reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@mis0890 Pamietam miś jak zamieszczales tu ten wykres wg LCB - czy z tego co pamiętasz lub twoja żona pamięta, zgadza sie wam data zapłodnienia z oczekiwaniami płci wg tego wykresu?
Biorąc pod uwagę ten wykres to by się (po części) zgadzało, bo jak u Ż owu była na 15 to wg tego wykresu Y 11 i 12 wygrywa i potem trzeba się wstrzymać bo 13, 14 i 15 wchodzą już X...a u nas było 11, 13 i 14 i ten 13 i 14 mógł przeważyć. Też nie można się sztywno trzymać tego poglądowego wykresu bo pewnie LCB indywidualnie dobierze te prognozy dostosowując się niemal idealnie do temperatury i prognozowanej owu.
Megi_Meg - każdy robi co może i chwyta każdej nadziei. Jestem świadomy tego, że jeśli się nie uda to LCB będzie jedynie antykoncepcją a jeśli nam się zechce 3 to wtedy będziemy działać w szczycie owu. Pocieszam się ciągle, że te dwa strzały jeszcze ciągle przede mną ;)
Ten artykuł zainteresował mnie tematyką lcb
Link do: Ma być syn! Czyli o planowaniu płci dziecka
Najważniejsze, żeby każdej staraczce i mnie staraczowi się wreszcie udało :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ok, zastanawia mnie tylko dlaczego tych badań nikt nie udostępnił. Ogólnie słyszałam, że wiele osób prosi producenta o udostępnienie badań, na jakiej podstawie stwierdzone jest 75-80% skuteczności, niestety producent chowa głowę w piasek. Jeżeli ja już się zdecyduje na dziecko nr 2, pójdę po prostu na monitoring cyklu. Według mojego lekarza temperatura czasem też może się mylić. Więc LCB staje się w połowie zbędny.

Ok, zastanawia mnie tylko dlaczego tych badań nikt nie udostępnił. Ogólnie słyszałam, że wiele osób prosi producenta o udostępnienie badań, na jakiej podstawie stwierdzone jest 75-80% skuteczności, niestety producent chowa głowę w piasek. Jeżeli ja już się zdecyduje na dziecko nr 2, pójdę po prostu na monitoring cyklu. Według mojego lekarza temperatura czasem też może się mylić. Więc LCB staje się w połowie zbędny.
Nie wiem skąd te pogłoski. Ja bez problemu dostałem bo mi zależało - dostęp do wyników badań w języku angielskim i polskim i jakiś tam jeszcze dokument rekomendacji polskich ginekologów. Jak znajdę to podrzucę :) Wszystko się może pomylić. Z kolei będąc u gina też nie masz pewności, czy pęknie szybciej czy później. Fachowcem nie jestem, jestem tylko facetem i szukam rozwiązań ;)

Nie wiem skąd te pogłoski. Ja bez problemu dostałem bo mi zależało - dostęp do wyników badań w języku angielskim i polskim i jakiś tam jeszcze dokument rekomendacji polskich ginekologów. Jak znajdę to podrzucę :) Wszystko się może pomylić. Z kolei będąc u gina też nie masz pewności, czy pęknie szybciej czy później. Fachowcem nie jestem, jestem tylko facetem i szukam rozwiązań ;)

Fachowcem chyba nikt nie jest :) po prostu każdy z nas szuka drogi do spełnienia marzeń i każdy sobie radzi jak umie. Może pierwszy tym sposobem spełnisz swoje marzenie w postaci wymarzonego synka, wtedy nas podszkolisz :) na dzień dzisiejszy LCB zdecydowanie mnie nie przekonuje.

No i mam :) tu jest badanie po angielsku. Przetłumaczyłem sobie konkluzję i wychodzi 71,43% szans na planowanie płci z baby comp i LCB :) badanie z 2016
https://www.ladycomp.pl/application/files/4714/9122/3482/Badanie_XII.2016.pdf
A tu po polsku odnośnie wsp. Pearla. O badaniu PH nic nie słyszałem. Poza tym sensor wkłada się do ust.
https://www.ladycomp.pl/application/files/1515/3596/7205/Wspolczynnik_Pearla_komputerow_cyklu.pdf
Każdy z nas chce spełnić marzenia. Wierzę w sukces każdej z Was - bez względu na to jakiej metody która używa. Ja idę w ciemno, chcę przetrzeć szlak. Albo to będzie droga do upragnionego spełnienia i wyczekiwanego sukcesu życiowego, którym będę mógł się tu podzielić...albo to będzie ślepa uliczka, wrócę do pkt wyjścia i będę dalej przez X czasu szczęśliwie nieszczęśliwy lub odwrotnie :)

Grabcia jeju zdrowka zycze dawaj znac !

Martoosia - czekam na wiesci i zaciskam kciuki

Mis- koniecznie sie podziel z tym LBC , jak tam.wychodzi :) tak mnie ciekawi

Belle- no super by bylo! Mocne kciuki a kiedy masz wizyte? ale jak juz w 15 tyg potwierdzone to musi byc mocna dziewczynka, po 15 juz nie powinno nic nadrosnac hehe ;) , u nas tez bylo plasko z nubem, nie pytalam plci sama powiedziała ale szczerze powatpiewam, bo z 2 synem tez bylo plasko i pozniej urloslo, no nic dowiem sie predzej czy później ;) , dzis mialam."wizje" chlopca, wiec spodziewam sie niebieskosci u nas :)

Meg- magnezu na dziewczynke juz dawno nie biora bo duzo chlopakow z tego bylo to samo z calcium, sama mam syna z ostrego planowania plci z magnezem i calcium hehe :)

Grabcia jeju zdrowka zycze dawaj znac !

Martoosia - czekam na wiesci i zaciskam kciuki

Mis- koniecznie sie podziel z tym LBC , jak tam.wychodzi :) tak mnie ciekawi

Belle- no super by bylo! Mocne kciuki a kiedy masz wizyte? ale jak juz w 15 tyg potwierdzone to musi byc mocna dziewczynka, po 15 juz nie powinno nic nadrosnac hehe ;) , u nas tez bylo plasko z nubem, nie pytalam plci sama powiedziała ale szczerze powatpiewam, bo z 2 synem tez bylo plasko i pozniej urloslo, no nic dowiem sie predzej czy później ;) , dzis mialam."wizje" chlopca, wiec spodziewam sie niebieskosci u nas :)

Meg- magnezu na dziewczynke juz dawno nie biora bo duzo chlopakow z tego bylo to samo z calcium, sama mam syna z ostrego planowania plci z magnezem i calcium hehe :)

Z tym magnezem to było 5 lat temu albo i więcej, brałam długo przed ciążą, skończyłam w trakcie ciąży. W tej chwili mam 3 letnią córkę. Tak jak pisałam wcześniej, nie brałam tego pod daną płeć bo płci nie planowałam (tylko brałam z innych powodów) ale napisałam, to co pamiętam z tamtego czasu.

reklama
Do góry