reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
To tak jest od owulacji 12 h ?
Ponoć tak. Sama na to liczę, że nam się akurat w takie coś udało. był seksik, trzy dni przerwy i teoretycznie w owu, lub dzień po owu kolejny seks. (nie wiem dokładnie czy to w owu czy po owu, bo różnie mi apki pokazują - raz owufriend pokazało owu 11.10 a na nowym koncie 10.10, więc zgłupiałam już)

Ponoć tak. Sama na to liczę, że nam się akurat w takie coś udało. był seksik, trzy dni przerwy i teoretycznie w owu, lub dzień po owu kolejny seks. (nie wiem dokładnie czy to w owu czy po owu, bo różnie mi apki pokazują - raz owufriend pokazało owu 11.10 a na nowym koncie 10.10, więc zgłupiałam już)
A ja myslalam, ze im blizej owu to wieksza szansa na chlopaka. Chyba nie jestem na biezaco ;)
My mielismy <3 w dzien owu, ale jakies kilka godzin pozniej, a i plemniki musza dojrzec kilka godzin do zaplodnienia, wiec jesli bym zaszla to niesmialo liczylam na syna ;)

Ja ma taką parabole co drugi dzień. Jednego mam super, uda się, jestem dobrej myśli. A drugiego nie napewno się nie uda. W tym miesiącu u mnie dupa, klapa i nie wiem co jeszcze. 3 dni przed owu, nie dość że w złej pozycji to na sam koniec "wysokoczyl" więc nawet się nie nastawiam. Choć wspomniał coś że trochę tam poleciało. I losie

Co ma być, to będzie. Póki co czekam czy w ogóle okaże się, że będzie ciąża... byle do poniedziałku. Potem będę się zastanawiała czy M. trafił w upragnioną Tosię, czy będzie nam dane wychować kolejnego syna. Choć wydaje mi się, że niestety syn z tego by był jak malowany.

reklama
Nic z tych rzeczy
Jak już to z zabezpieczeniem Ale nie w tym cyklu. Nie mogła były tylko te dwa razy .
Jesli bylo tak, jak mowi, to albo facet za pozno wyszedl i sie nie przyznal albo robili to dlugo i facet byl blisko kilka razy tak, ze mial obfity preejakulat i maja kinder niespodzianke ;)
A jeden dzien po plodnych, to czesto nadal czas plodny, u niektorych kobiet przynamniej. U mnie kilka godzin po owulacji sluz przy ujsciu juz jest metnawy i sie nie ciagnie, a przy szyjce nadal plodny, wiec to roznie moze byc.

Do góry