reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Beatko

możesz być w ciąży ale test jeszcze nie wyjdzie i jest niepotrzebne nakręcanie, wiesz ja jakoś czuje że jestem i już.. Najprawdopodobniej zagnieżdzenie miałam 10 dni po owu we wtorek (bo bardzo czulam, cos takiego innego silne bole jak owulacja ale w podbrzuszu, trwały od poneidziałku wieczór do srody rana, nie miałam tego przy ciąży z chlopakami, fakt piersi troche urosły, a w dniu @ zrobilam test i dwie kreski), dzis robiłam test i czysciutki bez oznak ciąży, a @ nie ma... no chyba ze jakies zmiany hormonalne i przeczucie mnie myli

reklama
ja poczekam z testowaniem do srody
dzieki dziewczyny

monico mi z Marcelem w dzien i po spodziewanej @ wyszla jedna kreska dopiero tydzien po @ pokazaly sie dwie krechy

Cześć dziewczynki...

O widzę że poruszacie tematy " testowania"
No więc mi wyszedł pozytywny 10 dni po owulce... serio. Bladzioch jak nic a beta w ten sam dzień 31.3. Ale wiecie to zależy fatycznie od owulacji..Ja w tym cyklu kiedy zaszłam miałam owulację w 14 dc była to niedziela.. ból brzucha straszny, myślałam że to torbiel bo ból identyczny a w poniedziałek sie okazało na monitoringu że jest ciałko żółte i endo piękne... i się udało:)

A w pierwszej ciązy test mi wyszedł pozytywnie w okolicy 40 dc.. już dokładnie nie pamiętam ale bardzo późno! Wcześniej zrobiłam z 10 testów i wszystkie negatywne... mimo to ja czółam że jestem w ciązy ale skoro testy wychodziły neg... to se pomyślałam ze podświadomość płata mi figla... i wieszcie mi jakie było moje zdziwnienie jak wyszły 2 kreski!!

Oczywiścię ja trzymam kciukasy zaciśnięte za wasze testowanka... niech bedą 2 grube krechy:):)

hej dzieki za info
wiedze ze czekasz na synka, a pierwsze dziecko??

no ja z chlopakami mialam w dniach @ od razu ladne kreseczki, a tu brak@ wszystkie objawy sugerujące ciąże tzn duze powiekszone piersi z widocznymi żyłkami i bolem spod pachy, temperatura 37,1 i przeczucie a test negatywny i to mega negatywny :( :(
poza tym mialam w koniec 25, 26 i poczatek 27 dc silne bole w podbrzuszu, teraz mysle ze moglo to byc zagnieżdżanie. Nie miałam tego w dwoch poprzednich ciążach i już głupieję, czy mam urojenia, czy co

hej dzieki za info
wiedze ze czekasz na synka, a pierwsze dziecko??

no ja z chlopakami mialam w dniach @ od razu ladne kreseczki, a tu brak@ wszystkie objawy sugerujące ciąże tzn duze powiekszone piersi z widocznymi żyłkami i bolem spod pachy, temperatura 37,1 i przeczucie a test negatywny i to mega negatywny :( :(
poza tym mialam w koniec 25, 26 i poczatek 27 dc silne bole w podbrzuszu, teraz mysle ze moglo to byc zagnieżdżanie. Nie miałam tego w dwoch poprzednich ciążach i już głupieję, czy mam urojenia, czy co

Kochana ja pierwszego też mam synka:) Teraz też się spodziewam facecika:) niby planowaliśmy dziewczynkę ale czas i bezsilność nas dobijała więc żyłam z myślą że jak się nie udaje wogóle zajść w ciążę( 2.5 roku starań) to przestałam planować płec i poszliśmy na żywioł... i walkę o 2 dziecko. I tym sposobem bedzie Oliś:)
Objawy masz faktycznie fasolkowe bo mnie tez piersi bolały tak z pod samych pach..nigdy wczesniej tak nie miałam więc odrazu się kapłam że się chyba udało...zresztą kobieta to czuje:) ten odmienny stan zamim jeszcze jakie kolwiek testy pokażą ciążę:)

royanna a jak bralas ta luteinke na wywolanie to ile dni bralas i czy przestalas brac w dniu spodziewanej @ czy bralas dalej na poczatku ciazy? bo ja mam brac do dnia spodziewanej @ i tyle i nie wiem co gdy sie okaze ze sie udalo czy mam dalej brac luteine czy juz nie? bo gin nic mi nie powiedzial a slyszalam, ze jak sie ja nagle odstawi to mozna poronic bo zbyt progesteron opadnie

dzieki wlasnie wiem ze biora ale ja nigdy nie potrzebowalam zadnych srodkow farmakologicznych jak bylam w poprzednich ciazach wiec dla mnie jak bym zaciazyla to dla mnie nowosc. Zobaczymy poczekamy jeszcze 3 dni i mam nadzieje ze sie okaze czy zaszlam.

Witajcie!!!!!!!
Bylam wczoraj u mojego gina,..i wszystko jest w najlepszym porzadku.:-)
Wyniki sa dobre.Prolaktyna 15 .Jedyne co to ta cholerna tarczyca.Ale mysle ze hormonki sie wyreguluja i nie zmienia mi moich kwietniowych planow:tak:
A na temat planowania plci nie dowiedzialam sie nic nowego,co juz wiedzialam;-)
Beatka,jutro twoj wielki dzien.&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za II kreski

Robilam dzis test z samego rana i co ? jedna krecha :-(
tempka niby wysoka 37
ale czekam teraz na @
nastepne starania dopiero od maja
bo nie moge w grudniu i styczniu rodzic
zastanawiam sie co poszlo nie tak
owulka byla przytulanka tez a tu nic :-(

reklama
beatko dlaczego nie grudzien/ styczen
u mnie tez nic :( :(
robilam bete i zero ciazy, testy negatywne a dzis po 5 dniach przyszla @