reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No i nie poprawimy bo dopadła mnie taka "kolka" owulacyjna, że ledwo siedzę. Nic nadzwyczajnego bo od ostatniego porodu tak silnie odczuwam owu, tylko teraz, kiedy już się staramy zastanawia mnie czy ta owu jest właśnie w tej chwili czy będzie jutro. Do tej pory byłam pewna, że ten ból oznacza konkretny moment owulacji.
Zaskakujące jest natomiast to, że pierwszy raz od lipca ( czyli od kiedy się staramy) czuję lewy jajnik! :) Może lukrecja go ruszyła :) Do tej pory czułam tylko prawy i to też bez dwóch miesięcy więc myślałam, że lewy poszedł na emeryturę ;)
Jeśli dzisiaj jest owulacja to wystarane mamy ostatnie 7 dni przed nią ;)
Nareszcie fajrant hahahaha

Ostatnia edycja:
reklama
Miałam dać znać i daje.
Na razie tylko pęcherzyk :( wg OM już 6t5d ale ja wiem ze kilka dni ( 5 lub6)później miałam owulacje! Czekam na cud. Wczoraj delikatne krwawienie. Zobaczymy co będzie dalej. Co ma być to będzie. jeszcze może się pojawić zarodek choć ja już na to nie liczę :( czas pokaże.

@Dwa+Trzy trzymam kciuki :)

Miałam dać znać i daje.
Na razie tylko pęcherzyk :( wg OM już 6t5d ale ja wiem ze kilka dni ( 5 lub6)później miałam owulacje! Czekam na cud. Wczoraj delikatne krwawienie. Zobaczymy co będzie dalej. Co ma być to będzie. jeszcze może się pojawić zarodek choć ja już na to nie liczę :( czas pokaże.

Nie na takie wiadomości czekałam :(
Nadzieja umiera ostatnia! Znajoma do 9tc miała puste jajo, teraz to jajo ma 5 lat :) A lekarze tak naprawdę przygotowywali Ją już do łyżeczkowania.

Nie na takie wiadomości czekałam :(
Nadzieja umiera ostatnia! Znajoma do 9tc miała puste jajo, teraz to jajo ma 5 lat :) A lekarze tak naprawdę przygotowywali Ją już do łyżeczkowania.
Cień nadziei jeszcze mam. Jeden plus - we właściwym miejscu bo już miałam wizje kolejnej pozamacicznej i ze drugi jajowod pójdzie do usunięcia.
Jeśli teraz się nie uda to kończę ze staraniami. Widocznie tak ma być. Za dużo nerwów i łez mnie to kosztuje. Jedyne pocieszające jest to ze dwie pierwsze ciąże przeszłam bez problemu i jedynym stresem moim w jednej i drugiej było to żeby moje dzieci kolek nie miały. O nic innego się nie martwiłam. Był test, wizyta i tak leciał tydz za tygodniem, zero czarnych myśli. I było wszystko w jak najlepszym porządku a teraz piąta ciąża z kolei i nie wiadomo co będzie :(

U mnie w 6+1 był tez tylko pęcherzyk i ciąża z pomiarów jakby o tydzien młodsza. Tak wychodziło za każdym razem na poczatku. Mała nadrobiła wszystko dopiero na sam koniec. A tak cała ciąże wychodziła do tylu. A waga na porodówce 3880g wiec kawał baby urodziłam [emoji23]
Oby u mnie tak było!
Odpuszczam sobie forum. Jak będzie wszystko dobrze dam Wam znać.

Życzę Wam spokojnych Świąt! :)
Powodzenia w staraniach!

@Onaa.86 do spisania :) Spokojnych Świąt dla Was :)

U mnie kolejny zwariowany cykl. Po ostatnim bezowulacyjnym byłam pewna, że ten będzie normalny bo wg moich statystyk, co drugi jest dziwny.
Ból lewej strony nie ustępuje, szyjka "owulacyjna" , temperatura nie podskoczyła i testy ciągle pozytywne. Ehhhh

I przez to nie mam pojęcia kiedy zacząć brać duphaston :/

Załączniki

• Screenshot_20191221-135659(1).png
    Screenshot_20191221-135659(1).png
    557,3 KB · Wyświetleń: 64
Ostatnia edycja:
Miałam dać znać i daje.

Onaa.86 kciuki aby wszytsko było dobrze!

reklama
Do góry