reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Czyli w całym cyklu mam nie mieć stosunku tylko te dwa razy??? Ja myślałam że dwa razy po tym najciemniejszym hmmm cały miesiąc bez sexu?
A ja chciałam takie combo zrobić BDM, plus podniesienie testosteronu...
A z tym księżycem to Mi pokazuje pomoc wtorek barana a to nie męski znak??

Tak, jeżeli chcesz mieć 94% szans wg baby dust method to w całym cyklu masz tylko dwa stosunki 24 h po tym najciemniejszym teście bo oni liczą,ze owulacja występuje po 24 godz. a potem poprawiasz po następnych 24 ,bo często się zdarza,ze owulacja się przesuwa.( po 7 dniach od owu można się znow seksowac) i oni jeżeli o chłopców mają duża sprawdzalność .
Poza tym ty się ciesz z dwóch ,bo na dziewczynkę jest tylko jeden w całym cyklu ,to jest dopiero hardcore, sprawdzalność jest dużo mniejsza i w dodatku mega trudno zajść w ciążę. Ja odpuściłam ,bo już zbyt wiele cykli straconych.
Z tą fazą księżyca chodzi o to ,ze jak przechodzi od nowiu do pełni to jest dziewczynka a od pełni do nowiu( na odwrót ) chłopak ,a te znaki zodiaku ( męskie i żeńskie )to jeszcze coś innego;)

reklama
Fazy księżyca

Załączniki

• E3E2AD07-40ED-4B5E-A0C4-259E49558CF6.png
    E3E2AD07-40ED-4B5E-A0C4-259E49558CF6.png
    63,8 KB · Wyświetleń: 75
Tak, jeżeli chcesz mieć 94% szans wg baby dust method to w całym cyklu masz tylko dwa stosunki 24 h po tym najciemniejszym teście bo oni liczą,ze owulacja występuje po 24 godz. a potem poprawiasz po następnych 24 ,bo często się zdarza,ze owulacja się przesuwa.( po 7 dniach od owu można się znow seksowac) i oni jeżeli o chłopców mają duża sprawdzalność .
Poza tym ty się ciesz z dwóch ,bo na dziewczynkę jest tylko jeden w całym cyklu ,to jest dopiero hardcore, sprawdzalność jest dużo mniejsza i w dodatku mega trudno zajść w ciążę. Ja odpuściłam ,bo już zbyt wiele cykli straconych.
Z tą fazą księżyca chodzi o to ,ze jak przechodzi od nowiu do pełni to jest dziewczynka a od pełni do nowiu( na odwrót ) chłopak ,a te znaki zodiaku ( męskie i żeńskie )to jeszcze coś innego;)
Kochane rozmawiałam z moja ginekolog. I ona mówiła, że miesięczne plemniki są stare, mogła być osłabione, zdeformowane, chore i ryzyko chorego dziecka jest spore. Ona zaleca 7 dni abstyn. Pozatym ja np. Nie wierzę mojemu chłopu, jak ja z nim nie zadziałam to sam sobie poradzi.

@kotuu maz jak najbardziej może sobie sam radzić ,plemniki nie powinny być starsze niż 12 dni,ale tez nie powinny mieć mniej niż 2 dni.
Metoda baby dust pozwala po tych 7 dniach od owulacji na seksy nawet codzienne, także w czasie miesiączki ,albo partner może sobie dogadzać :-p

Ja sama jej nie będę stosować ,chociaż ją dokładnie przestudiowałam ,bo ciężko zajść w ciążę ,szczególnie przy planowaniu dziewczynki.

Czyli w całym cyklu mam nie mieć stosunku tylko te dwa razy??? Ja myślałam że dwa razy po tym najciemniejszym hmmm cały miesiąc bez sexu?
A ja chciałam takie combo zrobić BDM, plus podniesienie testosteronu...
A z tym księżycem to Mi pokazuje pomoc wtorek barana a to nie męski znak??

Na chłopca masz mieć dwa razy w płodne potem mniejsze znaczenie, ale te dwa strzały 24 i 46h są najważniejsze [emoji6]

@kura33 wg tej metody tak. Chodzi o to,żeby nie zaburzać pH w pochwie, bo nawet stosując prezerwatywę są w niej jakieś substancje które wpływają na zmiany środowiska tam. Jest to ciężka metoda,ale wyniki kuszą.

Hejcia Staraczki:)

Same nowe nicki:) Dawno mnie tutaj nie było:)Mam nadzieje ze marzenia się spełniają

Leeleeth, Maran, Marzycielko, Miciurko co u Was slychac?
Antonia jak tam. Wpadasz tu jeszcze? Elena?
Kitqa Ty wkoncu dziewczynke urodzilas?
I reszta dziewczyn ktorych pseudo wylecialo mi z glowy po tak dlugim czasie.Jak u Was o ile tu wpadacie jeszcze?

Och to byly fajne czasy planowania dzidzi. Usmiecham się do wspomnień.
Buziaki. Pozdrawiam

reklama
Mówisz? Czyli szanse na syna są ;)

Do góry