reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Uwielbiam Frozen :D
Tak, u Nas maraton ;) Ja odpuściłam 19.12 bo miałam swój standardowy ból kolkowy, owulacyjny i wtedy to ciężko chociażby usiąść :/ ale mąż dzień odhaczył, żeby plemniory nie zdążyły się zregenerować ;)
Nijak się udało trzymać planu dziewczynkowego ale naprawdę jest mi to jeszcze bardziej obojętne, teraz zaczynam się martwić, czy z tymi zawirowaniami w ogóle spełnię marzenie o Numerze 3 ..

reklama
Uwielbiam Frozen :D
Tak, u Nas maraton ;) Ja odpuściłam 19.12 bo miałam swój standardowy ból kolkowy, owulacyjny i wtedy to ciężko chociażby usiąść :/ ale mąż dzień odhaczył, żeby plemniory nie zdążyły się zregenerować ;)
Nijak się udało trzymać planu dziewczynkowego ale naprawdę jest mi to jeszcze bardziej obojętne, teraz zaczynam się martwić, czy z tymi zawirowaniami w ogóle spełnię marzenie o Numerze 3 ..

Myślę, że każda z nas wcześniej czy pózniej doczeka się numeru 2, 3 czy nawet 4. Najważniejsze to nie poddawać się i być dobrej myśli ;) a przede wszytkim współpracować z partnerem i lekarzem ( w razie problemów ). U mnie owulacja niby ma być, albo pod koniec świąt, albo w sylwestra. Ale czy będę miała wtedy ochote na amory, to tego nikt nie wie [emoji23] póki co, ciśnienia nie mam, chyba dlatego że marzy mi się „wiosnowy” dzidziuś.

Ja coś czuje u siebie listopad [emoji23][emoji23] choć może się mylę ;)
Wiesz, że ja też! Tylko dlatego, że bardzo bym nie chciała haha I nawet mieliśmy się wstrzymać do kwietnia ale przecież wychodzi coraz więcej problemów więc nie możemy wybrzydzać ..

Ogólnie to nastawiłam się już na Wrzesień haha I gdyby nie ta temperatura to chyba nawet testu bym nie robiła bo od 1dc czułam, że to ten moment haha

@Elenaa - chyba nie daje Ci spokoju kogo pod sercem nosisz :) też by mi to spokoju nie dawało 😜 a masz zdjęcie dupki żeby nam pokazać ?

No tak trochę mnie niemiruje kto to jest ;-) i kazdy sie pyta... męża siostra pierwszy raz w ciąży mnie widziała teraz w weekend, i nie zapytala nawet jak się czuje, tylko czy znamy płeć :/
Mam zdjęcia dupki bo mi nagrywa usg żebym mogła pokazac mężowi i dzieciom, ale moja lekarka stwierdziła ze za małe jest dziecko aby oceniać i za mało rozkraczone. I tak wybralam ujęcia gdzie w miarę sie rozkraczylo bo zaczęła pukać do niego to troche popuscilo spinanie nóg :p Nawet nie powiedziała na 51% chłopiec/dziewczynka. Ja w sumie za język ją nie ciągnęłam :-p jakoś bylam tak zakręcona na wizycie ze ona po cytologii mi mowi prosze sie ubrać a ja mówię to usg nie będzie? I mówię ze chce aby sprawdzić czy dziecko urosło i czy wszystko ok. A ona no tak będzie ale przez brzuch przecież juz :p zapomniałam jakos ze usg genetyczne tez było przez brzuch.
Usg bylo w 15tc+4. Wg usg przynajmniej na dlugosc dziecko odpowiadało 16tc+4. Wage nie zmierzyła.

20191223_124231.jpg

Ostatnia edycja:
Ten 18.12 o 17:57 też był już maxem (200) tylko faktycznie owulacja raczej na wczoraj wypadła bo dzisiaj popołudniowa (prowadzę 2 wykresy) tempka poszła o 0,3 do góry - czyli idealnie po jednodniowej przerwie trafiliśmy wypoczęci w samą owu hahaha. Test owu wieczorny spadł już do 83 więc jest nadzieja.
Biorę dupka bo przecież plamienie też się pojawiło :/
A pokaz wykres?

Nie trzeba wybrzydzac co do meisiaca, ja chcialam w kwietniu miec termin aby robic jedne urodziny dla wszystkich bo bylby koniec marca, kwiecien i początek maja, a jest poczatek czerwcs bo w lipcu nawet sie nie staraliśmy z racji anginy wiec kwietniowe by byc nie moglo :p wiatropylna raczej nie jestem. A znacie osobe urodzona w czerwcu co jest bardzo fajna i ulozona? Ja mam siostre z czerwca i boje sie ze jakos wrodzi sie w ciotke a tego bym nie chciała :p

@Elenaa - chyba ta dupka bardziej mi wygląda na dziewczynkę :) ale mogę się mylić. Moja przyjaciółka jest z czerwca, jest zwariowana ale pozytywna i mega ogarnięta, z kolei koleżanka ma córkę z czerwca (w marcu będzie miała drugą ) i jest bardzo grzeczna. No tak, niby nie ma co patrzeć na miesiące, potem i tak się lubi ten miesiąc ze względu na urodziny naszego dziecka.

reklama
No tak trochę mnie niemiruje kto to jest ;-) i kazdy sie pyta... męża siostra pierwszy raz w ciąży mnie widziała teraz w weekend, i nie zapytala nawet jak się czuje, tylko czy znamy płeć :/
Mam zdjęcia dupki bo mi nagrywa usg żebym mogła pokazac mężowi i dzieciom, ale moja lekarka stwierdziła ze za małe jest dziecko aby oceniać i za mało rozkraczone. I tak wybralam ujęcia gdzie w miarę sie rozkraczylo bo zaczęła pukać do niego to troche popuscilo spinanie nóg :p Nawet nie powiedziała na 51% chłopiec/dziewczynka. Ja w sumie za język ją nie ciągnęłam :-p jakoś bylam tak zakręcona na wizycie ze ona po cytologii mi mowi prosze sie ubrać a ja mówię to usg nie będzie? I mówię ze chce aby sprawdzić czy dziecko urosło i czy wszystko ok. A ona no tak będzie ale przez brzuch przecież juz :p zapomniałam jakos ze usg genetyczne tez było przez brzuch.
Usg bylo w 15tc+4. Wg usg przynajmniej na dlugosc dziecko odpowiadało 16tc+4. Wage nie zmierzyła.

Zobacz załącznik 1059929
A pokaz wykres?
Moim zdaniem Dziewczynka :) Zapamiętałam że przy chłopcu są 3 kreski a.przy dziewczynce 2, dlatego jak w drugiej ciąży usłyszałam, że dziewczynka to byłam zdziwiona bo widziałam trzecią kreskę od razu ;)
Zaraz wrzucę wykeesy ale słaby ten przyrost na porannym :( Bo ten popołudniowy lepiej wygląda ale nie wiem na ile ufać bo nigdy nie mierzę po 3godz spoczynku tylko max.45min. Fakt, że do yej pory pokrywał mi się z tym porannym tylko skok lepiej widać :)

Do góry