reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@Onaa.86 do spisania :) Spokojnych Świąt dla Was :)

U mnie kolejny zwariowany cykl. Po ostatnim bezowulacyjnym byłam pewna, że ten będzie normalny bo wg moich statystyk, co drugi jest dziwny.
Ból lewej strony nie ustępuje, szyjka "owulacyjna" , temperatura nie podskoczyła i testy ciągle pozytywne. Ehhhh

I przez to nie mam pojęcia kiedy zacząć brać duphaston :/
O Kurde sama nie wiem :/ moze temp najbardziej wiarygodna, tyle ze jak masz niski progrstreon to moze nie bedzie widocznego skoku? Jak mialas w poprzednim cyklu? A masz duohaston brac po owulacji tak? A jal weźmiesz wczensiej to co ?

reklama
@Onaa.86 - trzymam mocno kciuki !

@Elenaa - po 15 tyg chyba z nuba się już nic nie odczyta, choć może się mylę.

@Dwa+Trzy - moje cykle wyglądają podobnie, a w jakim celu masz brać dupahston ? Ja biorę na regulacje cyklu i biorę go od 15 do 25 dnia cyklu, bez różnicy czy owulacja jest czy jej nie ma.
No właśnie zastanawiam się czy w 15 tygodniu i pozniej jest jakas różnica widoczna typu inna długość czy cos innego :-)

Duphaston biorę ze względu na brak progesteronu - sprawdzałam w dwóch cyklach i miałam 4,5 i 1 :/ Nawet jak zajdę w ciążę to jej nie utrzymam :/ Stąd pewnie cienie na testach..
Poprzrdnie ciąże zaczynałam z duphastonem i luteiną więc taka moja "uroda".
Jeśli wezmę progeateeon za szybko to nie dojdzie do owulacji, Ginka mówiła że muszę być w 100% pewna. Świetnie więc bo mój organizm nie współpracuje.

Poprzednie cykle miałam właśnie co 2gi taki beznadziejny z plamieniami, pozytywnymi testami i 4 dni dłuższy a te "normalne" to pik i po piku i wsio jasne. Jedynie temperaturę mierzę dopiero 3 cykl i w pierwszym wykresik całkiem ok ale skok tempki nie był jakiś oszałamiający, wszystko się ze sobą pokrywało i nie było problemu z wyznaczeniem owu - wtedy też wyszedł pozytywny test ciążowy :(
Drugi cykl bezowulacyjny więc temperatur skakała okropnie i też się wszystko zgadza bo szyjka nawet nie drgnęła, bólu żadnego nie czułam,śluzu płodnego nie było tylko test owu pozytywnie wyszedł w połowie cyklu.
No i ten cykl taki właśnie jak opisałam, wg objawów owulację mam 3ci dzień hahaha Nie wiem czy się nastawiać na Trojaczki czy znowu bezowulacyjny ale mam jeszcze nadzieję bo ta temperatura ogólnie ładnie się utrzymuje tylko brakuje tego wzrostu :(
Ale jak tak sobie pomyślę to do tej pory w tych dziwacznych cyklach odpuszczaliśmy w 12dc (bo albo plamienie albo ból albo pozytywny test owu Nas powstrzymywał) a każdy z nich trwał po 31dni więc wg moich statystyk mogliśmy wcale się nie łapać na owu bo ta u mnie występuje przeważnie 13 dni przed @. Może one nie są wcale bezowulacyjne.
Ten cykl mamy tak wystarany, że jeśli nastąpi owu to na pewno w nią trafimy bo mieliśmy tylko dzień przerwy ;)

@Elenaa - chyba nie daje Ci spokoju kogo pod sercem nosisz :) też by mi to spokoju nie dawało 😜 a masz zdjęcie dupki żeby nam pokazać ?

@Dwa+Trzy - jak czytam Twoje posty, to tak jakbym czytała siebie :) w najbliższym czasie jak u mnie się to nie unormuje, to będę musiała być ze 3 mies na antykoncepcji, co mnie troche przeraża, bo potem jest ryzyko bliźniaków 🙄🤦🏻‍♀️ Raz już tak miałam, to potem produkowałam tyle jajeczek, że jakbym wtedy zaszła w ciąże, to moja rodzina należałaby do wielodzietnych, a państwo polskie co miesiąc byłoby w plecy kilka tysięcy 😂😂😂

@milla1982 - jak się masz ? Szalejesz przed świętami ? ;)

@Onaa.86 do spisania :) Spokojnych Świąt dla Was :)

U mnie kolejny zwariowany cykl. Po ostatnim bezowulacyjnym byłam pewna, że ten będzie normalny bo wg moich statystyk, co drugi jest dziwny.
Ból lewej strony nie ustępuje, szyjka "owulacyjna" , temperatura nie podskoczyła i testy ciągle pozytywne. Ehhhh

I przez to nie mam pojęcia kiedy zacząć brać duphaston :/

Jak na moje ten z 19.12 był pozytywny i od tego dnia bym zaczęła brać dupka.

Jak na moje ten z 19.12 był pozytywny i od tego dnia bym zaczęła brać dupka.
Ten 18.12 o 17:57 też był już maxem (200) tylko faktycznie owulacja raczej na wczoraj wypadła bo dzisiaj popołudniowa (prowadzę 2 wykresy) tempka poszła o 0,3 do góry - czyli idealnie po jednodniowej przerwie trafiliśmy wypoczęci w samą owu hahaha. Test owu wieczorny spadł już do 83 więc jest nadzieja.
Biorę dupka bo przecież plamienie też się pojawiło :/

@Elenaa - chyba nie daje Ci spokoju kogo pod sercem nosisz :) też by mi to spokoju nie dawało 😜 a masz zdjęcie dupki żeby nam pokazać ?

@Dwa+Trzy - jak czytam Twoje posty, to tak jakbym czytała siebie :) w najbliższym czasie jak u mnie się to nie unormuje, to będę musiała być ze 3 mies na antykoncepcji, co mnie troche przeraża, bo potem jest ryzyko bliźniaków 🙄🤦🏻‍♀️ Raz już tak miałam, to potem produkowałam tyle jajeczek, że jakbym wtedy zaszła w ciąże, to moja rodzina należałaby do wielodzietnych, a państwo polskie co miesiąc byłoby w plecy kilka tysięcy 😂😂😂

@milla1982 - jak się masz ? Szalejesz przed świętami ? ;)
A ja Tobie życzę tych bliźniaków bo chyba dobrze kojarzę, że chciałaś 3 ? ;)

Miałam taki piękny plan na 1 boboseks po min.5dniowej abstynencji 18.12 a wyszło jak zwykle ;)
Cierpliwość nie jest moją mocną stroną hahaha

A ja Tobie życzę tych bliźniaków bo chyba dobrze kojarzę, że chciałaś 3 ? ;)

Miałam taki piękny plan na 1 boboseks po min.5dniowej abstynencji 18.12 a wyszło jak zwykle ;)
Cierpliwość nie jest moją mocną stroną hahaha

Troje mogłabym mieć, ale przy dużej różnicy wieku i chyba nie w tym mieszkaniu co mieszkamy (mąż chyba dostałby szału, bo dużo pracuje w domu).
Także póki co, skupiam się na stworzeniu drogi do wygrania życia dla syna [emoji23] obiecałam, że tym razem pomogę wygrać mu wyścig, a jako matka - muszę wykazać się z obietnicy ;)
Rozumiem, że u Ciebie był maraton ;) dobrze pamiętam, że testowanie wypada w sylwestra ?

reklama
A ogólnie, to ciężko to wszytko widze, mąż jest „uzależniony” od sauny w okresie zimowym, więc przypuszczam, że wszytkie żołnierzyki już „zdechły” [emoji23] skończe z dwiema córkami na tle „Krainy Lodu” z Elzą na czele i tekstem „mam te moc, ma te moc” !!! Zdecydowanie wolę Batmana [emoji23]

Do góry