reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

A moja córeczka bedzie mieć na imię Ewa, a synuś Oliwier... o tak sobie ustaliliśmy z M... Czarek miał być Ewą ale sie okazało na usg że między nogami coś dynda :tak::tak: I mieliśmy urwanie głowy... Bo Czarek był Aleksandrem, Maxem Fabianem.. I gdy byłam w 6 miesiącu powiedziałam moje prpopzycje imion mojej najlepszej przyjaciółce... oczywiście skrytykowała Aleksandra Maxa i Fabiana..ale powiedziała że Cezary ładnie brzmi... i z nazwiskiem pasuję... I gdy się okazało, że miesiąc po naszej rozmowie Ala nie żyje postanowiliśmy z M aby został Cezary... i został. Mój synuś ma na pierwsze imie Cezary a na drugie Szczepan ( po moim dziadku).....

reklama
Witam :-)
Nie pisałam bo jakoś weny nie miałam.... :zawstydzona/y: jakoś tak mnie w każdy weekend brak weny dopada ;-)
Ja jutro ide do gina na wizytę i mam nadzieje że przedłuży mi L4 :tak:

Ryba GRATULACJE!!!! :-):-):-) bardzo się cieszę :-) i życzę bezproblemowej ciąży!!! :tak:

Kinga super że dobrze bawiliście się na wyjeździe :-)

Kindzia my z M troszkę już rozmawialiśmy o imionach ale jeszcze na 100% nie zdecydowaliśmy....dla chłopca Karol a dla dziewczynki Kinga ale to jeszcze może się zmienić ;-)

Gosiu różowa czapa jest naszej sąsiadki a ona przywiozła ją z Zakopanego :tak:

Agniesiak dobrze że dzisiaj już lepiej się czujesz!

Dzastina uda sie wkońcu napewno!!! :tak:

Tusia napisałam Ci wiadomość na pw :-)

Pozdrawiam Was dziewczynki :-)
Buziaki

no prosze jaki fajny temat na forum,imiona,mi sie podoba MAX i ANTHONY,moze Wy pomozecie mi zdecydowac?
Pati mi też się Max bardziej podoba :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A moja córeczka bedzie mieć na imię Ewa, a synuś Oliwier... o tak sobie ustaliliśmy z M... Czarek miał być Ewą ale sie okazało na usg że między nogami coś dynda :tak::tak: I mieliśmy urwanie głowy... Bo Czarek był Aleksandrem, Maxem Fabianem.. I gdy byłam w 6 miesiącu powiedziałam moje prpopzycje imion mojej najlepszej przyjaciółce... oczywiście skrytykowała Aleksandra Maxa i Fabiana..ale powiedziała że Cezary ładnie brzmi... i z nazwiskiem pasuję... I gdy się okazało, że miesiąc po naszej rozmowie Ala nie żyje postanowiliśmy z M aby został Cezary... i został. Mój synuś ma na pierwsze imie Cezary a na drugie Szczepan ( po moim dziadku).....

Ale historia... az mnie ciary przeszły ............
a swoja droga to Cezary Szczepan to oryginał ze hoho, bardzo pozytywnie odbieram... Innych imion nie bede komentowac no chyba ze Dzastina chcesz, jedne mi sie bardzo podobaja a inne wcale:)

no prosze jaki fajny temat na forum,imiona,mi sie podoba MAX i ANTHONY,moze Wy pomozecie mi zdecydowac?

Max bardziej, ale Anthony (Antek) tez jest swietne, maz Anglikiem?
W polskich realiach bardzo podoba mi sie Ksawery............

Miłego.......

Hej :-)

Ja ostatnio nie piszę ale czytam Was regularnie :-)

Kindzia obrazy na płótnie świetne :tak:

Ryba ja tez po cichutku GRATULUJĘ fasolki ;)

Kiki wiesz Sebuś ja idzie spać koło 21-22, czasem 23 to potrafi przespać nawet 4-5 godzin, ale potem po nocnym karmieniu budzi się za 3 godzinki zwykle, tak przed 7.00. Ale ja nie dokarmiam butlą ani nic, cały czas jest tylko na cycu :tak:;-)

Co do imion to u nas od razu miał być Sebastianek i jest :-):-):-) A gdyby była dziewczynka to M chciał Izabela.

Pozdrowionka dla wszystkich!

Pyszczek to ładnie Ci Sebuś przesypia w nocy :tak: sama możesz złapać dłuższą drzemkę i pewnie nie czujesz się tak zmęczona :happy2: no i super że na cycu jest :-)
Słodziak mały :-)

Paula wiesz sposuję taką metodę że jak Sebuś zaśnie wcześniej tak koło 20 czy 21 (tak jak dzisiaj) to potem zawsze karmię go tak koło 23 jak sama kladę się spać. Sebuś je przez sen i potem hop do łóżka i wiem że wczesniej niż koło 3 mi się raczej nie obudzi. Czyli wychodzi na to że ja nakarmię tak późnym wieczorem, to potem tylko raz w nocy i następny raz już rano (6-7) :-) w ten sposób mamy w miarę stałe pory karmienia w nocy:) w dzien różnie bywa ;-)
Ja się też cieszę że na cycu i nie chcę wcale na razie dokarmiać :)

Tak się tylko zastanawiam - czy jak wprowadza się dziecku nowe produkty, tak koło 6go miesiąca, to skoro i tak jeszcze dokarmia się cycem to czy daje się tez butlę ze sztucznym mlekiem? :sorry2: Czy nie ma potrzeby?

a u mnie tez podobnie jak u Pyszczka, jak karmie Kubusia około 20 tej bo tak chodzi spać to śpi bez jedzenia do ok.01.00 a potem to juz sie budzi tez co 3h na jedzenie. Wiec na dobrą sprawę musiałabym iśc spać o 20 tej zeby pospać te 6h bez ustanku :-):-):-):-) tak więc wciąż jestem niewyspana :no::-p

Pyszczku nie ma takiej potrzeby, naturalnym mlekiem mozesz karmić bardzo długo, nawet kilka dobrych m-cy :tak:

miłego wieczorku

Ostatnia edycja:
reklama
Bershka aha , dobrze wiedzieć :) Kurcze idę bo Sebuś się obudził nie wiem dlaczego, Bershka jak Ty to robisz że Kubuś chodzi spać o 20? Mojemu się pare razy zdarzyło, ale tak to zwykle 21 lub później. masz jakiż codzienny wieczorny rytuał zasypiania? Przeczytam pewnie jutro bo już zmykam, ale będę wdzięczna za odpowiedź ;)

Do góry