reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gorligor-jak sie martwisz to bierz znieczulenie kochana i urodzisz bez stresow,ja mialam.2 porody bez znieczulen ale juz podczas 2 powiedzialam.ze na 3 biore znieczulenie nikt mnie od tego nie odwiedzie hahha ;)

Grabcia-moga sie pojawiac kreski jak testy wysychaja (evap) nie oznacza to ciazy, tylko wytraca sie jakis skladnik z moczu i tworzy sie 2 kreska, powtorz test jutro , zdarzaja sie pozne pozytywy koło 15 dpo, 36.9 to jeszzw wysoka tempka :) , kciuki,

Dziś spadło do 36.67 więc @ się zbliża.. Wiem że testy są nie ważne ale dosłownie na każdym się pojawily... Mam dość dziewczyny

reklama
@Grabcia123 spokojnie kochana. Co na być to będzie. Czy będzie się wkurzać czy martwić...
Wiem że nie jest łatwo ale spróbuj już wyluzować. Masz cudnego synunia i bardzo kreatywną i przyjemna pracę więc temu poświęć czas. A nie siedzisz w łazience robiąc kolejne testy i wpatrujesz się w nieważne kreski.
Organizm odczuwa każde wahania. Zrelaksuj się a wszystko będzie dobrze ;)
I za chwilę będziesz mieć swoje realne kreseczki. Przytulam i przesyłam pozytywne wibracje:)

D
@Grabcia123 spokojnie kochana. Co na być to będzie. Czy będzie się wkurzać czy martwić...
Wiem że nie jest łatwo ale spróbuj już wyluzować. Masz cudnego synunia i bardzo kreatywną i przyjemna pracę więc temu poświęć czas. A nie siedzisz w łazience robiąc kolejne testy i wpatrujesz się w nieważne kreski.
Organizm odczuwa każde wahania. Zrelaksuj się a wszystko będzie dobrze ;)
I za chwilę będziesz mieć swoje realne kreseczki. Przytulam i przesyłam pozytywne wibracje:)
Dzięki kochana nie jest łatwo tym bardziej że mąż już się cieszył na bobasa... Muszę trochę się odciąć

Ja miałam dylemat na sierpień bo tyle naplotłyście z tymi kaledarzami i ksiezycami że jak sprawdziłam to wszędzie boy i co ryzykować....:o
A organizm sam się zbuntowal i na same płodne zlapalam taka infekcje moczowa ze garść leków i ciepły koc więc samo się rozwiązało.
Czekam na @ i do roboty :D

Ostatnia edycja:
Żabki a jak się nie stresować porodem? Brał ktoś znieczulenie zewn.opon.? Jakieś rady?

Ja miałam przy obu prodsch i przy 3cin również planuje :D
Za każdym razem jest to ulga i odetchnienie od bólu, mnie nie bolało ani wkucie ani wyciągnie igly, nie wplynelo to również w żadnym wypadku na szybkość proodu.
Osobiście bardzo sobie chwalę.
1 znieczulenie miałam na bóle przed porodowe, sam poród już czułam doskonale :D ale może to i lepiej bo jako pierworodna było mi łatwiej
2 znieczulenie dostałam przy rozwarciu 6cm (podaje się bodajże do 8?), I miałam je na resztę boli przed porodowych i porodowych
3 liczę że też wezmę :)

Po znieczuleniu nie miałam żadnych komplikacji, nic mnie nie bolało, nic nie czułam, kręgosłup nie odczuł tego. Samo znieczulenie - naprawdę na luzie do przeżycia. Tj takie śmieszne uczucie 'zagluszonego bolu'?! Bo oczywiście wsyztsko samo w sobie czujesz tylko jakby ten ból był wyciszony. Nie wiem jak to opisać :)

T
Ja Alan dylemat na sierpień bo tyle naplotlyscie z tymi kaledarzami i ksiezycami że jak sprawdziłam to wszędzie boy i co ryzykować.
A organizm sam się zbuntowal i na same płodne zlapalam taka infekcje moczowa ze garść leków i ciepły koc więc samo się rozwiązało.
Czekam na @ i do roboty :D
Trzymam KCIUKI!

Ja tam nie wytrzymałam i olałam księżyc. Zwiastował mi owu na dziś a tu już po ptakach [emoji23] testy owu w końcu blade. Więc księżyc przesunął sie o 4 dni w przód. Oby to był jeszcze wpływ babskiego znaku zodiaku. I tak [emoji173]️ były 3 i 2 dni przed owu. Więc szło w dziopke [emoji173]️[emoji1307][emoji1307][emoji1307]

reklama
@martoosia04 kiedy testujesz? Który masz dpo? Mnie coś chyba rozkłada... katar mam i kiepsko się czuję :( aplikacja pokazuje mi żeby testować za 8 dni...

Dopiero 5dpo więc jeszcze dluuuugo dluuuugo do testu. Spróbuje 22.08 ale w cuda nie wierzę. Najpóźniej zaś 27.08 kiedy mam termin @. Chyba że poczekać do 29.08 kiedy mam urodziny i mieć Ew. prezent [emoji23][emoji23][emoji23][emoji848]

Do góry