reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Uwielbiam Frozen :D
Tak, u Nas maraton ;) Ja odpuściłam 19.12 bo miałam swój standardowy ból kolkowy, owulacyjny i wtedy to ciężko chociażby usiąść :/ ale mąż dzień odhaczył, żeby plemniory nie zdążyły się zregenerować ;)
Nijak się udało trzymać planu dziewczynkowego ale naprawdę jest mi to jeszcze bardziej obojętne, teraz zaczynam się martwić, czy z tymi zawirowaniami w ogóle spełnię marzenie o Numerze 3 ..

reklama
Uwielbiam Frozen :D
Tak, u Nas maraton ;) Ja odpuściłam 19.12 bo miałam swój standardowy ból kolkowy, owulacyjny i wtedy to ciężko chociażby usiąść :/ ale mąż dzień odhaczył, żeby plemniory nie zdążyły się zregenerować ;)
Nijak się udało trzymać planu dziewczynkowego ale naprawdę jest mi to jeszcze bardziej obojętne, teraz zaczynam się martwić, czy z tymi zawirowaniami w ogóle spełnię marzenie o Numerze 3 ..

Myślę, że każda z nas wcześniej czy pózniej doczeka się numeru 2, 3 czy nawet 4. Najważniejsze to nie poddawać się i być dobrej myśli ;) a przede wszytkim współpracować z partnerem i lekarzem ( w razie problemów ). U mnie owulacja niby ma być, albo pod koniec świąt, albo w sylwestra. Ale czy będę miała wtedy ochote na amory, to tego nikt nie wie [emoji23] póki co, ciśnienia nie mam, chyba dlatego że marzy mi się „wiosnowy” dzidziuś.

Ja coś czuje u siebie listopad [emoji23][emoji23] choć może się mylę ;)
Wiesz, że ja też! Tylko dlatego, że bardzo bym nie chciała haha I nawet mieliśmy się wstrzymać do kwietnia ale przecież wychodzi coraz więcej problemów więc nie możemy wybrzydzać ..

Ogólnie to nastawiłam się już na Wrzesień haha I gdyby nie ta temperatura to chyba nawet testu bym nie robiła bo od 1dc czułam, że to ten moment haha

@Elenaa - chyba nie daje Ci spokoju kogo pod sercem nosisz :) też by mi to spokoju nie dawało 😜 a masz zdjęcie dupki żeby nam pokazać ?

No tak trochę mnie niemiruje kto to jest ;-) i kazdy sie pyta... męża siostra pierwszy raz w ciąży mnie widziała teraz w weekend, i nie zapytala nawet jak się czuje, tylko czy znamy płeć :/
Mam zdjęcia dupki bo mi nagrywa usg żebym mogła pokazac mężowi i dzieciom, ale moja lekarka stwierdziła ze za małe jest dziecko aby oceniać i za mało rozkraczone. I tak wybralam ujęcia gdzie w miarę sie rozkraczylo bo zaczęła pukać do niego to troche popuscilo spinanie nóg :p Nawet nie powiedziała na 51% chłopiec/dziewczynka. Ja w sumie za język ją nie ciągnęłam :-p jakoś bylam tak zakręcona na wizycie ze ona po cytologii mi mowi prosze sie ubrać a ja mówię to usg nie będzie? I mówię ze chce aby sprawdzić czy dziecko urosło i czy wszystko ok. A ona no tak będzie ale przez brzuch przecież juz :p zapomniałam jakos ze usg genetyczne tez było przez brzuch.
Usg bylo w 15tc+4. Wg usg przynajmniej na dlugosc dziecko odpowiadało 16tc+4. Wage nie zmierzyła.

20191223_124231.jpg

Ostatnia edycja:
Ten 18.12 o 17:57 też był już maxem (200) tylko faktycznie owulacja raczej na wczoraj wypadła bo dzisiaj popołudniowa (prowadzę 2 wykresy) tempka poszła o 0,3 do góry - czyli idealnie po jednodniowej przerwie trafiliśmy wypoczęci w samą owu hahaha. Test owu wieczorny spadł już do 83 więc jest nadzieja.
Biorę dupka bo przecież plamienie też się pojawiło :/
A pokaz wykres?

Nie trzeba wybrzydzac co do meisiaca, ja chcialam w kwietniu miec termin aby robic jedne urodziny dla wszystkich bo bylby koniec marca, kwiecien i początek maja, a jest poczatek czerwcs bo w lipcu nawet sie nie staraliśmy z racji anginy wiec kwietniowe by byc nie moglo :p wiatropylna raczej nie jestem. A znacie osobe urodzona w czerwcu co jest bardzo fajna i ulozona? Ja mam siostre z czerwca i boje sie ze jakos wrodzi sie w ciotke a tego bym nie chciała :p

@Elenaa - chyba ta dupka bardziej mi wygląda na dziewczynkę :) ale mogę się mylić. Moja przyjaciółka jest z czerwca, jest zwariowana ale pozytywna i mega ogarnięta, z kolei koleżanka ma córkę z czerwca (w marcu będzie miała drugą ) i jest bardzo grzeczna. No tak, niby nie ma co patrzeć na miesiące, potem i tak się lubi ten miesiąc ze względu na urodziny naszego dziecka.

reklama
No tak trochę mnie niemiruje kto to jest ;-) i kazdy sie pyta... męża siostra pierwszy raz w ciąży mnie widziała teraz w weekend, i nie zapytala nawet jak się czuje, tylko czy znamy płeć :/
Mam zdjęcia dupki bo mi nagrywa usg żebym mogła pokazac mężowi i dzieciom, ale moja lekarka stwierdziła ze za małe jest dziecko aby oceniać i za mało rozkraczone. I tak wybralam ujęcia gdzie w miarę sie rozkraczylo bo zaczęła pukać do niego to troche popuscilo spinanie nóg :p Nawet nie powiedziała na 51% chłopiec/dziewczynka. Ja w sumie za język ją nie ciągnęłam :-p jakoś bylam tak zakręcona na wizycie ze ona po cytologii mi mowi prosze sie ubrać a ja mówię to usg nie będzie? I mówię ze chce aby sprawdzić czy dziecko urosło i czy wszystko ok. A ona no tak będzie ale przez brzuch przecież juz :p zapomniałam jakos ze usg genetyczne tez było przez brzuch.
Usg bylo w 15tc+4. Wg usg przynajmniej na dlugosc dziecko odpowiadało 16tc+4. Wage nie zmierzyła.

Zobacz załącznik 1059929
A pokaz wykres?
Moim zdaniem Dziewczynka :) Zapamiętałam że przy chłopcu są 3 kreski a.przy dziewczynce 2, dlatego jak w drugiej ciąży usłyszałam, że dziewczynka to byłam zdziwiona bo widziałam trzecią kreskę od razu ;)
Zaraz wrzucę wykeesy ale słaby ten przyrost na porannym :( Bo ten popołudniowy lepiej wygląda ale nie wiem na ile ufać bo nigdy nie mierzę po 3godz spoczynku tylko max.45min. Fakt, że do yej pory pokrywał mi się z tym porannym tylko skok lepiej widać :)

Do góry