reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

[B]Jagienko[/B], dlaczego nic nie piszesz? Jak tam Twoja fasolka? Krwiak zanika??? Daj znac bo sie niepokoje...

Jestem Royanko,wiem...trochę zaniedbałam BB :zawstydzona/y:
A więc...krwiaczek się wchłonął prawie całkowicie :tak: mam nadal uważać bo zagrożenie nie minęło całkiem,jednak jako że zaczął się drugi trymestr-znacznie zmalało :-D
Lekarz się śmiał z mojego dzidziusia że silna bestyjka-nie dała szans krwiaczkowi :-p
Duphaston mam zmniejszony do 2 tabletek dziennie,następna wizyta 15 marca i jak wszystko będzie dobrze będę mogła odstawić całkowicie :-)

Mam za to inne przeboje,ostatnio przez dwie doby borykałam się z potwornym bólem głowy,myślałam że oszaleję :eek: nic nie pomagało,ani okłady,ani masowanie skroni ani...paracetamol...na szczęście przeszło samo ale mam nadzieję że tak silny ból już się nie powturzy.
Teraz natomiast,wywaliło mi dwi mega upierdliwe,nieprzeciętnie swędzące opryszczki na....brodzie :szok:....pierwszy raz mam w takim miejscu,ogólnie miewałam często,nawet na samym początku ciązy ale nigdy nie na śluzówce..
Tak czy inaczej mam nadzieję ze nie zaszkodzi dzidzi,staram się jej nie przenieść,wiem jak niebezpieczna potrafi być jak rozwinie się na genitaliach,smaruję maścią cynkową,w dzień zaklejam plasterkami i biorę dodatkowo rutinoscorbin i piję tran.
Czuję się dobrze,mdłości minęły,cera też jakby baaardzo pomału zdawała się poprawiać (tfu,tfu-odpukać!!)

Acha i na 29 marca mam umówione usg 3-4D,dopplera i echo serduszka,będzie to już prawie 18tc więc myślę że poznam już płeć bejbika :-)

Przepraszam że tak tylko o sobie,muszę was nadrobić :sorry:

reklama
no niestety przyszla @ opozniona jeden dzien
ale z drugiej strony sie ciesze ze przyszla
bo juz sie balam ze znow mi sie cykle wydluza
jak sie spozniala a testy negatywne
teraz mozemy zaczac od nowa
ale teraz zastosujemy inna metode tzn tylko 2x przed owulka
bo w poprzednim cyklu robilismy od @ codziennie do owulki i nic nie wyszlo

monico no fajnie sie mieszka w Londynie nam juz 9 latek zlecialo tylko czasami teskno za imprezkami bo nie mamy gdzie dzieci zostawic zeby wypad do pubu zrobic zostaja tylko domowe imprezki
Za rodzina tak nie tesknie bo jest skype a jak mi juz bardzo ich brakuje to kupuje bilet i lece. No i finansowo o niebo lepiej.

Jagienko zycze ci z calego serca dziewczynki :tak:
jak zaszlas tym razem? przypadek czy celowalas jakos na dziewczynke np przed owulka?

dido ja bym tam chciala blizniaki pod warunkiem ze to dziewczynki bo jak to mialby byc znow chlopczyk to jeden by starczyl;-)

Ostatnia edycja:
Jagienko super ze krwiaczka juz prawie niie ma :tak:

Oj to jeszcze troszke i plec poznasz,jak ten czas szybko leci...

Royannko oby Alanek szybko nauczyl sie ponownie zasypiac sam ;-)

Jagienko zycze ci z calego serca dziewczynki :tak:
jak zaszlas tym razem? przypadek czy celowalas jakos na dziewczynke np przed owulka?

Pisałam o moich starankach parę stronek wcześniej,w sumie udało się dopiero w cyklu który sobie odpuściłam,niby było dziewczynkowo bo ok.2,5-2 dni przed owulką ale potem był stosunek przerywany aż do 2 dni po owu i nie było wcześniej osłabiania plemniczków,strzał był po 2 tygodniowym celibacie więc na dwoje babka wróżyła :-p
Co ma być to będzie,mam przeczucie na synka,mój starszak też,tylko mąż przekonany że zmajstrował Laurkę :cool2:

Dzisiaj już lepiej,opryszczka tak nie swędzi,znowu pochłonęłam łososia z ogórkiem ;-)
Zaraz wybiorę się z dziećmi na spacer,słoneczko świeci aż żal siedzieć w domu.

Royanko,warto poświęcić parę nocek żeby odzyskać sypialnię,przechodziłam przez to dwa razy i wiem że konsekwencja jest najważniejsza,do dzisiaj jak tylko pozwolę któremuś spać ze mną-burzę cały ten szablon...dzieci są cwane,mądrzejsze od dorosłych :-p Oby Maciuś szybciutko polubił własne łóżeczko!!

Beatko codziennie to nie za dobra metoda
najlepiej co drugi, trzeci dzien, zeby plemniki mogly sie namnożyć i żeby w wytrysku było ich dużo:) u mnie teraz wyszlo 5 dni przed owu, zdecydowanie za duzo, teraz chce tak 4-3,5 dnia przed, tylko ze cykl rozregulowany, no zobaczymy, chce zrobic monitoring. AAA no i już @ odchodzi, wiec najlepsze przede mną :D
Jagienko ty chyba jestes na kafeterii, planowanie płci jak ja :) :)

monico wlasnie wiem ze zrobilam ten blad gin tez mi to powiedzial ze najczesciej co dwa dni nie czesciej ale ja chcialam byc madrzejsza :zawstydzona/y:
teraz bedziemy czekac od @ w celibacie
dopiero wystrzelimy 3-2 dni przed owulka
kolezanka tak zrobila coreczke a tez ma dwoch chlopcow
boze jak oni ja teraz wszyscy rozpieszczaja widac szczescie w nich a bracia ja uwielbiaja

dzieki Jagienka a dzis wieczorem przewertuje twoje posty

a co to ta kafeteria ze tak zapytam czy to inne forum ?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry