reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Wydaje mi się, że dziewczyny na wątku staraniowym gdzieś pisały że to badanie wycofali i dali inne w to miejsce, podobne.
Napewno nie, bo ja zastanawiałam się czy nie zrobić tego badania, i duzo czytałam na ten temat. Nawet genetyk podczas badan prenatalnych wspominała, ze to badanie jest dokładniejsze, ale niestety trzeba zapłacić z własnej kieszeni.

U mnie dziś owu: piękny ból z prawej strony, wczoraj na testach pik. Sexy wypadły nam 2,5 i 3,5 dnia przed. Wieczorem poprawiamy, jak się uda. Nie wiem czemu ale w myślach planuje już kolejny cykl. Chyba nie chce zeby tym razem się udalo bo ta dzisiejsza pełnia ;) ale nie wiem czy dobrze kojarzę że wiatry to na dziewczynkę :p
Wiatry noszą w sobie dużo jonów ujemnych, czyli dziewczynkowo jak nic :)

@martoosia04 może szósty cykl będzie udany, w końcu po pól roku zachodzi te 60% jak wczesniej któraś pisała. Trzymam kciuki.
Ten Nifty fajna sprawa ale cena dość zaporowa dla przeciętnego Polaka.
@belle81 jak u Ciebie? testowałaś?
U mnie chyba po owu. Głupia ja nie zrobiłam testu owu w niedzielę bo mi jakoś nie wyszło a wtedy chyba musiał być pozytyw i owu w poniedziałek bo wczoraj już kremowy śluz. Jesli była w poniedziałek to 1,5 dnia wcześniej były sexy i kolejne w pon wieczorem , ale troche nieudane.

kindzia26a "Ja mam z owulacji *albo dzień wcześniej (nie chodziłam na monitoring Ale potrague przybludobabojreslic po sluzie) mam synów dwóch i córcie."
A w córcie celowaliście też w owu czy książkowo 3-4 dni przed?
Swego czasu kitqa udzieliła mi rady, która zapadła mi w pamięci:

"Mis0890 Udzielę Ci ważnej informacji : ) zaoszczędzisz sporo czasu
emoji6.png

Najważniejsze ilość stosunków, a timing jest obalony czyli cały Shettles. Bardzo dużo jest córek z owu przecież nawet ten raport baby compa to potwierdza, a maja oni dostęp do temperatur i pomiarów kobiet wiec bardzo miarodajne to moim zdaniem jest.
Dlatego nie przejmuj się kompletnie czy to przed czy po owu są staranka.
U was tabsy mogły mieć wpływ.
Dobrze ale jaka mieliście czestotliwosc stosunkowo przed docelowymi starankami? Niestety wchodząc tu
emoji846.png
musisz być z nami szczery i otwarty
emoji14.png
hehe i ostrzegam póki jesteś jeszcze normalny możesz uciec, bo zachwile może cię to bardzo pochłonac. Zaczniesz analizować wszytko i wszystkich i uwierz... Można zglupiec. Potem odwyk i znowu jesteś normalny
emoji854.png
tylko już inaczej
emoji6.png

Cieszę się że pomimo prognozy pcos zaszliscie w ciążę! Bo czasem to nie takie proste...
AA i ja bym nie kupowałam lc szkoda kasy."
kindzia26a - " Taniej iść na monitoring cyklu dwa cykle zobaczyć jak rosną jajeczka na dzien i przy ilu pękają i tez trafisz na 3 dni przed owu jak to cały fenomen tego urzadzenia
A sprawdzałeś po Waszych datach urodzenia kiedy macie szansę na syna? Był tutaj link do tych wyliczeń chyba ze całkiem w to nie wierzysz"
Decyzja, że już nigdy Ż nie będzie się truć tabsami zapadła, dlatego decyzję o zakupie LCb praktycznie podjęta (no i trafność owu w przyszłości będzie wysoka). Nurtuje mnie też fakt, że jak czytam przecież większość z Was starało się o córki pewnie przed owu a wyszli synkowie... gdybam sobie ;) Co do dat urodzenia to biorę pod uwagę chyba wszystkie sygnały, dlatego jeśli któraś z Was odkopałaby tego linka to byłbym baaardzo wdzięczny :) :)
Udanej środy

Ostatnia edycja:
@martoosia04 może szósty cykl będzie udany, w końcu po pól roku zachodzi te 60% jak wczesniej któraś pisała. Trzymam kciuki.
Ten Nifty fajna sprawa ale cena dość zaporowa dla przeciętnego Polaka.
@belle81 jak u Ciebie? testowałaś?
U mnie chyba po owu. Głupia ja nie zrobiłam testu owu w niedzielę bo mi jakoś nie wyszło a wtedy chyba musiał być pozytyw i owu w poniedziałek bo wczoraj już kremowy śluz. Jesli była w poniedziałek to 1,5 dnia wcześniej były sexy i kolejne w pon wieczorem , ale troche nieudane.
Jestem taka dziwnie spokojna. @ nie ma,zero objawów tylko cycki wielkie ale nie bolą bardzo,temp. w górze...:D
Dopiero po południu jadę do miasta po test i myślę że od razu zrobię krew żeby mieć 100%. Dam znać wieczorem. Po terminie to nie musi już być z porannego?

Jestem taka dziwnie spokojna. @nie ma,zero objawów tylko cycki wielkie ale nie bolą bardzo,temp. w górze...:D
Dopiero po południu jadę do miasta po test i myślę że od razu zrobię krew żeby mieć 100%. Sam znać wieczorem. Po terminie to nie musi już być z porannego?
Ciąża!!!! Na bank :) ja już się cieszę[emoji120][emoji120][emoji5]
Co do testu ja robiłam 4 dni przed @ teoretycznie nie z pierwszego i wyszła kreska :)

reklama
Jestem taka dziwnie spokojna. @nie ma,zero objawów tylko cycki wielkie ale nie bolą bardzo,temp. w górze...:D
Dopiero po południu jadę do miasta po test i myślę że od razu zrobię krew żeby mieć 100%. Dam znać wieczorem. Po terminie to nie musi już być z porannego?
Nie, po terminie @ już test powinien wyjść o każdej porze. Trzymam kciuki kochana i czekam na te dwie kreseczki ;)

Do góry