reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@Elenaa jako dziecko i potem jako nastolatka zawsze mówiłam, że będę miała 2 dzieci, w tym jedno na pewno miało być chłopcem :) w czasie ciąży coś tam przebąkiwałam, że za jakieś 4/5 lat chce drugie. A po urodzeniu córki powiedziałam, że nigdy więcej ciąż i dzieci. Wszystkie ubrania po córce rozdałam. Nie wiem czemu zostawiłam wózek. Chyba dlatego, że jest w oryginalnym kartonie w garażu i po prostu nie przeszkadza mi, a że jest w stanie idealnym, to tym bardziej było mi się go żal pozbywać. Natomiast mój mąż jest zdania, "nowe dziecko, nowe wszystko". Chociaż powiem szczerze, że widziałam tysiące wózków i następcy nie znalazłam. Minęło właściwie 3,5 roku od porodu i włączył się znowu instynkt. Mam nadzieje, że jak już uda mi się zajść w drugą ciąże i szczęśliwie urodzić to, kolejny instynkt już się we mnie nie obudzi.
A ja sprzedałem wszystko poza...kartonem nowiutenkich ubranek dla dziewczynki. Kupowałam je zanim jeszcze podjęłam decyzję o pierwszej ciąży :) Kupowałam same perełki haha nie wiem po co,bo leżą już z 10lat,ale nadal są cudne. No i pewnie sprzedam,jak urodzę trzeciego synka :)

reklama
wiesz co ja nim urodziłam córkę, to już mówiłam, że chciałabym jeszcze jedno. Jak się urodziła to wciąż chciałam, zdania nie zmieniłam. A przed urodzeniem syna, wiedziałam że napewno chce drugie. Także chyba apetyt rośnie w trakcie jedzenia :p No dobrze że rozsądek też bierze górę, i więcej niż troje nie planujemy :)
A ja zawsze mówiłam,że będę miała 3. Po pierwszym od razu chciałam drugie,ale nie mogłam,bo miałam cc. Po drugim nawet nie myślałam o trzecim ze względu na stan zdrowia. Ale myśl powróciła i już mnie tak że dwa lata męczy. Myślę,że jestem już niemal gotowa.

A ja sprzedałem wszystko poza...kartonem nowiutenkich ubranek dla dziewczynki. Kupowałam je zanim jeszcze podjęłam decyzję o pierwszej ciąży :) Kupowałam same perełki haha nie wiem po co,bo leżą już z 10lat,ale nadal są cudne. No i pewnie sprzedam,jak urodzę trzeciego synka :)

Haha sprzedaż mi, bo pewnie ja będę miała córkę [emoji23][emoji23] a tak poważnie, to myśle, że w końcu Ci sie przydadzą :) ile mogą czekać :)

Ja w pierwszej ciąży kupiłam ciemno różowe skarpetki w serduszka i dałam je mojej mamie jak nam wtedy mówili, że będzie dziewczynka.
Po 9 latach dopiero się przydadzą dla Tosi :)
Mam też w tamtym czasie kupiona sukienkę - też na teraz idealnie będzie.
Jak widać kiedyś się możemy zdziwić ;)

Najgorzej się pogodzić z tym wiedząć,że to ostatnia ciąża i nie ma się szans na spełnienie.Ja już tydzień próbuję się pogodzić z tym faktem i niestety nie potrafię.

reklama
Do góry