reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Fiol sobie sam kanapki robi itp heh:) po swojemu ale robi. tak samo z piciem było mama pić pić aż w końcu przyszedł czas że sam zaczął brać szklanke np ze zmywarki i wlewa sobie sok lub wode:) Samodzielniak mój. Trzeba uczyć dzieci od małego mówię wam.
Co do wyraźnego mówienie to u nas było podobnie Fiol ładnie mówił tak około 3 lat jak miał... :tak:

reklama
a to Mati też pićko sam sobie robi, kanapki-zwłaszcza z dżemem lub czekoladą:-D -też ..baaa czasem nawet dla mnie coś zrobi hehe
Ale o tej porze chodzi za nim...podwieczorek, a to grubsza sprawa, jakiś budyń czy cosik w tym stylu ;)

O Truskafffka ale mi zarzuciłaś pomysł z tym budyniem, a właściwie Prezes:-D a coś za mną pełzało, ale nie wiedziałam co:-D
Wiecie co przed chwila nawiedziły mnie jakieś babcie niby z Kościoła, mówiły, że nie Jehowe, i o Bogu chciały rozmawiać:szok: A ja im na to, ze jestem wierząca, ale nie praktykująca, od czasu jak Kościół zaczął się wtrącać w nie swoje sprawy, np co oni maja do in vitro! Mina babci bezcenna:cool: (tak naprawdę mam taki fajny mały Kościółek z przesympatycznym Proboszczem, nie w Parafii, i jak mamy ochotę to tam jedziemy:-D)

czesc dziewczyny. jakos nie mam dzisiaj weny do pisania ale podczytuje co tam naskrobalyscie.
Patrysia dobrze ze nastawiasz sie na chlopaka bo najlepsze sa niespodzianki np. taka jaka miala nasza Piranha :-) i tego ci zycze kochana :tak:

Gal , na aftę spróbuj Aphtin - tani i skuteczny , a co najlepsze to słodki i nie odstrasza dzieci
Pirania , te cztery to najlepsze by były , już moja w tym głowa ,żeby łkał ...

Dziewczyny dopatruje się i dopatruję i ja bym zaryzykowała,ze tu widać nuba (nawet dwie możliwości). Wysyłam 2 zdjęcia na którym zaznaczyłam gdzie i zobaczymy może to mi już wyobraźnia wariuje.:-p
Piszcie co widzicie bądź czy coś widzicie;-)
1
MALEŃSTWO2n.jpg
2
MALEŃSTWO20u.jpg

Czarna- dzięki, tez o nim myślałam, ale nie wiedziałam, że jest słodki, i dzieci go lubią, dzieki jeszcze raz:tak:

Mama05- kochanie, mam dupka! Mąż przyniósł ze skrzynki jak niedawno wracał z pracy, widocznie listonoszka później włożyła:-) Dziękuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuję:-) Skoro jest od Ciebe, to na pewno mi pomoże i mama następny cykl będzie nasz, Ty na clo , ja z duphastonem, dobra Słoneczko?

reklama
kaarinka, dzięki kochana!

samana, według mnie przy takim spożyciu Coli pH było bardzo niskie a po owulce to już tym bardziej (no chyba, że zaszalałaś z orgazmem :-D a to podnosi pH) więc duże szanse na to, że w Twoim brzuchu zamieszkała córeczka! :tak: Co do tych kółek na zdjęciu to mniejsze zaznacza według mnie kość (biodrową albo ogonową, nie znam się :-D) a większe - ciężko powiedzieć bo takich tego rodzaju podłużnych jaśniejszych plamek jest pełno w różnych miejscach na zdjęciu.

Gal, podobno drugie dziecko przy rodzeństwie szybciej się rozwija. Krzysiu zna już kolory bo jak go poproszę by jakiś pokazał to zazwyczaj się nie myl;i, nie umie ich jednak nazywać. Próbuje też powtarzać po mnie słowa ale najczęściej dobrze powtórzy tylko ostatnią sylabę ...choć np. nauczył się bez problemu mówić "kółko". Możemy sobie podać rękę bo z mojego też uparciuszek no ale zarówno mama jak i tata to uparciuchy więc nie mogło być inaczej. A kwasy omega jak najbardziej polecam, ja ich niestety nie łykałam.

patrysia
, często narządy płciowe u dziewczynki są opuchnięte i stąd trochę wypukłe.

Truskafffko, ale się uśmiałam z tekstu Twojego synka, przebojowy chłopak z niego! :-D

Kinga, miłego wieczorka! ...oj jak ja bym chciała by Krzysiu był już taki samodzielny, żałuję, że nie zdecydowałam się wcześniej na dzieci ...to znaczy ja chciałam ale M długo ociągał się ze ślubem i z decyzją o dziecku.

Gal, właśnie siostra Aphtin podawała synkowi :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry