reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja dzisiaj byłam na kolacji z mężem. Usiedlismy na ogródku i patrzyłam na rodziny spacerujące po starówce. Moje spostrzeżenia: bardzo duzo rodzin z jedna płcią, kilka w konfiguracji starsza córka młodszy syn, tylko jedna starszy syn młodsza córka. My mamy synków to mamy przerąbane...

reklama
Wiecie były tutaj dziewczyny, które zrobiły 150% normy i wszystko wszystko wskazywało, ze będzie córcia a jednak są chlopcy. Nasza @Imama chociażby, mnie osobiście Jej przypadek, bardzo dotknął. Tyle zrobiła a i tak chłopczyk, wtedy mi zaświtało, ze planować to my możemy wypad do kina a nie płeć.
Czy ciągnę te „planowanie”? Tak, wierzę w baby dust, bardzo do mnie trafia. Suple już raczej z przyzwyczajenia biore i to dlatego ze mam. Swoją droga gdzie wy takie drogie te suple kupujecie [emoji54]
Ja za lr płace 37 zł a dopiero drugie opakowanie mi schodzi, ja serio nie wiem o jakich kosztach piszecie, najdroższe są chyba testy owu, 50zl i starczają na dwa cykle, suple kupiłam raz i chyba tylko ole dokupowaliśmy tez cos koło 50zl wiec nie wiele jak na pół roku starań [emoji23]

Najgorsze, ze ta kiepska dieta plus intensywnym kp trochę sie wyniszczyła, strasznie poleciały mi zeby [emoji85]

Ja jakoś wierze ze będzie córeczka, gdzieś tam w sercu tak czuje.
Śnił mi sie mój Tata jak niósł paczki pieluch i mówił masz co chciałas [emoji6]
Nadal nosze paseczek i wierze mocno, że to wszystko ma wyższy sens, który byc może na ten moment jest dla nas niedostrzegalny.
Trzymam kciuki za każda z Was i liczę, że Wy trzymacie za mnie [emoji8]

@mihasiaaa jeszcze jest czas! Spróbuj nie myślec o płci tylko cieszyć sie zdrowym dzieckiem! Jeśli nie ma wymarzonej płci popłaczesz pózniej teraz daj maluszkowi sama radosc

Wiecie były tutaj dziewczyny, które zrobiły 150% normy i wszystko wszystko wskazywało, ze będzie córcia a jednak są chlopcy. Nasza @Imama chociażby, mnie osobiście Jej przypadek, bardzo dotknął. Tyle zrobiła a i tak chłopczyk, wtedy mi zaświtało, ze planować to my możemy wypad do kina a nie płeć.
Czy ciągnę te „planowanie”? Tak, wierzę w baby dust, bardzo do mnie trafia. Suple już raczej z przyzwyczajenia biore i to dlatego ze mam. Swoją droga gdzie wy takie drogie te suple kupujecie [emoji54]
Ja za lr płace 37 zł a dopiero drugie opakowanie mi schodzi, ja serio nie wiem o jakich kosztach piszecie, najdroższe są chyba testy owu, 50zl i starczają na dwa cykle, suple kupiłam raz i chyba tylko ole dokupowaliśmy tez cos koło 50zl wiec nie wiele jak na pół roku starań [emoji23]

Najgorsze, ze ta kiepska dieta plus intensywnym kp trochę sie wyniszczyła, strasznie poleciały mi zeby [emoji85]

Nadal nosze paseczek i wierze mocno, że to wszystko ma wyższy sens, który byc może na ten moment jest dla nas niedostrzegalny.

@mihasiaaa jeszcze jest czas! Spróbuj nie myślec o płci tylko cieszyć sie zdrowym dzieckiem! Jeśli nie ma wymarzonej płci popłaczesz pózniej teraz daj maluszkowi sama radosc
Dzięki leeleeth :*

Z chęcią się dowiem, gdzie kupujesz tak tanią LR. Moja z Solgar po 500mg to koszt ok 75 zł i tam jest chyba z 90szt. Ale jak M. bierze 2 sztuki i ja dwie, to 4 dziennie to na tak super długo nie wystarcza. ;)

Ja mam bransoletkę z czerwonego sznureczka na szczęście i właśnie mam nadzieję, że pomoże ciut w przyciągnięciu tego szczęścia dziewczynkowego. [emoji173]️

O matko straszne :(

Mnie też wkur**** ją nawet matki z córkami - takimi noworodkami zwłaszcza jak to się chwalą i rozpływają itp... [emoji24][emoji24][emoji24] noszzz kur***a a ja pewnie znów wyląduje w świecie aut i lego...

Ja mam 2 córki i tj mój świat auta i lego... dziś do kościoła mówię młodszej żeby sobie coś wzięła, ma 1.5roku więc w razie kryzysu musi coś mieć i co wzięła ?! 2 samochody :Dz serii burago i koparkę hahaha :D

A aktualnie moja córka w spódnicy tutu ogląda iron Mana :D ehhh

Ostatnia edycja:
Niedziela i upał taki okrutny, jestem u rodziców bo przyjechała rodzina ... I z niczego starsza córka:
mamooooo a jak się nam Igor urodzi to on będzie mógł z nami jeździć na rowerach ?

Ja kulka w gardle, mąż już widział ... A ja grzexnie odpowiadam, że przecież w brzuszku mam Ize i będzie super bo też dziewczynka więc wsyztskie będą mogły jeździć na rowerach w motylki. Na co ona z takim jakby żalem (?!):
Ehhh no wiem, że Iza ale ja bym chciała Igorka.

No i dziecko nieświadomie potrafi wyciągnąć pregneinie matki :(

reklama
Do góry