reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

RYBA GRATULACJE!!!!!
Ja tez robiłam test przed @ i tez wyszła mi blada kreseczka a potem z kazdym dniem mi ciemniala:tak::-)

Ja mam płyte ceramiczną:tak: ale nie grzejemy na niej tylko mamy tez plyte gazową;-) i na niej gotujemy. Kuchenkę elektryczną mamy ze względu na piekarnik:tak: i w sumie korzystamy tylko z niego, no chyba, że gaz w butli sie skonczy to grzejemy na ceramicznej zanim dowiozą;-) Garnki trzeba miec specjalne.. na spodzie garnka zawsze są obrazki, sprawdź czy Twoje sie nadają na taką kuchnię. Albo napisane jest. Bo zwykłe garnki to nie wiem..;-)

reklama
dzieki babeczki kochane za odpowiedz:-)

Aga ja wiem ze do plyty indukcyjnej sa potrzebne specjalne gary a do ceramicznej podobno nie...

Witam wieczorową porą :tak::tak:
podaję wam przepis na pyszniutkie ciasto... pt " Krówka"

duża paczka herbatników,
duża paczka krakersów najlepiej sezamowych,
2 szt. Fix do śmietany,
0.5 l śmietnany 30 %
płatki migdałowe
masa do karpatki ( w sklepie można kupić gotową, dodać tylko do niej mleko)
masa krówkowa... ( też do kupienia w sklepie) mała puszka 400 g.

Na spód blachy układamy herbatniki, na herbatniki wykładamy masę karpatkową, na masę kłądziemy krakersy, na krakersy masę krówkową, później znów krakersy i ubitą śmietanę 30 %. ( na fixie do śmietany piszę jak go dodać by ona była sztywna) i wierzch posypujemy płatkami migdałowymi. Wstawiamy do lodówki najlepiej na 12 h. Ciacho pycha mówie wam... i szybko się je robi... do kawuni pierwsza klasa... ja już zrobiłam i stoi w lodówce... Jutro będę wcinać:-):-):-)

Dziś byłam z Czarkiem u Amelki ( mojej siostrzenicy ) i mieli małą sprzeczkę o butelke. I wzioł ją piernik i ugryzł w rączkę... jestem bezrada... przecież nie będę go za to bić bo on nie rozumie... nie wiem z kąt ta agresja. Aż się popłakałam... w życiu bym się nie spodziewała że on może taki numer odstawić... bo on jest grzeczniutki,, bynajmniej był... załamałam sie..

Ryba melduj, melduj:) Jak tam, robiłaś drugi raz teściora?:-) Ja wierzę, że to Fasoleczka:tak:
Dzastina uuuu to Czaruś pokazuje różki:-D

ja jeszcze w piżamce siedzę na wyrku. M mi śniadanko robi:) Czekamy na mamę. Ma nas zabrac do siebie, ja u niej zostane a mama z m pojadą na ostatni egzamin M:)
Pozdrawiam serdecznie i weekendowo!!:)

Ooo czyżybym pierwsza dziś była?:-p Pierwszy raz, haha:-)

WITAM:-)
Hhehe mój młodszy synuś obudził się o 3 w nocy i sobie miał oczka jak 5 złotych i tak do piątej sobie "pogadaliśmy" a jak wkońcu zasnął to tak o 6:30 obudził się na karmienie:blink:przypominam że wcześniej przed tą 3 także się budził na karmienie tak wiec jestem niewyspana:sorry2:

DZIASTINA mmm Krówka mniam mniam musze pokazać M przepis:-pps.Czaruś zaczął też przechodzic bunt dwulatka:sorry2:wiem co masz na myśli bo mi także jest głupio jak pokazuje różki rówieśnikom a nawet starszym od siebie np.10 letnią bratanice M tak zaciągnął za włosy że aż mi było tak wstyd no ale z drugiej strony to jest duża dziewczynka i mogła się nie dać...a dlaczego tak napisałam bo wkurzył mnie wtedy szwagier:wściekła/y:bo co zrobił uderzył mocno synka w raczke za to że tak zrobił i tekst na głos jak rodzice nie potrafią to ja to zrobie:szok:po pierwsze nie miał prawa a jak już to mógł powiedziec lub w pupe dac a nie z całej siły w rączke że az Dominisiek się popłakał a że zaciągnął bratanice za włoski to szczerze on tak chciał dokuczyć bo chciał się pobawić(pisałam wam że ma czasami dziwne zabawy)a Natalka ma jednak 10 lat i mogła nie dac się a ona poprostu siedziała i czekała z piskiem az ją tatuś obroni:no:no cóż bez komentarza...:sorry2:tak więc nie smutaj się bo dzieciaczki w takim wieku a i jeszcze nawet starszym i tym bardziej chłopcy mają takie "zaczepki"no ale co zrobić jak nierozumieją pewnych spraw bić nie będe niewiadomo jak:sorry2:

Aha : mAksio urodzil sie o 5:40.....a chwilę przed 5:00 obudzily mnie skurcze:)))))

szok szok szok, kazda by tak chciała,
jak tak sprawnie Tobie idzie to poczekajcie poł roku i rach ciach nastepne dzieciatko, a jak Bozia da to bedzie wypragniona i wyczekiwana pannica...........

a ja to jeszcze mam pytanko kto ma profil na nk to proszę piszcie pw oki? chetnie was dodam kobietki które nie mam jeszcze :tak:

a ja moge?, jestem od niedawna ale chetna?

Kindziu przede wszystkim dziękuję za linki... przerobliśmy już te piosenki z Czarkiem ale on i tak najbardziej lubi Davida Guetta & Akon Sexy Chick:-D:-D a jak tańcuję he he he... ubaw mamy z tego cudaka po pachy.

spoksik, chołpaki to sa "the best-ciaki", puszczaj mu tez cos "polskiego"
wtedy szybciej zakuma,
a buntem dwulatka to sie nieprzejmuj, za rok zamieni sie w bunt trzylatka:):):)
U mnie podstawa to "przekora",
idziemy na dwor ....to nie chce sie ubrac, kładzie sie na podłodze,
wracamy z dworu to nie chce wejsc do srodka,
kapiel to ganiam go po całym domy,
wyjsc z wanny ...za chiny ludowe, piski i tak od poł roku ...

na nic dziewczynki czasu nie mam, nauka i nauka i wszystko po kolei oblewam !!:wściekła/y: czujecie ? ostatnie pół roku a tu taki blamaż :zawstydzona/y::-p muszę się wziąć w garść..

to trzymamy kciuki zeby szło lepiej

witam czy wiecie moze jak zaplanowac coreczke?

Coreczka:
1.Podstawa regularne cylke (tutaj z reguły przy cyklach 28/29 dniowych owulacja 13/14 lub 14/15 dnien) , albo dobra znajomosc swojego ciała czyli wiedziec kiedy bedzie owu, nawet przy cylkach nieregularnych (mierzyc temp, sprawdzac sluz itp)
i wtedy działac 2-3 dni przed owu, licza sie godziny czyli conajmniej 48h przed owu, a nie ze np przytulanko we wtorek poznym wieczorem np.23 a owu w czwartek np 7 rano to nie dwa dni !!to 32h przed czyli mniej niz 1,5 dnia
2. Najlepiej zaczac jak @ sie skonczy, działac co 1,5-2 dni, i zakaczyc conajmniej na 48h przed owu
3.Dieta bogata w wapn i magnez,stosowana na3-2 miesiace przed staraniami,
Najwięcej wapnia zawierają - sery żółte, twarog
Bogate w wapń są: sardynki w oleju lub pomidorach (jedzone z ośćmi), warzywa zielone (np. szpinak, jarmuż, brokuły, natka) oraz strączkowe (m.in. soja. fasola, groszek)., magnez - znajdziesz w pieczywie pełnoziarnistym, ryżu, orzechach, siemieniu lnianym, groszku, czekolada, ciastka, migdały
Unikac: cytrusow, pomidorow, bananow, wedlin,kawy to na chłopca (sod i potas)
4. zaleca się pozycję klasyczną z przodu oraz późniejszy orgazm kobiety
5.Branie leków hormonalnych zwiększa szansę na dziewczynkę
6.Późniejszy wiek matki zwiększa prawdopodobieństwo urodzenia dziewczynki
7.Praca siedzaca u mezczzn, kierowcy, praca w biurze, sprzyja płodzeniu dziewczynek
8. Noszenie obcisłej bielizny u mezczyzn, zwieksza prawdopodobienstwo dziewczynki (plenniczki Y gina podczas grzania, przetrwaja tylko X)
9.Sprawdz jak to jest u meza w rodzinie, po lini meskiej, czyli jezeli jego ojciec płodził samych synow , jego dziadek rowniez to on tez, jak przewazaja kobiety a tylko rodzynki to faceci, to pewnie bedzie babeczka, dwojka dzieci tej samej płci o niczym nie swiadczy to moze byc czysty przypadek.
10. To co traktowac nalezy z przymrozeniem oka czyli chinska faza ksiezyca, jak sie zgadza... to dobrze, a jak sie nie zgadza ...to tez dobrze, tu mozna sobie zaplanowac płec na nastepne miesiace,lata.....
Planowanie płci dziecka. Chłopiec czy dziewczynka? - *-spam-*

To chyba na tyle, jak sie do tego zastosuje na pewno zwiekszysz % szanse na babeczke.... i powiesz sobie ze zrobiłas co mogłas (przynajmniej starałas sie spełnic marzenia )
a bedzie to co Bozia da.... oby zdrowe...........!!! i tak zawsze kochane i wyczekiwane!!!!.

do dzieła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

u mnie 7dc.i jajnik nawala,że szok :szok:
nie wiem na owu chyba za wcześnie.
ale ile dni przed owu mozna czuć jajnik,bo
Witaj, nie znam odpowiedzi :( Masz core czy synka? Juz do szkoły smiga?

Kindzia, świetne są te fotki na płótnie. Masz bardzo ładnie urządzone gniazdko, bardzo mi się podoba.

A ja chciałam się tylko pochwalić, że dzisiaj zobaczyłam na teście drugą kreseczkę choć bardzo bladziutką. Jeszcze się tak bardzo nie cieszę, bo jestem przed terminem @ ale nadzieję ogromną mam.

Dziekuje:):)
I nieśmiało gratuluje zeby nie zapeszyc:):):):):
Gratki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mam pytanko
Naszła mnie ochota zeby upichcić kruche ciasteczka ala pieguski z orzechami i rodzynkami (ale nie owsiane) oraz rogaliczki kruche z dzemem (ale nie z ciasta francuskego)
Czy moze mi ktoraś polecic jakis sprawdzony przepis ? Bede bardzo wdzieczna, ja znalazłam z Wielkiego Zarcia takie ale nie wiem czy sa dobre:)
http://www.wielkiezarcie.com/recipe8867.html
http://www.wielkiezarcie.com/recipe10366.html

Ostatnia edycja:
prawdopodobieństwo urodzenia dziewczynki
7.Praca siedzaca u mezczzn, kierowcy, -ooo..to u mnie zobaczymy czy się sprawdzi?
Planowanie płci dziecka. Chłopiec czy dziewczynka? - *-spam-*-a według tego mój synio powinien byc córcią.:-D

To chyba na tyle, jak sie do tego zastosuje na pewno zwiekszysz % szanse na babeczke.... i powiesz sobie ze zrobiłas co mogłas (przynajmniej starałas sie spełnic marzenia )
a bedzie to co Bozia da.... oby zdrowe...........!!! i tak zawsze kochane i wyczekiwane!!!!.-o tak święta prawda.

do dzieła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-jestem w trakcie dzieła.:zawstydzona/y:

Witaj, nie znam odpowiedzi :( Masz core czy synka? Juz do szkoły smiga?-synio,
tak juz pierwszoklasista.:-)

a i z tymi jajnikami nie wiem zupełnie co to było
wczoraj mam nadzieje,ze nic złego.
dzisiaj jest ok.
niektóre babki to zapomniały o nas :confused:

Witaj Tusia
Wiesz, z tymi jajnikami to naprawde ciezko powiedziec co to, chyba tylko monitoring, w kazdym razie usg by dało odpowiedz...
ale dobrze ze juz oki

"jestem w trakcie dzieła"
super,
ja jestem na etapie oczyszczania organizmu, najprawdopodobniej za 2 miechy działamy:)
Naukowo udowodnione jest to ze jak facet ma siedzaca prace, biurowa, lub duzo siedzi "za kołkiem", sciska swoje przyrodzenie i podwyzsza jego temperaturke, plemniczki z chromosomen Y (meskim) gina i przezywaja tylko plemniczki X i tak rodza sie dziewczynki
Emilio był poczety za granica,jak moj maz pracował w chłodni: po 12h):):):):), i w ciagu trzech lat, cztery pary pracujace w takich samych warunkach jak moj M maja chłopaszkow:) Ani jednej dziołchy ....

Miłego..............

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry