reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Belle za dziewczynę bedzie tak czuje nocne masz już zapewnienia. jak masz ochotę To na pv wyślij nuba zerkne

Martooosia &&&&& za girl&&&&&&

Megi_Meg witaj są tutaj i mamy starający lub będące się starać o chłopca. Tylko mniej pisza albo jeszcze się nie starają jak ja. Czułam ze teraz sypnie rożem więc czekam .

reklama
W poprzednim roku w moim otoczeniu bardzo dużo rodziło się chłopców, od pewnego czasu dowiaduję się o ciążach dziewczynkowych - więc czas, który raczej nie będzie mi sprzyjał :) już raz należałam do wysypu kobiet rodzących dziewczynki. Na dzień dzisiejszy ciężko mi powiedzieć kiedy u mnie będą starania, ponieważ muszę dużo prywatnych spraw ogarnąć, a chciałabym długą i spokojną ciążę, bo raczej będzie to moja ostatnia. Nie ukrywam, że chciałabym, to tak zaplanować, aby maluszek urodził się wiosenną porą, córkę mam ze stycznia i wyjścia z nią przy minusowych temperaturach były dla mnie dramatem. Nigdy tak długo nie czekałam na wiosnę jak wtedy. Wstępny plan starań mam, póki co zbieram jeszcze informacje, im więcej tym lepiej. Mam 2 bliskie koleżanki, które pragnęły mieć córki, ich starania trwały długo, więc zaczęły monitorować swój cykl, w cyklu w którym im się udało był to szczyt owulacji - jedna i druga jest mamą chłopca :)

Miś z tego co czytałam w poprzednich Twoich postach, ( wybacz za ciekawość) nie jest powiedziane, że masz córkę z owulacji, ponieważ tak jak opisałeś, starania również były w dni przed owulacją ( chyba, że coś poknociłam ) więc według mnie plemniki przy jajeczku mogły być dużo wcześniej, właśnie te sprzed kliku dni, czyli dziewczynkowe, bo te według teorii żyją dłużej. Myślałeś o tym ?

Pisałam tu ostatnio o cyklu w którym zaszłam, ale jak teraz czytam to z dziewczynkowych starań poza tym ze [emoji3531] przed owulacja to brałam jeszcze magnez przez rok, bo mam niedobory.

Te emocje po wyjściu od lekarza widze że wszystkie podobnie reagujemy.
Jak wyszłam od lekarza ,który był pewien że na 99 % córka, wsiadłam do auta już zapłakana, mąż spytał tylko czy syn, bo tak wywnioskował z reakcji, a ja płakałam , nie wierzyłam , w to co usłyszałam. Marzenie się spełniło. Gdzieś z tyłu głowy była niepewność do samego porodu, czy na pewno lekarze się nie pomylili, tak trudno było uwierzyć.

reklama
Do góry