reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Beatko

możesz być w ciąży ale test jeszcze nie wyjdzie i jest niepotrzebne nakręcanie, wiesz ja jakoś czuje że jestem i już.. Najprawdopodobniej zagnieżdzenie miałam 10 dni po owu we wtorek (bo bardzo czulam, cos takiego innego silne bole jak owulacja ale w podbrzuszu, trwały od poneidziałku wieczór do srody rana, nie miałam tego przy ciąży z chlopakami, fakt piersi troche urosły, a w dniu @ zrobilam test i dwie kreski), dzis robiłam test i czysciutki bez oznak ciąży, a @ nie ma... no chyba ze jakies zmiany hormonalne i przeczucie mnie myli

reklama
ja poczekam z testowaniem do srody
dzieki dziewczyny

monico mi z Marcelem w dzien i po spodziewanej @ wyszla jedna kreska dopiero tydzien po @ pokazaly sie dwie krechy

Cześć dziewczynki...

O widzę że poruszacie tematy " testowania"
No więc mi wyszedł pozytywny 10 dni po owulce... serio. Bladzioch jak nic a beta w ten sam dzień 31.3. Ale wiecie to zależy fatycznie od owulacji..Ja w tym cyklu kiedy zaszłam miałam owulację w 14 dc była to niedziela.. ból brzucha straszny, myślałam że to torbiel bo ból identyczny a w poniedziałek sie okazało na monitoringu że jest ciałko żółte i endo piękne... i się udało:)

A w pierwszej ciązy test mi wyszedł pozytywnie w okolicy 40 dc.. już dokładnie nie pamiętam ale bardzo późno! Wcześniej zrobiłam z 10 testów i wszystkie negatywne... mimo to ja czółam że jestem w ciązy ale skoro testy wychodziły neg... to se pomyślałam ze podświadomość płata mi figla... i wieszcie mi jakie było moje zdziwnienie jak wyszły 2 kreski!!

Oczywiścię ja trzymam kciukasy zaciśnięte za wasze testowanka... niech bedą 2 grube krechy:):)

hej dzieki za info
wiedze ze czekasz na synka, a pierwsze dziecko??

no ja z chlopakami mialam w dniach @ od razu ladne kreseczki, a tu brak@ wszystkie objawy sugerujące ciąże tzn duze powiekszone piersi z widocznymi żyłkami i bolem spod pachy, temperatura 37,1 i przeczucie a test negatywny i to mega negatywny :( :(
poza tym mialam w koniec 25, 26 i poczatek 27 dc silne bole w podbrzuszu, teraz mysle ze moglo to byc zagnieżdżanie. Nie miałam tego w dwoch poprzednich ciążach i już głupieję, czy mam urojenia, czy co

hej dzieki za info
wiedze ze czekasz na synka, a pierwsze dziecko??

no ja z chlopakami mialam w dniach @ od razu ladne kreseczki, a tu brak@ wszystkie objawy sugerujące ciąże tzn duze powiekszone piersi z widocznymi żyłkami i bolem spod pachy, temperatura 37,1 i przeczucie a test negatywny i to mega negatywny :( :(
poza tym mialam w koniec 25, 26 i poczatek 27 dc silne bole w podbrzuszu, teraz mysle ze moglo to byc zagnieżdżanie. Nie miałam tego w dwoch poprzednich ciążach i już głupieję, czy mam urojenia, czy co

Kochana ja pierwszego też mam synka:) Teraz też się spodziewam facecika:) niby planowaliśmy dziewczynkę ale czas i bezsilność nas dobijała więc żyłam z myślą że jak się nie udaje wogóle zajść w ciążę( 2.5 roku starań) to przestałam planować płec i poszliśmy na żywioł... i walkę o 2 dziecko. I tym sposobem bedzie Oliś:)
Objawy masz faktycznie fasolkowe bo mnie tez piersi bolały tak z pod samych pach..nigdy wczesniej tak nie miałam więc odrazu się kapłam że się chyba udało...zresztą kobieta to czuje:) ten odmienny stan zamim jeszcze jakie kolwiek testy pokażą ciążę:)

royanna a jak bralas ta luteinke na wywolanie to ile dni bralas i czy przestalas brac w dniu spodziewanej @ czy bralas dalej na poczatku ciazy? bo ja mam brac do dnia spodziewanej @ i tyle i nie wiem co gdy sie okaze ze sie udalo czy mam dalej brac luteine czy juz nie? bo gin nic mi nie powiedzial a slyszalam, ze jak sie ja nagle odstawi to mozna poronic bo zbyt progesteron opadnie

dzieki wlasnie wiem ze biora ale ja nigdy nie potrzebowalam zadnych srodkow farmakologicznych jak bylam w poprzednich ciazach wiec dla mnie jak bym zaciazyla to dla mnie nowosc. Zobaczymy poczekamy jeszcze 3 dni i mam nadzieje ze sie okaze czy zaszlam.

Witajcie!!!!!!!
Bylam wczoraj u mojego gina,..i wszystko jest w najlepszym porzadku.:-)
Wyniki sa dobre.Prolaktyna 15 .Jedyne co to ta cholerna tarczyca.Ale mysle ze hormonki sie wyreguluja i nie zmienia mi moich kwietniowych planow:tak:
A na temat planowania plci nie dowiedzialam sie nic nowego,co juz wiedzialam;-)
Beatka,jutro twoj wielki dzien.&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za II kreski

Robilam dzis test z samego rana i co ? jedna krecha :-(
tempka niby wysoka 37
ale czekam teraz na @
nastepne starania dopiero od maja
bo nie moge w grudniu i styczniu rodzic
zastanawiam sie co poszlo nie tak
owulka byla przytulanka tez a tu nic :-(

reklama
beatko dlaczego nie grudzien/ styczen
u mnie tez nic :( :(
robilam bete i zero ciazy, testy negatywne a dzis po 5 dniach przyszla @