reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@mis0890 Pamietam miś jak zamieszczales tu ten wykres wg LCB - czy z tego co pamiętasz lub twoja żona pamięta, zgadza sie wam data zapłodnienia z oczekiwaniami płci wg tego wykresu?
Biorąc pod uwagę ten wykres to by się (po części) zgadzało, bo jak u Ż owu była na 15 to wg tego wykresu Y 11 i 12 wygrywa i potem trzeba się wstrzymać bo 13, 14 i 15 wchodzą już X...a u nas było 11, 13 i 14 i ten 13 i 14 mógł przeważyć. Też nie można się sztywno trzymać tego poglądowego wykresu bo pewnie LCB indywidualnie dobierze te prognozy dostosowując się niemal idealnie do temperatury i prognozowanej owu.
Megi_Meg - każdy robi co może i chwyta każdej nadziei. Jestem świadomy tego, że jeśli się nie uda to LCB będzie jedynie antykoncepcją a jeśli nam się zechce 3 to wtedy będziemy działać w szczycie owu. Pocieszam się ciągle, że te dwa strzały jeszcze ciągle przede mną ;)
Ten artykuł zainteresował mnie tematyką lcb
Link do: Ma być syn! Czyli o planowaniu płci dziecka
Najważniejsze, żeby każdej staraczce i mnie staraczowi się wreszcie udało :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ok, zastanawia mnie tylko dlaczego tych badań nikt nie udostępnił. Ogólnie słyszałam, że wiele osób prosi producenta o udostępnienie badań, na jakiej podstawie stwierdzone jest 75-80% skuteczności, niestety producent chowa głowę w piasek. Jeżeli ja już się zdecyduje na dziecko nr 2, pójdę po prostu na monitoring cyklu. Według mojego lekarza temperatura czasem też może się mylić. Więc LCB staje się w połowie zbędny.

Ok, zastanawia mnie tylko dlaczego tych badań nikt nie udostępnił. Ogólnie słyszałam, że wiele osób prosi producenta o udostępnienie badań, na jakiej podstawie stwierdzone jest 75-80% skuteczności, niestety producent chowa głowę w piasek. Jeżeli ja już się zdecyduje na dziecko nr 2, pójdę po prostu na monitoring cyklu. Według mojego lekarza temperatura czasem też może się mylić. Więc LCB staje się w połowie zbędny.
Nie wiem skąd te pogłoski. Ja bez problemu dostałem bo mi zależało - dostęp do wyników badań w języku angielskim i polskim i jakiś tam jeszcze dokument rekomendacji polskich ginekologów. Jak znajdę to podrzucę :) Wszystko się może pomylić. Z kolei będąc u gina też nie masz pewności, czy pęknie szybciej czy później. Fachowcem nie jestem, jestem tylko facetem i szukam rozwiązań ;)

Nie wiem skąd te pogłoski. Ja bez problemu dostałem bo mi zależało - dostęp do wyników badań w języku angielskim i polskim i jakiś tam jeszcze dokument rekomendacji polskich ginekologów. Jak znajdę to podrzucę :) Wszystko się może pomylić. Z kolei będąc u gina też nie masz pewności, czy pęknie szybciej czy później. Fachowcem nie jestem, jestem tylko facetem i szukam rozwiązań ;)

Fachowcem chyba nikt nie jest :) po prostu każdy z nas szuka drogi do spełnienia marzeń i każdy sobie radzi jak umie. Może pierwszy tym sposobem spełnisz swoje marzenie w postaci wymarzonego synka, wtedy nas podszkolisz :) na dzień dzisiejszy LCB zdecydowanie mnie nie przekonuje.

No i mam :) tu jest badanie po angielsku. Przetłumaczyłem sobie konkluzję i wychodzi 71,43% szans na planowanie płci z baby comp i LCB :) badanie z 2016
https://www.ladycomp.pl/application/files/4714/9122/3482/Badanie_XII.2016.pdf
A tu po polsku odnośnie wsp. Pearla. O badaniu PH nic nie słyszałem. Poza tym sensor wkłada się do ust.
https://www.ladycomp.pl/application/files/1515/3596/7205/Wspolczynnik_Pearla_komputerow_cyklu.pdf
Każdy z nas chce spełnić marzenia. Wierzę w sukces każdej z Was - bez względu na to jakiej metody która używa. Ja idę w ciemno, chcę przetrzeć szlak. Albo to będzie droga do upragnionego spełnienia i wyczekiwanego sukcesu życiowego, którym będę mógł się tu podzielić...albo to będzie ślepa uliczka, wrócę do pkt wyjścia i będę dalej przez X czasu szczęśliwie nieszczęśliwy lub odwrotnie :)

Grabcia jeju zdrowka zycze dawaj znac !

Martoosia - czekam na wiesci i zaciskam kciuki

Mis- koniecznie sie podziel z tym LBC , jak tam.wychodzi :) tak mnie ciekawi

Belle- no super by bylo! Mocne kciuki a kiedy masz wizyte? ale jak juz w 15 tyg potwierdzone to musi byc mocna dziewczynka, po 15 juz nie powinno nic nadrosnac hehe ;) , u nas tez bylo plasko z nubem, nie pytalam plci sama powiedziała ale szczerze powatpiewam, bo z 2 synem tez bylo plasko i pozniej urloslo, no nic dowiem sie predzej czy później ;) , dzis mialam."wizje" chlopca, wiec spodziewam sie niebieskosci u nas :)

Meg- magnezu na dziewczynke juz dawno nie biora bo duzo chlopakow z tego bylo to samo z calcium, sama mam syna z ostrego planowania plci z magnezem i calcium hehe :)

Grabcia jeju zdrowka zycze dawaj znac !

Martoosia - czekam na wiesci i zaciskam kciuki

Mis- koniecznie sie podziel z tym LBC , jak tam.wychodzi :) tak mnie ciekawi

Belle- no super by bylo! Mocne kciuki a kiedy masz wizyte? ale jak juz w 15 tyg potwierdzone to musi byc mocna dziewczynka, po 15 juz nie powinno nic nadrosnac hehe ;) , u nas tez bylo plasko z nubem, nie pytalam plci sama powiedziała ale szczerze powatpiewam, bo z 2 synem tez bylo plasko i pozniej urloslo, no nic dowiem sie predzej czy później ;) , dzis mialam."wizje" chlopca, wiec spodziewam sie niebieskosci u nas :)

Meg- magnezu na dziewczynke juz dawno nie biora bo duzo chlopakow z tego bylo to samo z calcium, sama mam syna z ostrego planowania plci z magnezem i calcium hehe :)

Z tym magnezem to było 5 lat temu albo i więcej, brałam długo przed ciążą, skończyłam w trakcie ciąży. W tej chwili mam 3 letnią córkę. Tak jak pisałam wcześniej, nie brałam tego pod daną płeć bo płci nie planowałam (tylko brałam z innych powodów) ale napisałam, to co pamiętam z tamtego czasu.

reklama
Do góry