reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gorligor-jak sie martwisz to bierz znieczulenie kochana i urodzisz bez stresow,ja mialam.2 porody bez znieczulen ale juz podczas 2 powiedzialam.ze na 3 biore znieczulenie nikt mnie od tego nie odwiedzie hahha ;)

Grabcia-moga sie pojawiac kreski jak testy wysychaja (evap) nie oznacza to ciazy, tylko wytraca sie jakis skladnik z moczu i tworzy sie 2 kreska, powtorz test jutro , zdarzaja sie pozne pozytywy koło 15 dpo, 36.9 to jeszzw wysoka tempka :) , kciuki,

Dziś spadło do 36.67 więc @ się zbliża.. Wiem że testy są nie ważne ale dosłownie na każdym się pojawily... Mam dość dziewczyny

reklama
@Grabcia123 spokojnie kochana. Co na być to będzie. Czy będzie się wkurzać czy martwić...
Wiem że nie jest łatwo ale spróbuj już wyluzować. Masz cudnego synunia i bardzo kreatywną i przyjemna pracę więc temu poświęć czas. A nie siedzisz w łazience robiąc kolejne testy i wpatrujesz się w nieważne kreski.
Organizm odczuwa każde wahania. Zrelaksuj się a wszystko będzie dobrze ;)
I za chwilę będziesz mieć swoje realne kreseczki. Przytulam i przesyłam pozytywne wibracje:)

D
@Grabcia123 spokojnie kochana. Co na być to będzie. Czy będzie się wkurzać czy martwić...
Wiem że nie jest łatwo ale spróbuj już wyluzować. Masz cudnego synunia i bardzo kreatywną i przyjemna pracę więc temu poświęć czas. A nie siedzisz w łazience robiąc kolejne testy i wpatrujesz się w nieważne kreski.
Organizm odczuwa każde wahania. Zrelaksuj się a wszystko będzie dobrze ;)
I za chwilę będziesz mieć swoje realne kreseczki. Przytulam i przesyłam pozytywne wibracje:)
Dzięki kochana nie jest łatwo tym bardziej że mąż już się cieszył na bobasa... Muszę trochę się odciąć

Ja miałam dylemat na sierpień bo tyle naplotłyście z tymi kaledarzami i ksiezycami że jak sprawdziłam to wszędzie boy i co ryzykować....:o
A organizm sam się zbuntowal i na same płodne zlapalam taka infekcje moczowa ze garść leków i ciepły koc więc samo się rozwiązało.
Czekam na @ i do roboty :D

Ostatnia edycja:
Żabki a jak się nie stresować porodem? Brał ktoś znieczulenie zewn.opon.? Jakieś rady?

Ja miałam przy obu prodsch i przy 3cin również planuje :D
Za każdym razem jest to ulga i odetchnienie od bólu, mnie nie bolało ani wkucie ani wyciągnie igly, nie wplynelo to również w żadnym wypadku na szybkość proodu.
Osobiście bardzo sobie chwalę.
1 znieczulenie miałam na bóle przed porodowe, sam poród już czułam doskonale :D ale może to i lepiej bo jako pierworodna było mi łatwiej
2 znieczulenie dostałam przy rozwarciu 6cm (podaje się bodajże do 8?), I miałam je na resztę boli przed porodowych i porodowych
3 liczę że też wezmę :)

Po znieczuleniu nie miałam żadnych komplikacji, nic mnie nie bolało, nic nie czułam, kręgosłup nie odczuł tego. Samo znieczulenie - naprawdę na luzie do przeżycia. Tj takie śmieszne uczucie 'zagluszonego bolu'?! Bo oczywiście wsyztsko samo w sobie czujesz tylko jakby ten ból był wyciszony. Nie wiem jak to opisać :)

T
Ja Alan dylemat na sierpień bo tyle naplotlyscie z tymi kaledarzami i ksiezycami że jak sprawdziłam to wszędzie boy i co ryzykować.
A organizm sam się zbuntowal i na same płodne zlapalam taka infekcje moczowa ze garść leków i ciepły koc więc samo się rozwiązało.
Czekam na @ i do roboty :D
Trzymam KCIUKI!

Ja tam nie wytrzymałam i olałam księżyc. Zwiastował mi owu na dziś a tu już po ptakach [emoji23] testy owu w końcu blade. Więc księżyc przesunął sie o 4 dni w przód. Oby to był jeszcze wpływ babskiego znaku zodiaku. I tak [emoji173]️ były 3 i 2 dni przed owu. Więc szło w dziopke [emoji173]️[emoji1307][emoji1307][emoji1307]

reklama
@martoosia04 kiedy testujesz? Który masz dpo? Mnie coś chyba rozkłada... katar mam i kiepsko się czuję :( aplikacja pokazuje mi żeby testować za 8 dni...

Dopiero 5dpo więc jeszcze dluuuugo dluuuugo do testu. Spróbuje 22.08 ale w cuda nie wierzę. Najpóźniej zaś 27.08 kiedy mam termin @. Chyba że poczekać do 29.08 kiedy mam urodziny i mieć Ew. prezent [emoji23][emoji23][emoji23][emoji848]

Do góry