reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Rozumiem Cię, też zawsze widziałam siebie wśród córeczek. Mój mąż ma 3 braci i jedną siostrę. Brat mai 2 synów, siostra ma syna i my również mamy syna więc jakie są szansę ze moja fasolina jest dziewczynka? Znikome:-D tak widocznie nam było dane i choć wiem ze już nie spełnia swego marzenia o córci, bo nie planuje 3 dzieci to tak jestem mega szczęśliwa ze będę miała dwóch urwisów:happy:

reklama
Mihasia jeszcze jest szansa i życie płata figle i może pojawi sie trzecia ciąża z córcia? U nas rozdział już zamknięty, co było tak zostanie. Więcej dzieci nie planujemy. Przy drugim chyba czułam lekko otwarta furtkę ( może trzecie....) a teraz już słyszę ten trzask zamkniętych drzwi he he...

Mihasia jeszcze jest szansa i życie płata figle i może pojawi sie trzecia ciąża z córcia? U nas rozdział już zamknięty, co było tak zostanie. Więcej dzieci nie planujemy. Przy drugim chyba czułam lekko otwarta furtkę ( może trzecie....) a teraz już słyszę ten trzask zamkniętych drzwi he he...
Mąż narazie nie chce trzeciego, ja napewno też nie szybko, ale zobaczymy moze jakas dziewczynkowa wpadka ;)

Zreszta może pod sercem już jest dziewczynka. Jajec jeszcze nie widziałaś :) ale rozumiem Twoja żałobę. Moje przeczucie jest tak silne ze graniczy z pewnością i od jakiegoś czasu borykam się z „ żalem”

Ehhh dziewczyny smutno tak dziś jakoś nie?
Tak czasem jak patrzę na małych chłopców to mnei skręca z poczucia bezradności ... I np mąż wczoraj mi mówi że szkoda że nie będzie miał komu przekazać tego co wie i potrafi, a naprawdę miałby co przekazac a da to sprawy nawet nie tyle zawodowe co pt pan złota rączka :) ehhh ... I tak smutno wtedy :(

@mihasiaaa ja wiem, że lepiej się szykować na chłopca i nie chce też rozbudzać wielkich nadzieii ale jak dla mnie to Ty się nie znasz i tam wszędzie brokat i tiule na tym USG :D mimo wszytsko nadal tzrymam kciuki za ddziewczynkę:)

Zreszta może pod sercem już jest dziewczynka. Jajec jeszcze nie widziałaś :) ale rozumiem Twoja żałobę. Moje przeczucie jest tak silne ze graniczy z pewnością i od jakiegoś czasu borykam się z „ żalem”
No u mnie to samo, nawet już koleżankom mowie, ze chlopiec na 90%. I muszę przejść swoją "żałobę" żeby wpełni cieszyć się z drugiego synka :)

Mihasia dokładnie uważam ze trzeba swoje nawet i wypłakać, nie ma co mydlić oczu, po prostu posmucić się troszkę a przejdzie wraz z kopniakiem maleństwa. Ja Ci powiem ze ten mój drugi synuś wniósł taka radość w nasz dom , jest tak cudowny ze nie oddałabym go za tabun dziewczynek i mam nadzieje ze jak urodzi się trzeci to tez tak nas zauroczy ze minie mi cała chęć na brokaty :-)

Ja już od dwóch dni nawet spoko się czułam, oglądałam ciuszki dla chłopca itp aż weszłam na fb i moja znajoma po dwóch synach ma córkę i wkleiła zdjęcie małej ( serio
Śliczna ) z napisem „ moje spełnione marzenie moja wyśniona królewna „ i trochę mnie tak ukulo. Zapytałam się jej jaki ma przepis na dziewczynkę to mówi ze po prostu o niej bardzo marzyła. Ah gdyby tak za marzenia dawali .....;)

reklama
Mihasia dokładnie uważam ze trzeba swoje nawet i wypłakać, nie ma co mydlić oczu, po prostu posmucić się troszkę a przejdzie wraz z kopniakiem maleństwa. Ja Ci powiem ze ten mój drugi synuś wniósł taka radość w nasz dom , jest tak cudowny ze nie oddałabym go za tabun dziewczynek i mam nadzieje ze jak urodzi się trzeci to tez tak nas zauroczy ze minie mi cała chęć na brokaty :-)
Aż mi łezka z oka poleciała, jak to przeczytałam. Mam nadzieję, ze ten drugi bedzie równie kochany jak pierwszy i chłopaki będą stanowic zgrany duet, a ja swoje popłacze, aż wkoncu wypłacze cały smutek. Trzeba się cieszyć ze zdrowych dzieci, bo jak wchodzę na siepomaga to modlę się tylko o zdrowie i płeć naprawdę schodzi na drugi plan.

Do góry