reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Właśnie z tego przepisu mam córkę
emoji16.png

Owu była w 17dc, a przytulanki 15
emoji4.png
Potwierdzoną właśnie przez trzeciego lekarza
emoji4.png
Cześć Wam :) tak czytam czytam o tych terminach staranek...ostatnio o mało byśmy się za bardzo nie postarali w 11 dc (12dc syn wg lcb)...jeszcze do tego wpis Eleny, że córki z owu...chyba jednak zawierzmy temu urządzeniu, przynajmniej będę wiedział, że zrobiłem wszystko co możliwe jak się dowiem o kolejnej córce (jestem tego pewien, straciłem wszelkie złudzenia, serce często ściska). Nie mam zamiaru bawić się w extra suple itd. - Widzę po co niektórych, że synowie rodzą się zarówno w dobrych rodzinach jak i u patologii (widzę to w pracy) -nie ma reguły moim zdaniem. Zwyczajnie Pan Bóg lub los jak kto woli albo nas lubi albo pozwala na wewnętrzny ból i cierpienie z niespełnionego pragnienia życiowego ;) Żyje się dalej, ciężko ale dalej. Moją jedyną i być może głupią nadzieją jest fakt, że chcemy mieć trójkę małych szkrabów (małe adidaski dla syna czekają od roku w szafce...czy się doczekają?) :)Pozdrawiam Was Dziewczyny

Ostatnia edycja:
reklama
a pamiętasz jak było w przypadku poprzednich ciąż? Ja wyszłam z założenia i w sumie się udało, że trzeba inaczej zadziałać niż w przypadku syna. I córkę mamy z przytulanek 3,5 dnia i ok 10-12 h po owulacji.
Wiesz co starania były na pewno różne przy synu jeden strzał po powrocie M z delegacji a córka króliczki i skończone dzień przed lub w owu. Brałam tez tabletki dopochwowe na obniżenie pH. Jadłam codziennie jogurt naturalny (nie lubię) jadłam No był zalecany przy córce. Fakt były to różne starania. Z supli brałam Wit C żurawinę, magnez. Planuje zrobić podobnie jak przy córce. Chociaż ostatnio tak jak @mis0890 jestem zdania ze to los

nie uwierzycie ale nie wiem, czy mi sie @ nie rozkreca, normalnie az wlozylam palec i mam taka brazowa wydzieline, a dzis 23dc, najmniej mialam 28 dni, nigdy kritszych, jak w zegarku normalnie. Mozliwe ze tyle implantacja?

@madziolina_p jeśli czekasz na ciąże to trzymam kciuki, ale w tym miesiącu miałam identyczne objawy i nie była to ciąża a prawdopodobnie wysokie stężenie prolaktyny. W każdym bądź razie zaburzenia hormonalne.

@mis0890 to prawda, są różne rodziny i mają różne dzieci o określonej płci, ale to nie chodzi o to, czy dziecko jest z patologi od ojca alkoholika czy jest z dobrej rodziny od ojca dietetyka. Tak na prawdę nie znamy zachodzących procesów w organizmie matki takiego dziecka, jej stężenia hormonów itp. Dlatego ja wierzę w hormony i ph organizmu. Ja na pewno będę brała suplementy i na pewno zmienię dietę. Wtedy powiem, zrobiłam wszystko.

reklama
Ciekawe czy któraś z nas będzie kiedyś na tym wątku w ciąży bliźniaczej, bo chyba od momentu powstania tego forum bliźniaków nie było :)

Do góry