reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Rozumiem Cię, też zawsze widziałam siebie wśród córeczek. Mój mąż ma 3 braci i jedną siostrę. Brat mai 2 synów, siostra ma syna i my również mamy syna więc jakie są szansę ze moja fasolina jest dziewczynka? Znikome:-D tak widocznie nam było dane i choć wiem ze już nie spełnia swego marzenia o córci, bo nie planuje 3 dzieci to tak jestem mega szczęśliwa ze będę miała dwóch urwisów:happy:

reklama
Mihasia jeszcze jest szansa i życie płata figle i może pojawi sie trzecia ciąża z córcia? U nas rozdział już zamknięty, co było tak zostanie. Więcej dzieci nie planujemy. Przy drugim chyba czułam lekko otwarta furtkę ( może trzecie....) a teraz już słyszę ten trzask zamkniętych drzwi he he...

Mihasia jeszcze jest szansa i życie płata figle i może pojawi sie trzecia ciąża z córcia? U nas rozdział już zamknięty, co było tak zostanie. Więcej dzieci nie planujemy. Przy drugim chyba czułam lekko otwarta furtkę ( może trzecie....) a teraz już słyszę ten trzask zamkniętych drzwi he he...
Mąż narazie nie chce trzeciego, ja napewno też nie szybko, ale zobaczymy moze jakas dziewczynkowa wpadka ;)

Zreszta może pod sercem już jest dziewczynka. Jajec jeszcze nie widziałaś :) ale rozumiem Twoja żałobę. Moje przeczucie jest tak silne ze graniczy z pewnością i od jakiegoś czasu borykam się z „ żalem”

Ehhh dziewczyny smutno tak dziś jakoś nie?
Tak czasem jak patrzę na małych chłopców to mnei skręca z poczucia bezradności ... I np mąż wczoraj mi mówi że szkoda że nie będzie miał komu przekazać tego co wie i potrafi, a naprawdę miałby co przekazac a da to sprawy nawet nie tyle zawodowe co pt pan złota rączka :) ehhh ... I tak smutno wtedy :(

@mihasiaaa ja wiem, że lepiej się szykować na chłopca i nie chce też rozbudzać wielkich nadzieii ale jak dla mnie to Ty się nie znasz i tam wszędzie brokat i tiule na tym USG :D mimo wszytsko nadal tzrymam kciuki za ddziewczynkę:)

Zreszta może pod sercem już jest dziewczynka. Jajec jeszcze nie widziałaś :) ale rozumiem Twoja żałobę. Moje przeczucie jest tak silne ze graniczy z pewnością i od jakiegoś czasu borykam się z „ żalem”
No u mnie to samo, nawet już koleżankom mowie, ze chlopiec na 90%. I muszę przejść swoją "żałobę" żeby wpełni cieszyć się z drugiego synka :)

Mihasia dokładnie uważam ze trzeba swoje nawet i wypłakać, nie ma co mydlić oczu, po prostu posmucić się troszkę a przejdzie wraz z kopniakiem maleństwa. Ja Ci powiem ze ten mój drugi synuś wniósł taka radość w nasz dom , jest tak cudowny ze nie oddałabym go za tabun dziewczynek i mam nadzieje ze jak urodzi się trzeci to tez tak nas zauroczy ze minie mi cała chęć na brokaty :-)

Ja już od dwóch dni nawet spoko się czułam, oglądałam ciuszki dla chłopca itp aż weszłam na fb i moja znajoma po dwóch synach ma córkę i wkleiła zdjęcie małej ( serio
Śliczna ) z napisem „ moje spełnione marzenie moja wyśniona królewna „ i trochę mnie tak ukulo. Zapytałam się jej jaki ma przepis na dziewczynkę to mówi ze po prostu o niej bardzo marzyła. Ah gdyby tak za marzenia dawali .....;)

reklama
Mihasia dokładnie uważam ze trzeba swoje nawet i wypłakać, nie ma co mydlić oczu, po prostu posmucić się troszkę a przejdzie wraz z kopniakiem maleństwa. Ja Ci powiem ze ten mój drugi synuś wniósł taka radość w nasz dom , jest tak cudowny ze nie oddałabym go za tabun dziewczynek i mam nadzieje ze jak urodzi się trzeci to tez tak nas zauroczy ze minie mi cała chęć na brokaty :-)
Aż mi łezka z oka poleciała, jak to przeczytałam. Mam nadzieję, ze ten drugi bedzie równie kochany jak pierwszy i chłopaki będą stanowic zgrany duet, a ja swoje popłacze, aż wkoncu wypłacze cały smutek. Trzeba się cieszyć ze zdrowych dzieci, bo jak wchodzę na siepomaga to modlę się tylko o zdrowie i płeć naprawdę schodzi na drugi plan.

Do góry