reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny robiłam progesteron w ostatnim cyklu, lekarz powiedział że jest super i potwierdza, że owulacja była:). Po okresie zrobilam usg i też jest dobrze, jajniki działające, endometrium i reszta ok.... eh nie mogłam się doczekać i może mogłam poczekać kilka dni i zrobić badanie później to byłoby widać czy jajeczka rosną i jakiś dominuje. Ogólnie ginka byla zadowolona. Mamy dzialac i myślałam aby podejrzeć co się tam dzieje w okolicach owu, ale lekarka powiedziała, że jeszcze nie trzeba, to drugi cykl starań. Raczej ten cykl nie będzie ostatnim bo w kluczowym czasie trochę się poprztykałam z mężem i tajming nie ten. Jednak co z jedną sprawą się uspokoiłam to zaczęłam się martwić następna. Otóż przed synkiem miałam dużo sluzu, było mokro kiedy trzeba a teraz jest z tym słabo i nie wiem czemu dopiero teraz to zauważyłam..... w sumie dopiero teraz zaczęłam się sobie bardziej przyglądać, jest go mało i białawy, wiec kurde owulacja pewnie jest ale jak te chłopaki mają tam dotrzeć :( Kurcze a po zajściu w ciążę z synem sądziłam że to takie proste, bo po pierwszym cyklu miałam dwie kreski.... że wystarczy nie przegapic owu :(

reklama
Dziewczyny kochane i mężczyzno drogi.. Powiedzcie mi dokładnie o teorii nuba.. Pytam ponieważ kolejne usg będę mieć w 11+3tc i czytam różne strony o na jednych pisze ze określa się Pelc wg nuba między 11 a 12 tyg na innych że między 11 a 14...i sama nie wiem...

Dziewczyny kochane i mężczyzno drogi.. Powiedzcie mi dokładnie o teorii nuba.. Pytam ponieważ kolejne usg będę mieć w 11+3tc i czytam różne strony o na jednych pisze ze określa się Pelc wg nuba między 11 a 12 tyg na innych że między 11 a 14...i sama nie wiem...
Nuba chyba najlepiej ok 13 tc, bo do 13 może nub dziewczynkowy nagle się podnieść.

Od 12+3tc dla dobrego ginekologa
Z zdjęcia też wtedy mozna
Ale nie zawsze jest czytelne

rena-chan z tym sluzem to jest tak, że na chłopca winno się dbać by był jak białko jaja kurzego, rozciągliwy i przejrzysty szklisty i dający się wyciągać w nitki a na córkę to najlepiej by nie było śluzu lub by miał cechy śluzu jak najmniej płodnego...
Grabcia z nuba to na bank po skończeniu 12 tygodnia ciąży a przed 15 tygodniem się ocenia, po skończenie dlatego, że chłopięce niby mogą się podnieść do 13 tC, choć u mnie w żadnej z trzech ciąży się nie podniósł i tak jak w 11 z hakiem był płaski tak już płaski pozostał ;) powodzenia :)

reklama
Witam,
Pamiętam że jak planowałam druga ciążę po pierwszej ciąży bliźniaczej to dużo siedziałam na bb i czytałam o planowaniu płci. Wyszła nam 3 córcia. Teraz jestem w 3 ciąży niespodziewanej. Wg wszystkich wyliczeń zaszła w samą okupację. I tak czuję że to będzie czwarta dziewczynka:)

Załączniki

• 20181105_162202.jpg
    20181105_162202.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 107
Do góry