reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

RYBA GRATULACJE!!!!!
Ja tez robiłam test przed @ i tez wyszła mi blada kreseczka a potem z kazdym dniem mi ciemniala:tak::-)

Ja mam płyte ceramiczną:tak: ale nie grzejemy na niej tylko mamy tez plyte gazową;-) i na niej gotujemy. Kuchenkę elektryczną mamy ze względu na piekarnik:tak: i w sumie korzystamy tylko z niego, no chyba, że gaz w butli sie skonczy to grzejemy na ceramicznej zanim dowiozą;-) Garnki trzeba miec specjalne.. na spodzie garnka zawsze są obrazki, sprawdź czy Twoje sie nadają na taką kuchnię. Albo napisane jest. Bo zwykłe garnki to nie wiem..;-)

reklama
dzieki babeczki kochane za odpowiedz:-)

Aga ja wiem ze do plyty indukcyjnej sa potrzebne specjalne gary a do ceramicznej podobno nie...

Witam wieczorową porą :tak::tak:
podaję wam przepis na pyszniutkie ciasto... pt " Krówka"

duża paczka herbatników,
duża paczka krakersów najlepiej sezamowych,
2 szt. Fix do śmietany,
0.5 l śmietnany 30 %
płatki migdałowe
masa do karpatki ( w sklepie można kupić gotową, dodać tylko do niej mleko)
masa krówkowa... ( też do kupienia w sklepie) mała puszka 400 g.

Na spód blachy układamy herbatniki, na herbatniki wykładamy masę karpatkową, na masę kłądziemy krakersy, na krakersy masę krówkową, później znów krakersy i ubitą śmietanę 30 %. ( na fixie do śmietany piszę jak go dodać by ona była sztywna) i wierzch posypujemy płatkami migdałowymi. Wstawiamy do lodówki najlepiej na 12 h. Ciacho pycha mówie wam... i szybko się je robi... do kawuni pierwsza klasa... ja już zrobiłam i stoi w lodówce... Jutro będę wcinać:-):-):-)

Dziś byłam z Czarkiem u Amelki ( mojej siostrzenicy ) i mieli małą sprzeczkę o butelke. I wzioł ją piernik i ugryzł w rączkę... jestem bezrada... przecież nie będę go za to bić bo on nie rozumie... nie wiem z kąt ta agresja. Aż się popłakałam... w życiu bym się nie spodziewała że on może taki numer odstawić... bo on jest grzeczniutki,, bynajmniej był... załamałam sie..

Ryba melduj, melduj:) Jak tam, robiłaś drugi raz teściora?:-) Ja wierzę, że to Fasoleczka:tak:
Dzastina uuuu to Czaruś pokazuje różki:-D

ja jeszcze w piżamce siedzę na wyrku. M mi śniadanko robi:) Czekamy na mamę. Ma nas zabrac do siebie, ja u niej zostane a mama z m pojadą na ostatni egzamin M:)
Pozdrawiam serdecznie i weekendowo!!:)

Ooo czyżybym pierwsza dziś była?:-p Pierwszy raz, haha:-)

WITAM:-)
Hhehe mój młodszy synuś obudził się o 3 w nocy i sobie miał oczka jak 5 złotych i tak do piątej sobie "pogadaliśmy" a jak wkońcu zasnął to tak o 6:30 obudził się na karmienie:blink:przypominam że wcześniej przed tą 3 także się budził na karmienie tak wiec jestem niewyspana:sorry2:

DZIASTINA mmm Krówka mniam mniam musze pokazać M przepis:-pps.Czaruś zaczął też przechodzic bunt dwulatka:sorry2:wiem co masz na myśli bo mi także jest głupio jak pokazuje różki rówieśnikom a nawet starszym od siebie np.10 letnią bratanice M tak zaciągnął za włosy że aż mi było tak wstyd no ale z drugiej strony to jest duża dziewczynka i mogła się nie dać...a dlaczego tak napisałam bo wkurzył mnie wtedy szwagier:wściekła/y:bo co zrobił uderzył mocno synka w raczke za to że tak zrobił i tekst na głos jak rodzice nie potrafią to ja to zrobie:szok:po pierwsze nie miał prawa a jak już to mógł powiedziec lub w pupe dac a nie z całej siły w rączke że az Dominisiek się popłakał a że zaciągnął bratanice za włoski to szczerze on tak chciał dokuczyć bo chciał się pobawić(pisałam wam że ma czasami dziwne zabawy)a Natalka ma jednak 10 lat i mogła nie dac się a ona poprostu siedziała i czekała z piskiem az ją tatuś obroni:no:no cóż bez komentarza...:sorry2:tak więc nie smutaj się bo dzieciaczki w takim wieku a i jeszcze nawet starszym i tym bardziej chłopcy mają takie "zaczepki"no ale co zrobić jak nierozumieją pewnych spraw bić nie będe niewiadomo jak:sorry2:

Aha : mAksio urodzil sie o 5:40.....a chwilę przed 5:00 obudzily mnie skurcze:)))))

szok szok szok, kazda by tak chciała,
jak tak sprawnie Tobie idzie to poczekajcie poł roku i rach ciach nastepne dzieciatko, a jak Bozia da to bedzie wypragniona i wyczekiwana pannica...........

a ja to jeszcze mam pytanko kto ma profil na nk to proszę piszcie pw oki? chetnie was dodam kobietki które nie mam jeszcze :tak:

a ja moge?, jestem od niedawna ale chetna?

Kindziu przede wszystkim dziękuję za linki... przerobliśmy już te piosenki z Czarkiem ale on i tak najbardziej lubi Davida Guetta & Akon Sexy Chick:-D:-D a jak tańcuję he he he... ubaw mamy z tego cudaka po pachy.

spoksik, chołpaki to sa "the best-ciaki", puszczaj mu tez cos "polskiego"
wtedy szybciej zakuma,
a buntem dwulatka to sie nieprzejmuj, za rok zamieni sie w bunt trzylatka:):):)
U mnie podstawa to "przekora",
idziemy na dwor ....to nie chce sie ubrac, kładzie sie na podłodze,
wracamy z dworu to nie chce wejsc do srodka,
kapiel to ganiam go po całym domy,
wyjsc z wanny ...za chiny ludowe, piski i tak od poł roku ...

na nic dziewczynki czasu nie mam, nauka i nauka i wszystko po kolei oblewam !!:wściekła/y: czujecie ? ostatnie pół roku a tu taki blamaż :zawstydzona/y::-p muszę się wziąć w garść..

to trzymamy kciuki zeby szło lepiej

witam czy wiecie moze jak zaplanowac coreczke?

Coreczka:
1.Podstawa regularne cylke (tutaj z reguły przy cyklach 28/29 dniowych owulacja 13/14 lub 14/15 dnien) , albo dobra znajomosc swojego ciała czyli wiedziec kiedy bedzie owu, nawet przy cylkach nieregularnych (mierzyc temp, sprawdzac sluz itp)
i wtedy działac 2-3 dni przed owu, licza sie godziny czyli conajmniej 48h przed owu, a nie ze np przytulanko we wtorek poznym wieczorem np.23 a owu w czwartek np 7 rano to nie dwa dni !!to 32h przed czyli mniej niz 1,5 dnia
2. Najlepiej zaczac jak @ sie skonczy, działac co 1,5-2 dni, i zakaczyc conajmniej na 48h przed owu
3.Dieta bogata w wapn i magnez,stosowana na3-2 miesiace przed staraniami,
Najwięcej wapnia zawierają - sery żółte, twarog
Bogate w wapń są: sardynki w oleju lub pomidorach (jedzone z ośćmi), warzywa zielone (np. szpinak, jarmuż, brokuły, natka) oraz strączkowe (m.in. soja. fasola, groszek)., magnez - znajdziesz w pieczywie pełnoziarnistym, ryżu, orzechach, siemieniu lnianym, groszku, czekolada, ciastka, migdały
Unikac: cytrusow, pomidorow, bananow, wedlin,kawy to na chłopca (sod i potas)
4. zaleca się pozycję klasyczną z przodu oraz późniejszy orgazm kobiety
5.Branie leków hormonalnych zwiększa szansę na dziewczynkę
6.Późniejszy wiek matki zwiększa prawdopodobieństwo urodzenia dziewczynki
7.Praca siedzaca u mezczzn, kierowcy, praca w biurze, sprzyja płodzeniu dziewczynek
8. Noszenie obcisłej bielizny u mezczyzn, zwieksza prawdopodobienstwo dziewczynki (plenniczki Y gina podczas grzania, przetrwaja tylko X)
9.Sprawdz jak to jest u meza w rodzinie, po lini meskiej, czyli jezeli jego ojciec płodził samych synow , jego dziadek rowniez to on tez, jak przewazaja kobiety a tylko rodzynki to faceci, to pewnie bedzie babeczka, dwojka dzieci tej samej płci o niczym nie swiadczy to moze byc czysty przypadek.
10. To co traktowac nalezy z przymrozeniem oka czyli chinska faza ksiezyca, jak sie zgadza... to dobrze, a jak sie nie zgadza ...to tez dobrze, tu mozna sobie zaplanowac płec na nastepne miesiace,lata.....
Planowanie płci dziecka. Chłopiec czy dziewczynka? - *-spam-*

To chyba na tyle, jak sie do tego zastosuje na pewno zwiekszysz % szanse na babeczke.... i powiesz sobie ze zrobiłas co mogłas (przynajmniej starałas sie spełnic marzenia )
a bedzie to co Bozia da.... oby zdrowe...........!!! i tak zawsze kochane i wyczekiwane!!!!.

do dzieła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

u mnie 7dc.i jajnik nawala,że szok :szok:
nie wiem na owu chyba za wcześnie.
ale ile dni przed owu mozna czuć jajnik,bo
Witaj, nie znam odpowiedzi :( Masz core czy synka? Juz do szkoły smiga?

Kindzia, świetne są te fotki na płótnie. Masz bardzo ładnie urządzone gniazdko, bardzo mi się podoba.

A ja chciałam się tylko pochwalić, że dzisiaj zobaczyłam na teście drugą kreseczkę choć bardzo bladziutką. Jeszcze się tak bardzo nie cieszę, bo jestem przed terminem @ ale nadzieję ogromną mam.

Dziekuje:):)
I nieśmiało gratuluje zeby nie zapeszyc:):):):):
Gratki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mam pytanko
Naszła mnie ochota zeby upichcić kruche ciasteczka ala pieguski z orzechami i rodzynkami (ale nie owsiane) oraz rogaliczki kruche z dzemem (ale nie z ciasta francuskego)
Czy moze mi ktoraś polecic jakis sprawdzony przepis ? Bede bardzo wdzieczna, ja znalazłam z Wielkiego Zarcia takie ale nie wiem czy sa dobre:)
http://www.wielkiezarcie.com/recipe8867.html
http://www.wielkiezarcie.com/recipe10366.html

Ostatnia edycja:
prawdopodobieństwo urodzenia dziewczynki
7.Praca siedzaca u mezczzn, kierowcy, -ooo..to u mnie zobaczymy czy się sprawdzi?
Planowanie płci dziecka. Chłopiec czy dziewczynka? - *-spam-*-a według tego mój synio powinien byc córcią.:-D

To chyba na tyle, jak sie do tego zastosuje na pewno zwiekszysz % szanse na babeczke.... i powiesz sobie ze zrobiłas co mogłas (przynajmniej starałas sie spełnic marzenia )
a bedzie to co Bozia da.... oby zdrowe...........!!! i tak zawsze kochane i wyczekiwane!!!!.-o tak święta prawda.

do dzieła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-jestem w trakcie dzieła.:zawstydzona/y:

Witaj, nie znam odpowiedzi :( Masz core czy synka? Juz do szkoły smiga?-synio,
tak juz pierwszoklasista.:-)

a i z tymi jajnikami nie wiem zupełnie co to było
wczoraj mam nadzieje,ze nic złego.
dzisiaj jest ok.
niektóre babki to zapomniały o nas :confused:

Witaj Tusia
Wiesz, z tymi jajnikami to naprawde ciezko powiedziec co to, chyba tylko monitoring, w kazdym razie usg by dało odpowiedz...
ale dobrze ze juz oki

"jestem w trakcie dzieła"
super,
ja jestem na etapie oczyszczania organizmu, najprawdopodobniej za 2 miechy działamy:)
Naukowo udowodnione jest to ze jak facet ma siedzaca prace, biurowa, lub duzo siedzi "za kołkiem", sciska swoje przyrodzenie i podwyzsza jego temperaturke, plemniczki z chromosomen Y (meskim) gina i przezywaja tylko plemniczki X i tak rodza sie dziewczynki
Emilio był poczety za granica,jak moj maz pracował w chłodni: po 12h):):):):), i w ciagu trzech lat, cztery pary pracujace w takich samych warunkach jak moj M maja chłopaszkow:) Ani jednej dziołchy ....

Miłego..............

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry