reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Merylin - mnie śniło się 2 razy, że to chłopczyk i dlatego potwornie bałam się usg, ale na szczęście te sny były odwrotne, więc może nie stresuj się tak bardzo na zapas, choć wiem, jakie to trudne, bo sama miałam schizy i jazdy, raz płacz bez powodu, raz jakieś głupawki, mój M to tylko ręce składał, żeby jak najszybciej dało się płeć określić i żebym przestała fiksować
Gal- ja nie wiem kochana czy to normalne, że po progesteronie tak przytyłam, ja po prostu tak mam, że hormony mi nie służą, po antykach też tyłam i musiałam odstawić, w ciąży przez 14 tygodni też musiałam przyjmować hormony i niestety znów nabrałam ciałka, najgorsze jest to, że ja zawsze byłam bardzo aktywna, chodziłam na basen, fitness, jeździłam na rowerze, ważyłam 51 kg przy wzroście 170 cm, a teraz jak na siebie patrzę to widzę słonia Dumbo, bo ginka zabroniła wszystkiego, nawet seksik zakazany; po hormonach miałam zatrzymaną wodę w organizmie, bo puchłam bardzo, zwiększone stany depresyjne i dlatego twierdzę, że mi hormony nie służą, ale czasami jest to jedyne wyjście z sytuacji, wolałam się faszerować tym świństwem niż stracić niunię;
a teraz zmiana tematu: nie wiem Gal ile masz lat, ale myślę, że pewnie jesteśmy w podobnym wieku (36), w każdym razie wczoraj dowiedziałam się, że mama mojego 16 letniego ucznia jedynaka jest w ciąży, babeczka jest starsza ode mnie o 2 lata, ale powiedziała, że skoro ja zaryzykowałam to i ona nabrała odwagi, żeby spróbować i się udało, babka jest przeszczęśliwa, że będzie miała 2 dziecko, jeszcze nie wie co to będzie ale i tak się cieszy! i jeszcze moja znajoma w wieku 41 lat urodziła córeczkę i mówi, że teraz nie wyobraża sobie, jak mogłoby jej nie być!!!

reklama
Martika - to wielki szacun, 5 dni po porodzie brzuszki!!! ja 5 dni po porodzie to ledwie schodziłam z łóżka i chodziłam jak emerytka! aczkolwiek jak już się potem rozruszałam to też szybciutko zrzuciłam kilogramy w poprzedniej ciąży, ale teraz jestem przerażona:szok:

witam w piekny słoneczny poranek;)

właśnie. jak to jest z tymi kwasami Omega? bo przeglądałąm troszkę watek (kilkanaście wcześniejszych stron-z ub roku) i doczytałam że np Beatka brała kwasy Omega na dziewczynke.wiec jak to jest?

z czego robicie irygacje na obniżenie ph?

Piranha współczuje sytuacji z mama..najlepiej sie chyba mieszka na swoim. ciasne ale własne. my niestety (albo stety) mieszkamy też z rodzicami ale póki co-tfu tfu-są bardzo dobre relacje.ale gdybym widziała że coś sie zaczyna psuć uciekałabym jak najszybciej, żeby nie pogorszyc jeszcze tego.

No właśnie zależy jak często bo mam taki diabelski pomysł ale i wątpliwości:(Ostatnio zmieniałam lekarza prowadzącego więc zapisałam się do dwóch i poszłam do tego, który mnie wcześniej przyjął, I właśnie dziś mam wizytę umówioną u tego drugiego i korci mnie żeby iść może zrobi mi USG i powie mi płeć(ciekawość mnie zżera) ale z drugiej strony jedno USG we wtorek drugie dziś czy to nie przesada?:-p

Piranha i mi przykro jak czytam o twojej mamie.. szkoda że ma tekie podejcie kobieta. Życzę Ci abyś była silna i nie przejmowała się tak bardzo. Ja mam podobnie ale z moim tatą. On jest alkoholikiem i nie jest fajnie wcale podejscie do wnuka ma bardzo dziwne a Filip już to rozumie i sie pyta mnie czemu tak..... dobrze że mieszkamy na swoim i nie muszę go oglądać na codzień. Moi teście sa cudowni dla filipka. i kiedyś chciałabym tak samo być dobrą babcią dla moich wnuków.. BUZiak 3maj się kochana

Co z ta soda? samana nie wiem ale chyba mozesz.Robilas test z sody?
No ja tez czytalam i tych kwasach ze niby na chlopca a ja bralam na wydluzenie cyklu.To samo wit.b bralam na zwiekszenie progesteronu a teraz czytam ze zwieksza testosteron.Nic juz nie wiem

Ostatnia edycja:
Tasha, Gal ja również 36 latek skończone. I nie powiem czuję oddech i presję czasu. Tasha Ty już jesteś w ciąży ,Gal Ty planujesz i działasz a ja namawiam męża ( uparty jest jak osioł :-D) miesiąc za miesiącem leci.

Dziewczyny jak jakaś z tymi szczepieniami nieświadoma byłam. Szok :szok:

reklama
WITAM:)

Tak czytam was czytam i sobie mysle gdzie jest KOSMO??coś sie stało???

DIDO u ciebie już bliżej niż dalej:))
SAMANA hehe ja tak smao jak patrzyłam na tego nuba u mojego smerfika to sobie myśle ż etak niżej jest?to szansa na dziewczynkę a teraz widizałam odstajace coś miedzy nogami takze synek hehe :D

Ogólnie powiem wam że sa niespodzianki i znam jedną osobe która miała przez dwóch ginów mówione ż esynek nawet fotkę dostała z siusiorkiem a prosze urodziła dziewcyznke :)nie bede pisała kto bo nie wiem czy chciałaby abym pisała ale znam ja i pisze z nią :)także różnie z tym wszysktim bywa:D

Ja jak się dowiem na 100% że synek to zacznę mysleć nad wyprawką ale wiecie co ja chyba tak czy siak będe kupowała uniwersalnie np.pościel itp.bo nie wiem ale tak jak wcześniej czułam tak teraz ze ja ta córe w sobie mam tak intuicja mi podpowiada ale z drugiej strony skoro jest etn siusiak to bedzie:))no nic ja juz nastawiona jestem jakby co :p

Do góry