...
MissBella - właśnie wydawało mi cię, że w H&M najszybciej coś ciążowego się dostanie, ale sama jeszcze nigdzie nie byłam i nie patrzyłam...
w ogóle to wczoraj jakiegoś doła złapałam, czuję się gruba, ciężka, okropna, nie mam w co się ubrać, więc ciągle chodzę w leginsach lub portkach dresowych i dłuższych tunikach, ale tak to można sobie chodzić po domu i ewentualnie wyskoczyć na bazarek po warzywa a nie gdzieś wyjść... na wagę nawet nie wchodzę... najgorzej, że tyłek mi urósł od tych hormonów dowcipnych na podtrzymanie ciąży, odkąd je odstawiłam przytyłam tylko w brzuszku a wcześniej to praktycznie głównie dooopa mi rosła... wszystkie ubrania mam w rozmiarze 36 i w tej chwili w nic nie wchodzę... masakra jakaś... a szkoda mi też kasy na te namioty ciążowe, bo po porodzie stanę na głowie, żeby jak najszybciej wrócić do swojego normalnego rozmiaru... źle się czuję w tych obfitych kształtach, wiedziałam, że w ciąży przytyję, byłam na to przygotowana, ale teraz mnie to trochę przerosło, choć wiem, że dla córci warto się pomęczyć a potem zrzucać to sadło z siebie...
no to pomarudziłam sobie i Wam... sorki za takie trucie, ale tak mnie po prostu dopadło...

Witam sie porannie!

Ja też coś dzisiaj kiepsko ze snem , zasnęłam szybko, ale to już była 1 w nocy, ale znowu o 6 sie obudziłam i już nie mogłam zasnąć bo naszedł mnie natłok mysli.

Andziak- wmawiaj sobie, że jest to dziewczynka i tylko tej mysli sie trzymaj, aby wytrzymać aż do usg, gdzie się okaze, ze to ona oczywiście jest!:-)

Piranha- bardzo współczuję Ci tej sytuacji z mamą, jest to bardzo bolesne, coś o tym wiem, bo podobną sytuację mam z teściami. Moja mama była inna i bardzo kochała mojego starszego synka, młodszego już nie za bardzo miała jak poznać, ale już jej nie ma i jedynymi dziadkami dla moich wnuków są moi teściowie, którzy wszystkie uczucia przelewają na dziecko siostry M. Jest to dla nas wszystkich bardzo przykre i nieraz z tego powodu były w domu kłótnie. Wiem jak to wpływa na relacje pomiędzy małżonkami. Twój Krzysiu ma chociaż drugich dziadków kochających, a to jest już dużo. Ale wiem, że chciałoby się, aby Twoja mama inaczej traktowała Krzysia, bo to przecież jej wnuczek...

Piranha,
chyba zamówie próbki tych pudrów, a jeszcze zsatanwiam sie nad pedzlami , te dwa rodzaje, to kupiłaś u siostry, czy u kogos innego, bo widzę rózne aukcję, ale nie moge namierzyć u jednego sprzedawcy, aby podwójnie nie płacić za przesyłkę.

A ja jeszcze podrąże temat kwasów omega, bo orzechy włoskie są polecane na dziewczynkę, a one maja przecież sporo kwasów omega, wieć tu jest jakaś sprzecznosć? A jezeli nie, to może oliwa z orzecha włoskiego by trochę sprawę załatwiła?

Tasha- witaj, to od tego progesteronu się tyje? Od duphastonu też? Nie załamujcie mnie, bo ja mam sporą nadwagę i próbuję ja chociaz trochę ja zrzucić(niestety mam bardzo słabą przemianę materii) i jak mam jeszcze przytyć , to chyba oszaleję.....
Ty Tasha- to jesteś szczuplutka kobitka, wiec nawet jak Ci trochę dupka urośnie, to nie ma takiej tragedii, ale w moim przypadku i bez progesteronu to już masakra i ja bez tego bardzo źle się czuję w tych kragłosciach, bo jeszcze parę lat temu w miarę sensownie wugladałam.
Powiedźcie proszę czy duphaston powoduję tycie?

Ostatnia edycja:
reklama
Karola- z mową to różnie bywa, nawet u dzieci tych samych rodziców. Mój starszy jak skończyła 2 latka to praktycznie nie mówił, martwiłam się tym bardzo, tym bardziej ,że na podwórku inne dzieci w tym samym wieku już nieźle mówiły. Teraz jest super uczniem z wieloma sukcesami w szkole, nawet na tle kraju. A ten mój młodszy skolei to bardzo wcześnie zaczął mówić. Na 2 latka już znał i nazywał z 5 kolorów, a po kilku tygodniach wszystkie najważniejsze kolory nazywał. Pieknie mówi zdaniami i można się z nim normalnie porozumiewać. Po prostu dwie skarajności, jakby dzieci nie od tych samych rodziców. Nie wiem czy ma to tu znaczenie, ale pierwsze dziecko szczepione, drugie wogóle. W każdym bądź razie wiem, że późny rozwój mowy na pewno nie świadczy o inteligencji dziecka, bo dziecko które późno mówi jest tak samo inteligentne jak inne , a może niekiedy nawet bardziej.

Mama05- Słonko moje nie doszło dzisiaj, ale to nic poczekam, dziękuję:tak:

Piranha
-ja tez nie mam lekko z tym swoim najmłodszym i czasami wołam: gdzie jest melisa? MA niezły charakterek i straszny uparciuszek.
A co myslisz o przyjmowaniu kawsów omega 3 i 6, podobno są bardzo wskazane przed zajściem w ciąże i oczywiście później. Czy Ty je przyjmowałaś, a może były razem w witaminach, kótre brałaś? Zastanawiam się mocno, czy ich nie brać.
Gal dziękuję za słowa wsparcia bo nie ukrywam brak mowy u Jasia mnie stresuje ale zamówiłam już książeczki polecane przez truskawkę i będę stymulować młodego słodziaka. No a co ze szczepieniami ? Mogą mieć wpływ na rozwój mowy?

Piranha przykro mi , że mama ma takie niefajne podejście do Krzysia. Jeżeli chodzi o nasze dzieci wszystko co przykre a ich dotyczy boli nas o stokroć bardziej. Trzymam kciuki za być może wyprowadzkę kiedyś i zamieszkanie tylko z Twoją rodzinką.

Samana nuby to jeszcze za trudny temat dla mnie :-D

Andziak będzie dziewczynka zobaczysz

Tasha doskonale rozumiem jakie to jest irytujące jak nabiera się ciałka w ciąży. Ja w drugiej przytyłam nawet nie wiedząc kiedy 25 kg :szok:. Miałam co robić ale poszło szybciutko. Byle do przodu. Jak urodzisz to z dnia na dzień gramów ubywa. :-)

Miłego dnia dziewczyny. Ja już w pracy kończę kawkę i pyszną drożdżówkę i ruszam w wir pracy. Super , że już piątek. Wczoraj posprzątaliśmy chałupkę z mężusiem także dzisiaj laba no i wieczorem mam babskie spotkanko.:-D

Do góry