reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny, co radzicie? Poprawiać dziś? Z testów owu wyszedł dziś pik i mega mocna kreska. Przypominam, że marzymy o dziewczynce.

[emoji173]️ w sob były ok 1-2 w nocy podobnie w pt. zaliczałam te dni jako czw/pt i pt/sob. Więc dość późno. W sob z całą zawartością leżałam grzecznie całą noc.

IMG_2335.JPG

Załączniki

• IMG_2335.JPG
    IMG_2335.JPG
    339,5 KB · Wyświetleń: 238
reklama
Hej dziewczyny :) ja też nie wiem co robić... wczoraj było przytulanko dziś pik, więc owu jutro.... dziś i jutro księżyc w znaku żeńskim więc bylo tak jak chciałam. Raz i akurat 2 dni przed owu... Ja chyba dzisiaj nie poprawiam, nastawiam się na wrzesień ;) wczoraj był chrzest mojego synka i ksiądz powiedział że jeszcze dziewczynkę nam wróży ;)

@Domi33 weź Ty mi wytłumacz jak krowie przy rowie o co chodzi z tym jonasem bo nie ogarnelam tym swoim rozumkiem.
IMG_6881.JPG

Jak to jest? A ta tabelka z prawej? Sugerować sie nią czy nie?

Załączniki

• IMG_6881.JPG
    IMG_6881.JPG
    320,3 KB · Wyświetleń: 265
Martoosia ja bym już dziś odpuscila. Jak męskie szybsze, to jeszcze z tej poprawki Ci dziewczęce prześcigną;) macie już 2 chłopców, to może i tych męskich więcej macie. Mi się zdaje, że te ciąże np.dziewczęce w owu, to u par, które mają mniej więcej tyle samo girl/boy w plemniczkach.

@Domi33 weź Ty mi wytłumacz jak krowie przy rowie o co chodzi z tym jonasem bo nie ogarnelam tym swoim rozumkiem. Zobacz załącznik 887555
Jak to jest? A ta tabelka z prawej? Sugerować sie nią czy nie?

Leeleeth to są daty w oparciu o twoją datę i godzinę urodzenia, wtedy księżyc znajduje się w takiej samej pozycji co w dniu i godzinie twoich urodzin i w zależności od tego czy jest wtedy w znaku żeńskim czy w męskim to sprzyja poczęciu takiej właśnie płci. Oczywiście te daty nie zawsze pokrywają się z datami kiedy wypada Ci owulacja ale w każdym miesiącu jest kilka dat na dziewczynkę i kilka na chłopczyka.
Tabelka po prawej oznacza tak jakby informacje o trudnościach, np 6xdisplay może oznaczać że dziecko np będzie miało problem z koncentracją, nauką, nadpobudliwość itp.

Martoosia ja bym już dziś odpuscila. Jak męskie szybsze, to jeszcze z tej poprawki Ci dziewczęce prześcigną;) macie już 2 chłopców, to może i tych męskich więcej macie. Mi się zdaje, że te ciąże np.dziewczęce w owu, to u par, które mają mniej więcej tyle samo girl/boy w plemniczkach.

Odpuszczam jednak. Przemyślałam to i musi wystarczyć to, co było.
Chyba nie ma i tak co poprawiać już. Jajnik lewy bolał i kłuł niedawno. Do tego śluz już się kremowy zrobił na wieczór. Musi więc wystarczyć to, co było. Oby babskie plemniczki wytrwały i dziś podziałały jak trzeba [emoji1307]

Witajcie,

Pozwolcie , ze sie do Was dolacze Mam 28 lat i jestem mama dwoch dziewczynek. Marzy nam sie synus ❤ testy owu zakupione, czekamy na wizyte u ginekologa i na najblizsza @ aby zaczac staranka

A wiec prosilabym o zlote rady jak spelnic marzenie o synusiu Oraz czu moglaby ktoras powiedziec cos wiecej o tej metodzie Jonasa ? Ewentualnie gdzie mozna wykonac obliczenia?

Pozdrawiam,

M

reklama
Witajcie,

Pozwolcie , ze sie do Was dolacze Mam 28 lat i jestem mama dwoch dziewczynek. Marzy nam sie synus [emoji173] testy owu zakupione, czekamy na wizyte u ginekologa i na najblizsza @ aby zaczac staranka

A wiec prosilabym o zlote rady jak spelnic marzenie o synusiu Oraz czu moglaby ktoras powiedziec cos wiecej o tej metodzie Jonasa ? Ewentualnie gdzie mozna wykonac obliczenia?

Witamy i życzymy oczywiście powodzenia. Mówią, że na chłopca to starania w owu najlepsze. Mięso czerwone do jedzenia.

Co do Jonasa, to kilka stron temu dawałam link do obliczeń.

Do góry