reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
To tak jest od owulacji 12 h ?
Ponoć tak. Sama na to liczę, że nam się akurat w takie coś udało. był seksik, trzy dni przerwy i teoretycznie w owu, lub dzień po owu kolejny seks. (nie wiem dokładnie czy to w owu czy po owu, bo różnie mi apki pokazują - raz owufriend pokazało owu 11.10 a na nowym koncie 10.10, więc zgłupiałam już)

Ponoć tak. Sama na to liczę, że nam się akurat w takie coś udało. był seksik, trzy dni przerwy i teoretycznie w owu, lub dzień po owu kolejny seks. (nie wiem dokładnie czy to w owu czy po owu, bo różnie mi apki pokazują - raz owufriend pokazało owu 11.10 a na nowym koncie 10.10, więc zgłupiałam już)
A ja myslalam, ze im blizej owu to wieksza szansa na chlopaka. Chyba nie jestem na biezaco ;)
My mielismy <3 w dzien owu, ale jakies kilka godzin pozniej, a i plemniki musza dojrzec kilka godzin do zaplodnienia, wiec jesli bym zaszla to niesmialo liczylam na syna ;)

Ja ma taką parabole co drugi dzień. Jednego mam super, uda się, jestem dobrej myśli. A drugiego nie napewno się nie uda. W tym miesiącu u mnie dupa, klapa i nie wiem co jeszcze. 3 dni przed owu, nie dość że w złej pozycji to na sam koniec "wysokoczyl" więc nawet się nie nastawiam. Choć wspomniał coś że trochę tam poleciało. I losie

Co ma być, to będzie. Póki co czekam czy w ogóle okaże się, że będzie ciąża... byle do poniedziałku. Potem będę się zastanawiała czy M. trafił w upragnioną Tosię, czy będzie nam dane wychować kolejnego syna. Choć wydaje mi się, że niestety syn z tego by był jak malowany.

reklama
Nic z tych rzeczy
Jak już to z zabezpieczeniem Ale nie w tym cyklu. Nie mogła były tylko te dwa razy .
Jesli bylo tak, jak mowi, to albo facet za pozno wyszedl i sie nie przyznal albo robili to dlugo i facet byl blisko kilka razy tak, ze mial obfity preejakulat i maja kinder niespodzianke ;)
A jeden dzien po plodnych, to czesto nadal czas plodny, u niektorych kobiet przynamniej. U mnie kilka godzin po owulacji sluz przy ujsciu juz jest metnawy i sie nie ciagnie, a przy szyjce nadal plodny, wiec to roznie moze byc.

Do góry