reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej kochane..

jakoś nie mam dzisiaj mocy na odpisywanie, wybaczcie mi:sorry2: zdołowało mnie to ph

kochane, która z Was stosowała Replens?

gal na afty super działa octenisept, płukanie jamy ustanej albo jak małe dziecko, to umocz patyczek do ucha w nim i trzymaj na afcie:tak:

mama dziękuję Słonko :*

samana no coś tam jest między nóżkami, ale słabo widać wg mnie:sorry2:

pirania, gal Marcelloo ostatnio bardzo się w mowie rozwinął, myślę, że to zasługa żłoba. W zasadzie wiekszosc tego, co mówi, rozumiem, np: "idziemy domu", "ocham misio", "mama piciu", "mama pupa/sisi?, i tak dalej.. może nie mówi super poprawnie, ale naprawdę-przez 2 miesiące wszystko zaczął powtarzać, wie jak wygląda literka A i B, bo M go nauczył :D

wypiłam mleko z kulkami czekoladowymi, mam jeszcze ochotę na lody śmiatankowe, które sobie leżą w lodówce.. jeść czy nie, oto jest pytanie:confused::-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ewcik, pewnie że jeść, nie dość, że smaczne to obniżają pH :-D Opisywałam tu ostatnio planowanie córki, w którym dziewczyna codziennie przed spanie zakwaszała się lodami czekoladowymi ;-)

Cześć wieczornie kobietki :-)

Tak sobie czytam te Wasze wpisy, szczególnie Andziak, jak Jej bardzo zależy na córci i uświadomiłam sobie, że ja jeszcze nie myśle o płci, czasami przeleci mi to przez myśl i zaraz myślę, że to napewno będzie chłopak bo byłoby za pięknie gdyby okazało się że to wymarzona córa...W 12-13 tc będe mała USG genetyczne, myślicie, że już będzie widać płeć czy to jeszcze za wcześnie??

Dziewczyny które są w ciąży, mam do Was pytanie odnośnie odzieży ciążowej, gdzie kupujecie?? Byłam we wszystkich H&M w Szczecinie i niestety nie ma już tam działu H&M Mama a mnie już zaczynają cisnąć wszystkie spodnie:sorry:

Witaj MissBella :-)
no, w koncu sie zmobilizowalam i zaczelam mierzyc temperature :-D wprawdzie dopiero drugi dzien, ale przynajmniej zobacze co z tego wyjdzie do kolejnego cyklu.

Ostatnia edycja:
Witam
Ja na chwilke,zameldowac sie;-)
Dzis mialam wizyte
biggrin.gif

Wszystkie wyniki w normie.
13,5kg na plusie
Cisnienie jak zawsze niskie 100/60.
Mala ma ok 3kg.
Szyjka skrocona.
Skurczy brak.
I nic nie zapowiada na wczesniejsze rozpakowanie.
A ja bym chciala zeby cos sie ruszylo...bo juz nie mam sil
embarrassed.gif

Nastepna wizyta za tydzien.

Podczytuje was i mocno za wszystkie trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&

Nie na pewno nie było orgazmu:no:za bardzo skupiałam się na zrobieniu dzidzi:-p Rzeczywiście na drugim zdjęciu to kość ogonowa. Na skanie to słabo widać ale na wydruku z USG wyraźnie widać żądełko (zdj. 1).Poza tym widziałam to żądło podczas robienia USG jak dzidzia skakała ale było tak jaby delikatnie podniesione ku górze. Już tak sobie mieszam w głowie, już sobie obiecuję,że spokojnie poczekam do połówkowego USG tylko w którym tyg robią?Mam teraz wizytę w 19 tyg jest szansa,że już zrobi?Ależ ja niecierpliwa:zawstydzona/y:Jeśli chodzi o ciuszki ciążowe to na allegro wybór nawet jest i nie jest drogo.

goście goście..od samego poniedziałku:-) a tydzień sie jeszcze nie skończył. była u nas koleżanka, jest w 21 tc i dziś sie doweidzieli że będą mieć córeczkę,a mocno liczyli na chłopaka.. a ja to jej zazdroszcze;)

dzis mojemy synkowi w końcu pokazał sie ząbek! nareszcie;) mój już nie bezzębny 9 miesięczniak:-D

qrcze, nurtuje mnie ta moja owulacja. czy była czy nie. śluz mam jeszcze dziś, i raz jest mętny a raz rozciągliwy. sama nie wiem o co kaman.

co do ciuszków ciążowych-ja kupiłam na allegro spódniczke i spodnie, reszta w stacjonarnych sklepach

reklama
Kinga no jasne, czas dla siebie/siebie i męża jest muchooo ważny:-D
Mati jak przyjdzie z przedszkola po 16 je obiad domowy, koło 18 chodzi za nim małe co nieco, kolacja koło 20 i 20:30 sruu do łóżka:-D
z niego taki głodomór jest:-D
Axarai no to cieszę się że odkryłam zachciankę ciężarnej hehe chętnie w zamian przyjmę trochę fluidków:-D
Piranha hehe nie uwierzysz, pierwszym słowem Matika poza mama tata było...kółko:-D
i tak sobie myślałam ..eee to raczej ciężkie słowo dla malucha, jak dał radę z kółkiem to zaraz zacznie gadać..i się musiałam naczekać:-D
i Mati też tak miał, kolory umiał rozpoznawać, w ogóle kumate z niego dziecko było, ale z nazywaniem, mówienie był problem. Też ucinał sylaby np. zamiast Natalka mówił Talka itp
MissBella niebawem będziesz nam brzuszek uroczy pokazywać :)
no jasne że na tym usg może lekarz wypatrzy nuba i powie co nieco :) Nam właśnie wtedy lekarz powiedział ze na 90% będzie synek :)

ja z wścieklizna na wieczór wyluzowałam...mężulo kupił truskawki :-Di jak tu się wyżywać na nim:-D

Do góry