reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny, co radzicie? Poprawiać dziś? Z testów owu wyszedł dziś pik i mega mocna kreska. Przypominam, że marzymy o dziewczynce.

[emoji173]️ w sob były ok 1-2 w nocy podobnie w pt. zaliczałam te dni jako czw/pt i pt/sob. Więc dość późno. W sob z całą zawartością leżałam grzecznie całą noc.

IMG_2335.JPG

Załączniki

• IMG_2335.JPG
    IMG_2335.JPG
    339,5 KB · Wyświetleń: 235
reklama
Hej dziewczyny :) ja też nie wiem co robić... wczoraj było przytulanko dziś pik, więc owu jutro.... dziś i jutro księżyc w znaku żeńskim więc bylo tak jak chciałam. Raz i akurat 2 dni przed owu... Ja chyba dzisiaj nie poprawiam, nastawiam się na wrzesień ;) wczoraj był chrzest mojego synka i ksiądz powiedział że jeszcze dziewczynkę nam wróży ;)

@Domi33 weź Ty mi wytłumacz jak krowie przy rowie o co chodzi z tym jonasem bo nie ogarnelam tym swoim rozumkiem.
IMG_6881.JPG

Jak to jest? A ta tabelka z prawej? Sugerować sie nią czy nie?

Załączniki

• IMG_6881.JPG
    IMG_6881.JPG
    320,3 KB · Wyświetleń: 257
Martoosia ja bym już dziś odpuscila. Jak męskie szybsze, to jeszcze z tej poprawki Ci dziewczęce prześcigną;) macie już 2 chłopców, to może i tych męskich więcej macie. Mi się zdaje, że te ciąże np.dziewczęce w owu, to u par, które mają mniej więcej tyle samo girl/boy w plemniczkach.

@Domi33 weź Ty mi wytłumacz jak krowie przy rowie o co chodzi z tym jonasem bo nie ogarnelam tym swoim rozumkiem. Zobacz załącznik 887555
Jak to jest? A ta tabelka z prawej? Sugerować sie nią czy nie?

Leeleeth to są daty w oparciu o twoją datę i godzinę urodzenia, wtedy księżyc znajduje się w takiej samej pozycji co w dniu i godzinie twoich urodzin i w zależności od tego czy jest wtedy w znaku żeńskim czy w męskim to sprzyja poczęciu takiej właśnie płci. Oczywiście te daty nie zawsze pokrywają się z datami kiedy wypada Ci owulacja ale w każdym miesiącu jest kilka dat na dziewczynkę i kilka na chłopczyka.
Tabelka po prawej oznacza tak jakby informacje o trudnościach, np 6xdisplay może oznaczać że dziecko np będzie miało problem z koncentracją, nauką, nadpobudliwość itp.

Martoosia ja bym już dziś odpuscila. Jak męskie szybsze, to jeszcze z tej poprawki Ci dziewczęce prześcigną;) macie już 2 chłopców, to może i tych męskich więcej macie. Mi się zdaje, że te ciąże np.dziewczęce w owu, to u par, które mają mniej więcej tyle samo girl/boy w plemniczkach.

Odpuszczam jednak. Przemyślałam to i musi wystarczyć to, co było.
Chyba nie ma i tak co poprawiać już. Jajnik lewy bolał i kłuł niedawno. Do tego śluz już się kremowy zrobił na wieczór. Musi więc wystarczyć to, co było. Oby babskie plemniczki wytrwały i dziś podziałały jak trzeba [emoji1307]

Witajcie,

Pozwolcie , ze sie do Was dolacze Mam 28 lat i jestem mama dwoch dziewczynek. Marzy nam sie synus ❤ testy owu zakupione, czekamy na wizyte u ginekologa i na najblizsza @ aby zaczac staranka

A wiec prosilabym o zlote rady jak spelnic marzenie o synusiu Oraz czu moglaby ktoras powiedziec cos wiecej o tej metodzie Jonasa ? Ewentualnie gdzie mozna wykonac obliczenia?

Pozdrawiam,

M

reklama
Witajcie,

Pozwolcie , ze sie do Was dolacze Mam 28 lat i jestem mama dwoch dziewczynek. Marzy nam sie synus [emoji173] testy owu zakupione, czekamy na wizyte u ginekologa i na najblizsza @ aby zaczac staranka

A wiec prosilabym o zlote rady jak spelnic marzenie o synusiu Oraz czu moglaby ktoras powiedziec cos wiecej o tej metodzie Jonasa ? Ewentualnie gdzie mozna wykonac obliczenia?

Witamy i życzymy oczywiście powodzenia. Mówią, że na chłopca to starania w owu najlepsze. Mięso czerwone do jedzenia.

Co do Jonasa, to kilka stron temu dawałam link do obliczeń.

Do góry