reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ciekawe czy któraś z nas będzie kiedyś na tym wątku w ciąży bliźniaczej, bo chyba od momentu powstania tego forum bliźniaków nie było :)
Byle nie ja :) Ale ja chyba nie mam szans. Żadnych blizniat ani po mojej stronie,ani po stronie męża. Stymulacji hormonami też póki co nigdy nie miałam.

Byle nie ja :) Ale ja chyba nie mam szans. Żadnych blizniat ani po mojej stronie,ani po stronie męża. Stymulacji hormonami też póki co nigdy nie miałam.

Ja raczej też podziękuje za bliźniaki [emoji849][emoji23] nawet nie chce sobie wyobrażać jak wyglądają początki i przeraża mnie podwójny wózek ! Rozmawiałam ze znajomą która ma bliźniaki i ani się nie leczyła, ani nie było bliźniąt w rodzinie. Lekarz jej powiedział, że ktoś musiał zacząć i padło na nią [emoji23] ale dzieciaki mają już 5 lat więc mówi, że już jest luzik.

Ja raczej też podziękuje za bliźniaki [emoji849][emoji23] nawet nie chce sobie wyobrażać jak wyglądają początki i przeraża mnie podwójny wózek ! Rozmawiałam ze znajomą która ma bliźniaki i ani się nie leczyła, ani nie było bliźniąt w rodzinie. Lekarz jej powiedział, że ktoś musiał zacząć i padło na nią [emoji23] ale dzieciaki mają już 5 lat więc mówi, że już jest luzik.
Nie strasz :D A ile miała lat jak zaszła?
Ja też mam znajomą, która po drugim synku (starszy 3,młodszy rok i zaliczyła wpadkę ...bliznieta. bez leków,bez uwarunkowań genetycznych. Miało być 2 chłopców,ale los się nad nią zlitowal i finalnie miała parkę :)

Nie strasz :D A ile miała lat jak zaszła?
Ja też mam znajomą, która po drugim synku (starszy 3,młodszy rok i zaliczyła wpadkę ...bliznieta. bez leków,bez uwarunkowań genetycznych. Miało być 2 chłopców,ale los się nad nią zlitowal i finalnie miała parkę :)

Ok 30, jej pierwsza ciąża na dodatek bliźniacza, ponoć zaskoczyło w pierwszym cyklu, los się zlitował i obdarował ją parką, dzięki temu więcej dzieci nie planuje. Szczęściara :)

U mnie w rodzinie były bliźniaki, prababcia miała siostre bliźniaczke i mam kuzynki bliźniaczki. W bliźniakach czynnik męski jest bez znaczenia, to geny kobiety mają tylko tu znaczenie. Ale jednak bliźniaki też mnie przerażają. Już wolę dzieci z małą różnicą wieku bo jednak to łatwiej ogarnąć. Ale moja kolezanka miała tak że po dwóch synkach, zaszla w ciążę bliźniacza i 2 chłopców.

Właśnie moja przyjaciółka dowiedziała się że jest w ciąży, jej pierwsza ciąża i nieplanowana. Jeden strzał 4 dni przed owulacją ( zobaczymy czym zaowocowało, ona zawsze marzyła mieć syna ) na dodatek są 2 pęcherzyki i jest w podwójnym szoku ! a ja razem z nią. Dopiero co mówiłam o bliźniakach.

Właśnie moja przyjaciółka dowiedziała się że jest w ciąży, jej pierwsza ciąża i nieplanowana. Jeden strzał 4 dni przed owulacją ( zobaczymy czym zaowocowało, ona zawsze marzyła mieć syna ) na dodatek są 2 pęcherzyki i jest w podwójnym szoku ! a ja razem z nią. Dopiero co mówiłam o bliźniakach.

O szok! [emoji33][emoji33][emoji33] to trzymamy kciuki za spokojny rozwój obu dzidziusiów [emoji173]️

Ja stawiam wirtualny tort [emoji512] za skończony 35tc [emoji173]️ jeszcze 15 dni i żegnamy się z potencjalnym „wcześniactwem”. Ufff [emoji173]️

reklama
O szok! [emoji33][emoji33][emoji33] to trzymamy kciuki za spokojny rozwój obu dzidziusiów [emoji173]️

Ja stawiam wirtualny tort [emoji512] za skończony 35tc [emoji173]️ jeszcze 15 dni i żegnamy się z potencjalnym „wcześniactwem”. Ufff [emoji173]️

Pokazywała mi usg i ja widzę 2 pęcherzyki, a ponoć lekarz tylko mówił o jednym, więc nic nie wiemy. Albo jest tak doświadczony, że wie, że to nie bliźniaki albo za wcześnie na takie informację. Więc czekamy.

@martoosia04 to ostatnią prostą zaczynasz :) miałaś już wizytę ?

Do góry