reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Czyli w całym cyklu mam nie mieć stosunku tylko te dwa razy??? Ja myślałam że dwa razy po tym najciemniejszym hmmm cały miesiąc bez sexu?
A ja chciałam takie combo zrobić BDM, plus podniesienie testosteronu...
A z tym księżycem to Mi pokazuje pomoc wtorek barana a to nie męski znak??

Tak, jeżeli chcesz mieć 94% szans wg baby dust method to w całym cyklu masz tylko dwa stosunki 24 h po tym najciemniejszym teście bo oni liczą,ze owulacja występuje po 24 godz. a potem poprawiasz po następnych 24 ,bo często się zdarza,ze owulacja się przesuwa.( po 7 dniach od owu można się znow seksowac) i oni jeżeli o chłopców mają duża sprawdzalność .
Poza tym ty się ciesz z dwóch ,bo na dziewczynkę jest tylko jeden w całym cyklu ,to jest dopiero hardcore, sprawdzalność jest dużo mniejsza i w dodatku mega trudno zajść w ciążę. Ja odpuściłam ,bo już zbyt wiele cykli straconych.
Z tą fazą księżyca chodzi o to ,ze jak przechodzi od nowiu do pełni to jest dziewczynka a od pełni do nowiu( na odwrót ) chłopak ,a te znaki zodiaku ( męskie i żeńskie )to jeszcze coś innego;)

reklama
Fazy księżyca

Załączniki

• E3E2AD07-40ED-4B5E-A0C4-259E49558CF6.png
    E3E2AD07-40ED-4B5E-A0C4-259E49558CF6.png
    63,8 KB · Wyświetleń: 79
Tak, jeżeli chcesz mieć 94% szans wg baby dust method to w całym cyklu masz tylko dwa stosunki 24 h po tym najciemniejszym teście bo oni liczą,ze owulacja występuje po 24 godz. a potem poprawiasz po następnych 24 ,bo często się zdarza,ze owulacja się przesuwa.( po 7 dniach od owu można się znow seksowac) i oni jeżeli o chłopców mają duża sprawdzalność .
Poza tym ty się ciesz z dwóch ,bo na dziewczynkę jest tylko jeden w całym cyklu ,to jest dopiero hardcore, sprawdzalność jest dużo mniejsza i w dodatku mega trudno zajść w ciążę. Ja odpuściłam ,bo już zbyt wiele cykli straconych.
Z tą fazą księżyca chodzi o to ,ze jak przechodzi od nowiu do pełni to jest dziewczynka a od pełni do nowiu( na odwrót ) chłopak ,a te znaki zodiaku ( męskie i żeńskie )to jeszcze coś innego;)
Kochane rozmawiałam z moja ginekolog. I ona mówiła, że miesięczne plemniki są stare, mogła być osłabione, zdeformowane, chore i ryzyko chorego dziecka jest spore. Ona zaleca 7 dni abstyn. Pozatym ja np. Nie wierzę mojemu chłopu, jak ja z nim nie zadziałam to sam sobie poradzi.

@kotuu maz jak najbardziej może sobie sam radzić ,plemniki nie powinny być starsze niż 12 dni,ale tez nie powinny mieć mniej niż 2 dni.
Metoda baby dust pozwala po tych 7 dniach od owulacji na seksy nawet codzienne, także w czasie miesiączki ,albo partner może sobie dogadzać :-p

Ja sama jej nie będę stosować ,chociaż ją dokładnie przestudiowałam ,bo ciężko zajść w ciążę ,szczególnie przy planowaniu dziewczynki.

Czyli w całym cyklu mam nie mieć stosunku tylko te dwa razy??? Ja myślałam że dwa razy po tym najciemniejszym hmmm cały miesiąc bez sexu?
A ja chciałam takie combo zrobić BDM, plus podniesienie testosteronu...
A z tym księżycem to Mi pokazuje pomoc wtorek barana a to nie męski znak??

Na chłopca masz mieć dwa razy w płodne potem mniejsze znaczenie, ale te dwa strzały 24 i 46h są najważniejsze [emoji6]

@kura33 wg tej metody tak. Chodzi o to,żeby nie zaburzać pH w pochwie, bo nawet stosując prezerwatywę są w niej jakieś substancje które wpływają na zmiany środowiska tam. Jest to ciężka metoda,ale wyniki kuszą.

Hejcia Staraczki:)

Same nowe nicki:) Dawno mnie tutaj nie było:)Mam nadzieje ze marzenia się spełniają

Leeleeth, Maran, Marzycielko, Miciurko co u Was slychac?
Antonia jak tam. Wpadasz tu jeszcze? Elena?
Kitqa Ty wkoncu dziewczynke urodzilas?
I reszta dziewczyn ktorych pseudo wylecialo mi z glowy po tak dlugim czasie.Jak u Was o ile tu wpadacie jeszcze?

Och to byly fajne czasy planowania dzidzi. Usmiecham się do wspomnień.
Buziaki. Pozdrawiam

reklama
Mówisz? Czyli szanse na syna są ;)

Do góry