reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Na tym forum ta metoda tez została obalona :D
Chociażby znowu przeze mnie haha ale ja w ostatniej ciąży naprawdę chyba wszystkie metody obaliłam hahaha I patrząc nawet na PH to nie wiem jak się w ogóle udało bo miałam ok.5 a stosowałam jeszcze globulki obniżające bo niestety nie toleruję wysokiego ph nasienia więc tak naprawdę to żołnierzyki nie powinny nawet przeżyć ;)

Chociażby znowu przeze mnie haha ale ja w ostatniej ciąży naprawdę chyba wszystkie metody obaliłam hahaha I patrząc nawet na PH to nie wiem jak się w ogóle udało bo miałam ok.5 a stosowałam jeszcze globulki obniżające bo niestety nie toleruję wysokiego ph nasienia więc tak naprawdę to żołnierzyki nie powinny nawet przeżyć ;)
A może Twój mąż wytwarza tylko meskie? Więc nie ważne, kiedy stosunek, to i tak będzie chłopak.
Są przecież tacy faceci, co wytwarzają same żeńskie i nawet jesli dojdzie do stosunku w owulacje, to u Nich i tak dziewczynka.
Może trzeba by było zbadać nasienie pod ilością x i y, jeśli chce się mieć odmienną płeć🤔

A może Twój mąż wytwarza tylko meskie? Więc nie ważne, kiedy stosunek, to i tak będzie chłopak.
Są przecież tacy faceci, co wytwarzają same żeńskie i nawet jesli dojdzie do stosunku w owulacje, to u Nich i tak dziewczynka.
Może trzeba by było zbadać nasienie pod ilością x i y, jeśli chce się mieć odmienną płeć🤔
Moja teoria jest taka, że to mój organizm odrzuca żeńskie zarodki bo te dwa pozytywne testy, po których przychodziła @ to były czasy naszych starań o córkę. Nigdy wcześniej ani później nic takiego mi się nie przytrafiło.
Ale fakt, że ani mąż ani Jego brat, ojciec, dziadek i pradziadek córki nie mają ;)

Moja teoria jest taka, że to mój organizm odrzuca żeńskie zarodki bo te dwa pozytywne testy, po których przychodziła @ to były czasy naszych starań o córkę. Nigdy wcześniej ani później nic takiego mi się nie przytrafiło.
Ale fakt, że ani mąż ani Jego brat, ojciec, dziadek i pradziadek córki nie mają ;)

U mojego męża jest podobnie, sami męscy potomkowie. Nasze pierwsze dziecko to tez synek [emoji3] Teraz jestem ponownie w ciąży i już robimy zakłady z mężem, czy jest faktycznie jakiś cień szansy na dziewczynkę, choć oboje jesteśmy przekonani, ze na 99% będzie chłopiec [emoji16]

To dopiero 6tydzien, także jeszcze trochę czekania przed nami [emoji28]

Czytałam kiedyś zagraniczny artykuł i tam było napisane, że zawsze mężczyzna wytwarza i męskie i zenskie plemniki (50/50).

reklama
Czytałam kiedyś zagraniczny artykuł i tam było napisane, że zawsze mężczyzna wytwarza i męskie i zenskie plemniki (50/50).

Podobno właśnie nie. Bywają mężczyźni, którzy mają tylko X lub Y, przewagę jednych, albo te drugie są uszkodzone.

U mojego męża też od pokoleń sami chłopcy. On pierwszy się wyłamał i ma córkę. Aż wszyscy ze strony Jego ojca się śmieją, że musiał ktoś Mu dziecko w szpitalu podmienić. 😀

Do góry