reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny robiłam progesteron w ostatnim cyklu, lekarz powiedział że jest super i potwierdza, że owulacja była:). Po okresie zrobilam usg i też jest dobrze, jajniki działające, endometrium i reszta ok.... eh nie mogłam się doczekać i może mogłam poczekać kilka dni i zrobić badanie później to byłoby widać czy jajeczka rosną i jakiś dominuje. Ogólnie ginka byla zadowolona. Mamy dzialac i myślałam aby podejrzeć co się tam dzieje w okolicach owu, ale lekarka powiedziała, że jeszcze nie trzeba, to drugi cykl starań. Raczej ten cykl nie będzie ostatnim bo w kluczowym czasie trochę się poprztykałam z mężem i tajming nie ten. Jednak co z jedną sprawą się uspokoiłam to zaczęłam się martwić następna. Otóż przed synkiem miałam dużo sluzu, było mokro kiedy trzeba a teraz jest z tym słabo i nie wiem czemu dopiero teraz to zauważyłam..... w sumie dopiero teraz zaczęłam się sobie bardziej przyglądać, jest go mało i białawy, wiec kurde owulacja pewnie jest ale jak te chłopaki mają tam dotrzeć :( Kurcze a po zajściu w ciążę z synem sądziłam że to takie proste, bo po pierwszym cyklu miałam dwie kreski.... że wystarczy nie przegapic owu :(

reklama
Dziewczyny kochane i mężczyzno drogi.. Powiedzcie mi dokładnie o teorii nuba.. Pytam ponieważ kolejne usg będę mieć w 11+3tc i czytam różne strony o na jednych pisze ze określa się Pelc wg nuba między 11 a 12 tyg na innych że między 11 a 14...i sama nie wiem...

Dziewczyny kochane i mężczyzno drogi.. Powiedzcie mi dokładnie o teorii nuba.. Pytam ponieważ kolejne usg będę mieć w 11+3tc i czytam różne strony o na jednych pisze ze określa się Pelc wg nuba między 11 a 12 tyg na innych że między 11 a 14...i sama nie wiem...
Nuba chyba najlepiej ok 13 tc, bo do 13 może nub dziewczynkowy nagle się podnieść.

Od 12+3tc dla dobrego ginekologa
Z zdjęcia też wtedy mozna
Ale nie zawsze jest czytelne

rena-chan z tym sluzem to jest tak, że na chłopca winno się dbać by był jak białko jaja kurzego, rozciągliwy i przejrzysty szklisty i dający się wyciągać w nitki a na córkę to najlepiej by nie było śluzu lub by miał cechy śluzu jak najmniej płodnego...
Grabcia z nuba to na bank po skończeniu 12 tygodnia ciąży a przed 15 tygodniem się ocenia, po skończenie dlatego, że chłopięce niby mogą się podnieść do 13 tC, choć u mnie w żadnej z trzech ciąży się nie podniósł i tak jak w 11 z hakiem był płaski tak już płaski pozostał ;) powodzenia :)

reklama
Witam,
Pamiętam że jak planowałam druga ciążę po pierwszej ciąży bliźniaczej to dużo siedziałam na bb i czytałam o planowaniu płci. Wyszła nam 3 córcia. Teraz jestem w 3 ciąży niespodziewanej. Wg wszystkich wyliczeń zaszła w samą okupację. I tak czuję że to będzie czwarta dziewczynka:)

Załączniki

• 20181105_162202.jpg
    20181105_162202.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 111
Do góry