reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Princess88, moje gratulacje, nie dowierzam normalnie, zwłaszcza, że nastawiliscie się na syna...:-D
A odchodząc od tematu, byłam dzisiaj u gina i spytalam czy są sposoby na zwiekszenie prawdopodobienstwa danej plci, to opowiedział mi o metodzie dr ,,S" i że u Niego przy dwóch corkach podzialalo;-)

To u mnie córka jest skamuflowanym synem. Taki mój złoty strzał. 😀 Moja siostra strasznie wierzyła w tą metodę i ma drugą córkę, a druga dwa razy robiła podejście pod chłopca i też obie sytuacje to dziewczynka. A był monitoring i pewność, że jest owu.

To teraz dyktuj Nam że szczegółami, w jakich dniach i jak dzialaliscie... 😂😀 mi dr sugerował dzisiaj przytulanki na dziewczynke, bo za 3 dni mam mieć owulacje z prawego jajnika 😂 ale póki co, słabo jestem przekonana, co do posiadania dziecka, więc przez kilka dni będę uciekać od meza...:p
Ja mam dwóch synów ze złotych strzałów, jeden stosunek i to 3 dni przed owu a drugi syn w sam dzień owu. A teraz były seksy 5dni przed, 2dni przed, 1 dzień przed i w dzień owu. Usunęłam apke i nie wiem na czy tez nie było 3 dni przed. Maratonik 😅 ale pH ani diety ani supli nie stosowałam. Mąż bral jakieś swoje witaminy (niby chlopczykowo działają) i leki na nadciśnienie a ja leki na stymulację owulacji i to z grubej rury bo gonadotropiny wjechały i letrozol. To bardzo miesza w hormonach wiec jeżeli coś miało wpływ to może to? :) albo szczęśliwy traf i tyle ^^ najważniejsze ze dzidzia zdrowa, mogę się cieszyć ciążą. Jutro prenatalne, powiem ginekologowi o płci to się będzie cieszył pewnie bardziej niz mój mąż bo to mój gin trzymał kciuki za dziewczynkę, mąż chciał trzeciego syna ale powiedział mi o tym dopiero teraz 😂

A i jeszcze ciekawostka - chłopaki są z owulacji z prawego jajnika bo na naturalnych cyklach tylko prawy pracował a na gonadotropinach ruszył lewy i mała jest z owulacji z lewego jajnika ;)

A i jeszcze ciekawostka - chłopaki są z owulacji z prawego jajnika bo na naturalnych cyklach tylko prawy pracował a na gonadotropinach ruszył lewy i mała jest z owulacji z lewego jajnika ;)
To chyba ta metoda by się sprawdzila:-D oczywiście z przymrozeniem oka;-) ale poważnie, czytalam kiedyś o tym z którego jajnika daną plec;-)

Tak ja z prawego mam syna i corke, a teraz z lewego syna :p
Czyli w moim przypadku sprawdza się w 33,333(3) % 😁
Tez nie wierze w jakikolwiek związek :D jeżeli cokolwiek miało wpływ to hormony w końskich dawkach na wywołanie owulacji, bo to zdecydowanie był inny cykl niż z synami. Mój mąż uważa ze to wszystko loteria. Pytałam jakie suple brał i mówi ze duże dawki multiwitamin a to chyba działa chlopczykowo bo wzmacnia nasienie, tak?
ja uważam ze nie ma żadnej metody planowania płci, tutaj już wszystko zostało obalone :)

reklama
Tez nie wierze w jakikolwiek związek :D jeżeli cokolwiek miało wpływ to hormony w końskich dawkach na wywołanie owulacji, bo to zdecydowanie był inny cykl niż z synami. Mój mąż uważa ze to wszystko loteria. Pytałam jakie suple brał i mówi ze duże dawki multiwitamin a to chyba działa chlopczykowo bo wzmacnia nasienie, tak?
ja uważam ze nie ma żadnej metody planowania płci, tutaj już wszystko zostało obalone :)

Ja biorę całą masę wszystkich witamin, mąż w sumie też, więc jak mi się uda to powiem, czy zadziałało na chłopczyka. 😀 Chyba, że wcześniej zacznę się świecić, bo mam wrażenie jakbym zjadła tablice Mendelejewa. 😋

Do góry