reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Wydaje mi się, że dziewczyny na wątku staraniowym gdzieś pisały że to badanie wycofali i dali inne w to miejsce, podobne.
Napewno nie, bo ja zastanawiałam się czy nie zrobić tego badania, i duzo czytałam na ten temat. Nawet genetyk podczas badan prenatalnych wspominała, ze to badanie jest dokładniejsze, ale niestety trzeba zapłacić z własnej kieszeni.

U mnie dziś owu: piękny ból z prawej strony, wczoraj na testach pik. Sexy wypadły nam 2,5 i 3,5 dnia przed. Wieczorem poprawiamy, jak się uda. Nie wiem czemu ale w myślach planuje już kolejny cykl. Chyba nie chce zeby tym razem się udalo bo ta dzisiejsza pełnia ;) ale nie wiem czy dobrze kojarzę że wiatry to na dziewczynkę :p
Wiatry noszą w sobie dużo jonów ujemnych, czyli dziewczynkowo jak nic :)

@martoosia04 może szósty cykl będzie udany, w końcu po pól roku zachodzi te 60% jak wczesniej któraś pisała. Trzymam kciuki.
Ten Nifty fajna sprawa ale cena dość zaporowa dla przeciętnego Polaka.
@belle81 jak u Ciebie? testowałaś?
U mnie chyba po owu. Głupia ja nie zrobiłam testu owu w niedzielę bo mi jakoś nie wyszło a wtedy chyba musiał być pozytyw i owu w poniedziałek bo wczoraj już kremowy śluz. Jesli była w poniedziałek to 1,5 dnia wcześniej były sexy i kolejne w pon wieczorem , ale troche nieudane.

kindzia26a "Ja mam z owulacji *albo dzień wcześniej (nie chodziłam na monitoring Ale potrague przybludobabojreslic po sluzie) mam synów dwóch i córcie."
A w córcie celowaliście też w owu czy książkowo 3-4 dni przed?
Swego czasu kitqa udzieliła mi rady, która zapadła mi w pamięci:

"Mis0890 Udzielę Ci ważnej informacji : ) zaoszczędzisz sporo czasu
emoji6.png

Najważniejsze ilość stosunków, a timing jest obalony czyli cały Shettles. Bardzo dużo jest córek z owu przecież nawet ten raport baby compa to potwierdza, a maja oni dostęp do temperatur i pomiarów kobiet wiec bardzo miarodajne to moim zdaniem jest.
Dlatego nie przejmuj się kompletnie czy to przed czy po owu są staranka.
U was tabsy mogły mieć wpływ.
Dobrze ale jaka mieliście czestotliwosc stosunkowo przed docelowymi starankami? Niestety wchodząc tu
emoji846.png
musisz być z nami szczery i otwarty
emoji14.png
hehe i ostrzegam póki jesteś jeszcze normalny możesz uciec, bo zachwile może cię to bardzo pochłonac. Zaczniesz analizować wszytko i wszystkich i uwierz... Można zglupiec. Potem odwyk i znowu jesteś normalny
emoji854.png
tylko już inaczej
emoji6.png

Cieszę się że pomimo prognozy pcos zaszliscie w ciążę! Bo czasem to nie takie proste...
AA i ja bym nie kupowałam lc szkoda kasy."
kindzia26a - " Taniej iść na monitoring cyklu dwa cykle zobaczyć jak rosną jajeczka na dzien i przy ilu pękają i tez trafisz na 3 dni przed owu jak to cały fenomen tego urzadzenia
A sprawdzałeś po Waszych datach urodzenia kiedy macie szansę na syna? Był tutaj link do tych wyliczeń chyba ze całkiem w to nie wierzysz"
Decyzja, że już nigdy Ż nie będzie się truć tabsami zapadła, dlatego decyzję o zakupie LCb praktycznie podjęta (no i trafność owu w przyszłości będzie wysoka). Nurtuje mnie też fakt, że jak czytam przecież większość z Was starało się o córki pewnie przed owu a wyszli synkowie... gdybam sobie ;) Co do dat urodzenia to biorę pod uwagę chyba wszystkie sygnały, dlatego jeśli któraś z Was odkopałaby tego linka to byłbym baaardzo wdzięczny :) :)
Udanej środy

Ostatnia edycja:
@martoosia04 może szósty cykl będzie udany, w końcu po pól roku zachodzi te 60% jak wczesniej któraś pisała. Trzymam kciuki.
Ten Nifty fajna sprawa ale cena dość zaporowa dla przeciętnego Polaka.
@belle81 jak u Ciebie? testowałaś?
U mnie chyba po owu. Głupia ja nie zrobiłam testu owu w niedzielę bo mi jakoś nie wyszło a wtedy chyba musiał być pozytyw i owu w poniedziałek bo wczoraj już kremowy śluz. Jesli była w poniedziałek to 1,5 dnia wcześniej były sexy i kolejne w pon wieczorem , ale troche nieudane.
Jestem taka dziwnie spokojna. @ nie ma,zero objawów tylko cycki wielkie ale nie bolą bardzo,temp. w górze...:D
Dopiero po południu jadę do miasta po test i myślę że od razu zrobię krew żeby mieć 100%. Dam znać wieczorem. Po terminie to nie musi już być z porannego?

Jestem taka dziwnie spokojna. @nie ma,zero objawów tylko cycki wielkie ale nie bolą bardzo,temp. w górze...:D
Dopiero po południu jadę do miasta po test i myślę że od razu zrobię krew żeby mieć 100%. Sam znać wieczorem. Po terminie to nie musi już być z porannego?
Ciąża!!!! Na bank :) ja już się cieszę[emoji120][emoji120][emoji5]
Co do testu ja robiłam 4 dni przed @ teoretycznie nie z pierwszego i wyszła kreska :)

reklama
Jestem taka dziwnie spokojna. @nie ma,zero objawów tylko cycki wielkie ale nie bolą bardzo,temp. w górze...:D
Dopiero po południu jadę do miasta po test i myślę że od razu zrobię krew żeby mieć 100%. Dam znać wieczorem. Po terminie to nie musi już być z porannego?
Nie, po terminie @ już test powinien wyjść o każdej porze. Trzymam kciuki kochana i czekam na te dwie kreseczki ;)

Do góry