reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Właśnie z tego przepisu mam córkę [emoji16]
Owu była w 17dc, a przytulanki 15 [emoji4]Potwierdzoną właśnie przez trzeciego lekarza [emoji4]
Ale z tego,co pisze Miś,w owu i troche przed dziewczynka,a dużo przed przed chłopiec,więc zupełnie odwrotnie,niż się przyjęło.

reklama
Właśnie z tego przepisu mam córkę [emoji16]
Owu była w 17dc, a przytulanki 15 [emoji4]Potwierdzoną właśnie przez trzeciego lekarza [emoji4]

Po raz kolejny potwierdza się, że nie czas i częstotliwość jest naszym kluczem do sukcesu [emoji849] trzeba szukać dalej bo wciąż jest 50:50.
Jak się czujesz ? Szaleństwo wyprawkowe już jest ?

Po raz kolejny potwierdza się, że nie czas i częstotliwość jest naszym kluczem do sukcesu [emoji849] trzeba szukać dalej bo wciąż jest 50:50.
Jak się czujesz ? Szaleństwo wyprawkowe już jest ?
Dokładnie [emoji2368]
Już cały karton mam ciuchów, dużo na wyprzedażach upolowałam pięknych rzeczy [emoji16] we wrześniu pojedziemy po komodę i powoli zacznę się ogarniać [emoji4][emoji4][emoji4] Czuję się super [emoji4] Łucja Was pozdrawia [emoji16]
IMG_20190722_150833.jpeg

Ale z tego,co pisze Miś,w owu i troche przed dziewczynka,a dużo przed przed chłopiec,więc zupełnie odwrotnie,niż się przyjęło.
No tak i dokładnie wg tego co pisze wyszła mi córka [emoji4] Aczkolwiek dla mnie to loteria. Jedynie przygotowanie siebie i męża suplami może nam coś pomóc w spełnieniu marzenia o konkretnej płci [emoji4]

Dokładnie [emoji2368]
Już cały karton mam ciuchów, dużo na wyprzedażach upolowałam pięknych rzeczy [emoji16] we wrześniu pojedziemy po komodę i powoli zacznę się ogarniać [emoji4][emoji4][emoji4] Czuję się super [emoji4] Łucja Was pozdrawia [emoji16]Zobacz załącznik 1001788

Noo to super [emoji173]️ urocza jest !!! Te jej usteczka [emoji7][emoji173]️ i zgrabny nosek ma ! [emoji7]

Ja właśnie chce tak spróbować na dwa dni przed owu. Jeden strzał. Co do marzeń o kolejnej córce to ja się bardzo dobrze w tym dziewczęcym macierzyństwie odnajduje. Sprawia mi to dużo frajdy. No ale zobaczymy jak się wszystko potoczy. Lykam suple. W tym miesiącu będę pilnować owulacji.

Ja właśnie chce tak spróbować na dwa dni przed owu. Jeden strzał. Co do marzeń o kolejnej córce to ja się bardzo dobrze w tym dziewczęcym macierzyństwie odnajduje. Sprawia mi to dużo frajdy. No ale zobaczymy jak się wszystko potoczy. Lykam suple. W tym miesiącu będę pilnować owulacji.
a pamiętasz jak było w przypadku poprzednich ciąż? Ja wyszłam z założenia i w sumie się udało, że trzeba inaczej zadziałać niż w przypadku syna. I córkę mamy z przytulanek 3,5 dnia i ok 10-12 h po owulacji.

reklama
a tylko w 15tc? w tym dniu jaki mialaś sluz?
mi sie wydaje że sluz i ph śluzu ma istotny wpływ :)
Tak, tylko, celowaliśmy w owu. Śluz był przeźroczysty i rozciagliwy. Ph nie mierzyłam. Ogólnie nie chciałam zajść w tamtym cyklu jakoś specjalnie bo jechaliśmy na wakacje [emoji14] Bez spiny i tydzień po powrocie test pozytywny [emoji14]

Dwa razy zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu. Pierwsza na spontanie dwa dni przed owu jest córka. Druga wyliczona ale totalnie strzelona na ślepo tylko po obserwacji śluzu bo nie czułam owu i był chłopak (nie donosiłam). Trzecia tak samo i jest dziewczyna, z tym że czułam owu więc wiem kiedy była. Loteria [emoji2368]

Do góry