reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ewcik- no to widzę, że ph humor Ci popsuło, to juz wiesz niestety jak to jest jak sie walczy z tym ph, a ono uparcie robi swoje i jak to jest dołujące. Kto ma naturalne ph niskie w staraniach dziewczynkowych ten szczęsciarz. A co do replensu, ja trochę używałam, mi obniża ph , ale nie na długo. Ono chyba nie jest obojętne dla plemników i może uszczuplić ich szeregi. Jego powinno się używać raczej po staraniach, chociaż chyba niektóre dziewczny używają też przed. Rephresh mi też obniża ph , ale tez nie na długo. Najlepiej mi chyba obniżały irygacje, ale one też nie są obojętne dla plemników.. Szczęściary te, którym sylk obniża ph, bo on chyba najbezpieczniejszy

reklama
Truskafffka a myslisz, że nie zrobiłam tego budyniu, a zrobiłam, tylko w domu miałam waniliowy, a ja wole śmietankowy, a i tak wrąbałam, aż mi się uszy trzęsły:-D Dla Ciebie Specjalne:-D
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~i dla
pozostałych kobitek również!!! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Miss Bella ja kupowałam tydzień temu jeansy, takie fajne cienkie ze streczem za 139, i takie fajne spodenki brązowe wywijane za 99, spodnie świetne, niestety cenny nie:dry: Ale M zadowolony z córeczki sponsorował to co sobie będę odmawiać:-D

Dobranoc Kobitki!!! Miłych snów!!!

Ostatnia edycja:
Piranha- a jeszcze wracając do kwasów omega 3 i 6, czy one nie są polecane w staraniach o chłopca, bo tak sobie myslę, że olej lniany, wiesiołek, które zawierają dużo tych kwasów sa właśnie polecane na chłopaczka, bo też powoduja zwiekszenie ilości śluzu. Czy to ma tu jakiś związek?

A jeszcze Cię pomęczę, chcę sobie kupić puder, z chęcią bym skorzystała z produktów Twojej siostry, do tej pory używałam płynnego podkładu, a na to jeszcze puder w kulkach. Czy entualnie mogłabyś mi coś zaproponować w zamian nawet tych moich. Jeszcze wczęsniej pisałaś, że siostra ma mieć jakieś nowe produkty.
Byłabym Ci wdzięczna za poradę:-)

Mama05- Słonko, mało Cię było dzisiaj na BB......

Ja jak zwykle nie moge spac.I rozmyslam.Tak sobie mysle jak wogole doszlo do tej ciazy.I mysle ze jedyna opcja to jakas mikroskopijna dziurka/Bo nasienie bylo na bank w gumce.Przeciez maz widzial po.No to wyleciec moglo kropla ew.kilka.To ile jest plemnikow w takiej kropelce z mikroskopijnej dziurki...
i na pewno nie po rowno X i Y.Ale mam jazdy nie ale cos w tej ciazy zasnac nie moge i ogladam zdjecia w necie jak teraz dzidzia wyglada...

samana, w 19 tygodniu jak najbardziej możesz już mieć USG połówkowe, robi je się w okolicy 20 tygodnia (między 18 a 22 tygodniem).

MissBella, ja ciuchy ciążowe kupowałam na Allegro.

Truskafffka, kółko widzę ma zatem wzięcie :-D

Gal, masz rację, sprawdziłam na in-gender i te kwasy sprzyjają poczęciu chłopca. Co do pudru to tu są obecne aukcje siostry Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., ja stosuje Complexion Perfector i bardzo sobie go chwalę (trzeba mieć do nakładania odpowiedni pędzel, ja podkład nakładam pędzlem "Flat Top" a puder pędzlem "Kabuki", można je zakupić na Allegro ale wiem też, że siostra będzie niebawem mieć ładne i dobre jakościowo tego rodzaju pędzle). Z pudrów sprzedaje obecnie Immediate Beauty, ja jednak używam innego pudru od siostry (araganowego i z drzewa kapokowego), których nie ma wciąż w sprzedaży. Możesz na początek zamówić próbkę podkładu Pixie podkład mineralny Complexion Perfector - 1ml (2280370914) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. żeby go sobie przetestować i dobrać kolorek, siostra na pewno pomoże w doborze odcienia :tak: Niestety nic nie wiem o nowych produktach gdyż nie widziałam się z nią 2 miesiące albo i dłużej - co się mamy zgadać to okazuje się, że jej dzieci chorują (synek ze szkoły co tydzień przynosi inna chorobę) i trzeba wszystko przekładać.

Mama, brakowało Ciebie dziś na forum!

Andziak, podobno im mniej plemników tym większe szanse na córcie :tak:, wiem że się powtarzam ale ja tam nie mam wątpliwości, że będziesz mieć córeczkę.

Ja coś mam kiepski humorek, pokłóciłam się z mamą i w ogóle miałam dziś cały szereg stresujących sytuacji ...a na koniec dnia M rozbił mój ulubiony wazon (o co nie mam oczywiście do niego żalu ;-)), każdy dzień dostarcza mi niestety sporą dawkę stresu i aż się boję jaki to będzie miało wpływ na moją córkę. Dobrej nocki dla wszystkich!

Ostatnia edycja:
Widze pirania ze tez spac nie mozesz.Ja mam ten sam problem.Przez mame malzenstwo wisialo na wlosku nie raz.Wlasnie przerwalismy starania zeby cos zrobic i sie wyprowadzic.Co do plemnikow to tylko myslalam ile jest w takiej mikroskopijnej kropli i jak to wyglada % z X i Y
I patrzac jak ten moj maluch sie rozwija cos znalazlam . Przeczytalam ze zarodek do 9 tyg jest zenski.Tzn taki sam i na tym etapie moze wytwprzyc i jajniki i jadra.Ale plemnik meski mab.duza dawke testosteronu.I w 10 tyg.zarodek ja otrzymuje.Wtedy ma sygnal i wyrostek wydluza sie i przeksztalca w narzady meskie.Jak zarodek nie otrzyma tej dawki to w 11 tyg. wyksztalca narzady zenskie.Sory hormony meskie otrzymuje juz w 6 tyg.jak ich nie otrzyma to ma sygnal ze maja sie wytwarzac narzady zenskie.
Przeczytajcie sobie plec mozgu ciekawe rzeczy pisza

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny,

witam sie z wami w sloneccczny poranek, JUUUUPPPIIII,
wczoraj wieczorkiem chcialam do Was wpasc, ale poleglam....za to dzis od rana nadrobilam wszytsko, ojjjjj....
Dzis nad ranem, kolo 2 mojego M chwycil taki skurcz w lydce, ze dar sie tak nie samowicie, ze hohoh. Pomyslalam ze bede dobra zona i mu pomasuje ta lydke, booooszeee jak wydarl sie na mnie, no to w du...juz nie pomoge. Musila to byc cholerny bol, co kupic na te skurcze.... Magnez?????

Wczoraj posprzatalam domek, a dzis wyglada jakby tornado przez niego przeszlo, szlak mnie trafia... ja nic nie robie tylko pranie, sprzatanie, gotowanie... dobra juz nie marudze

Milego dzionka dziewczyny, przede wszystkim duzo slonka i dobrego humoru

hej babeczki!!!
Pirania, Andziak - to prawda, że najlepiej mieszka się na swoim, bo z rodzicami różnie bywa...
MissBella - właśnie wydawało mi cię, że w H&M najszybciej coś ciążowego się dostanie, ale sama jeszcze nigdzie nie byłam i nie patrzyłam...
w ogóle to wczoraj jakiegoś doła złapałam, czuję się gruba, ciężka, okropna, nie mam w co się ubrać, więc ciągle chodzę w leginsach lub portkach dresowych i dłuższych tunikach, ale tak to można sobie chodzić po domu i ewentualnie wyskoczyć na bazarek po warzywa a nie gdzieś wyjść... na wagę nawet nie wchodzę... najgorzej, że tyłek mi urósł od tych hormonów dowcipnych na podtrzymanie ciąży, odkąd je odstawiłam przytyłam tylko w brzuszku a wcześniej to praktycznie głównie dooopa mi rosła... wszystkie ubrania mam w rozmiarze 36 i w tej chwili w nic nie wchodzę... masakra jakaś... a szkoda mi też kasy na te namioty ciążowe, bo po porodzie stanę na głowie, żeby jak najszybciej wrócić do swojego normalnego rozmiaru... źle się czuję w tych obfitych kształtach, wiedziałam, że w ciąży przytyję, byłam na to przygotowana, ale teraz mnie to trochę przerosło, choć wiem, że dla córci warto się pomęczyć a potem zrzucać to sadło z siebie...
no to pomarudziłam sobie i Wam... sorki za takie trucie, ale tak mnie po prostu dopadło...

Witam sie porannie!

Ja też coś dzisiaj kiepsko ze snem , zasnęłam szybko, ale to już była 1 w nocy, ale znowu o 6 sie obudziłam i już nie mogłam zasnąć bo naszedł mnie natłok mysli.

Andziak- wmawiaj sobie, że jest to dziewczynka i tylko tej mysli sie trzymaj, aby wytrzymać aż do usg, gdzie się okaze, ze to ona oczywiście jest!:-)

Piranha- bardzo współczuję Ci tej sytuacji z mamą, jest to bardzo bolesne, coś o tym wiem, bo podobną sytuację mam z teściami. Moja mama była inna i bardzo kochała mojego starszego synka, młodszego już nie za bardzo miała jak poznać, ale już jej nie ma i jedynymi dziadkami dla moich wnuków są moi teściowie, którzy wszystkie uczucia przelewają na dziecko siostry M. Jest to dla nas wszystkich bardzo przykre i nieraz z tego powodu były w domu kłótnie. Wiem jak to wpływa na relacje pomiędzy małżonkami. Twój Krzysiu ma chociaż drugich dziadków kochających, a to jest już dużo. Ale wiem, że chciałoby się, aby Twoja mama inaczej traktowała Krzysia, bo to przecież jej wnuczek...

Piranha,
chyba zamówie próbki tych pudrów, a jeszcze zsatanwiam sie nad pedzlami , te dwa rodzaje, to kupiłaś u siostry, czy u kogos innego, bo widzę rózne aukcję, ale nie moge namierzyć u jednego sprzedawcy, aby podwójnie nie płacić za przesyłkę.

A ja jeszcze podrąże temat kwasów omega, bo orzechy włoskie są polecane na dziewczynkę, a one maja przecież sporo kwasów omega, wieć tu jest jakaś sprzecznosć? A jezeli nie, to może oliwa z orzecha włoskiego by trochę sprawę załatwiła?

Tasha- witaj, to od tego progesteronu się tyje? Od duphastonu też? Nie załamujcie mnie, bo ja mam sporą nadwagę i próbuję ja chociaz trochę ja zrzucić(niestety mam bardzo słabą przemianę materii) i jak mam jeszcze przytyć , to chyba oszaleję.....
Ty Tasha- to jesteś szczuplutka kobitka, wiec nawet jak Ci trochę dupka urośnie, to nie ma takiej tragedii, ale w moim przypadku i bez progesteronu to już masakra i ja bez tego bardzo źle się czuję w tych kragłosciach, bo jeszcze parę lat temu w miarę sensownie wugladałam.
Powiedźcie proszę czy duphaston powoduję tycie?

Ostatnia edycja:
reklama
Karola- z mową to różnie bywa, nawet u dzieci tych samych rodziców. Mój starszy jak skończyła 2 latka to praktycznie nie mówił, martwiłam się tym bardzo, tym bardziej ,że na podwórku inne dzieci w tym samym wieku już nieźle mówiły. Teraz jest super uczniem z wieloma sukcesami w szkole, nawet na tle kraju. A ten mój młodszy skolei to bardzo wcześnie zaczął mówić. Na 2 latka już znał i nazywał z 5 kolorów, a po kilku tygodniach wszystkie najważniejsze kolory nazywał. Pieknie mówi zdaniami i można się z nim normalnie porozumiewać. Po prostu dwie skarajności, jakby dzieci nie od tych samych rodziców. Nie wiem czy ma to tu znaczenie, ale pierwsze dziecko szczepione, drugie wogóle. W każdym bądź razie wiem, że późny rozwój mowy na pewno nie świadczy o inteligencji dziecka, bo dziecko które późno mówi jest tak samo inteligentne jak inne , a może niekiedy nawet bardziej.

Mama05- Słonko moje nie doszło dzisiaj, ale to nic poczekam, dziękuję:tak:

Piranha
-ja tez nie mam lekko z tym swoim najmłodszym i czasami wołam: gdzie jest melisa? MA niezły charakterek i straszny uparciuszek.
A co myslisz o przyjmowaniu kawsów omega 3 i 6, podobno są bardzo wskazane przed zajściem w ciąże i oczywiście później. Czy Ty je przyjmowałaś, a może były razem w witaminach, kótre brałaś? Zastanawiam się mocno, czy ich nie brać.
Gal dziękuję za słowa wsparcia bo nie ukrywam brak mowy u Jasia mnie stresuje ale zamówiłam już książeczki polecane przez truskawkę i będę stymulować młodego słodziaka. No a co ze szczepieniami ? Mogą mieć wpływ na rozwój mowy?

Piranha przykro mi , że mama ma takie niefajne podejście do Krzysia. Jeżeli chodzi o nasze dzieci wszystko co przykre a ich dotyczy boli nas o stokroć bardziej. Trzymam kciuki za być może wyprowadzkę kiedyś i zamieszkanie tylko z Twoją rodzinką.

Samana nuby to jeszcze za trudny temat dla mnie :-D

Andziak będzie dziewczynka zobaczysz

Tasha doskonale rozumiem jakie to jest irytujące jak nabiera się ciałka w ciąży. Ja w drugiej przytyłam nawet nie wiedząc kiedy 25 kg :szok:. Miałam co robić ale poszło szybciutko. Byle do przodu. Jak urodzisz to z dnia na dzień gramów ubywa. :-)

Miłego dnia dziewczyny. Ja już w pracy kończę kawkę i pyszną drożdżówkę i ruszam w wir pracy. Super , że już piątek. Wczoraj posprzątaliśmy chałupkę z mężusiem także dzisiaj laba no i wieczorem mam babskie spotkanko.:-D

Do góry