reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja dzisiaj byłam na kolacji z mężem. Usiedlismy na ogródku i patrzyłam na rodziny spacerujące po starówce. Moje spostrzeżenia: bardzo duzo rodzin z jedna płcią, kilka w konfiguracji starsza córka młodszy syn, tylko jedna starszy syn młodsza córka. My mamy synków to mamy przerąbane...

reklama
Wiecie były tutaj dziewczyny, które zrobiły 150% normy i wszystko wszystko wskazywało, ze będzie córcia a jednak są chlopcy. Nasza @Imama chociażby, mnie osobiście Jej przypadek, bardzo dotknął. Tyle zrobiła a i tak chłopczyk, wtedy mi zaświtało, ze planować to my możemy wypad do kina a nie płeć.
Czy ciągnę te „planowanie”? Tak, wierzę w baby dust, bardzo do mnie trafia. Suple już raczej z przyzwyczajenia biore i to dlatego ze mam. Swoją droga gdzie wy takie drogie te suple kupujecie [emoji54]
Ja za lr płace 37 zł a dopiero drugie opakowanie mi schodzi, ja serio nie wiem o jakich kosztach piszecie, najdroższe są chyba testy owu, 50zl i starczają na dwa cykle, suple kupiłam raz i chyba tylko ole dokupowaliśmy tez cos koło 50zl wiec nie wiele jak na pół roku starań [emoji23]

Najgorsze, ze ta kiepska dieta plus intensywnym kp trochę sie wyniszczyła, strasznie poleciały mi zeby [emoji85]

Ja jakoś wierze ze będzie córeczka, gdzieś tam w sercu tak czuje.
Śnił mi sie mój Tata jak niósł paczki pieluch i mówił masz co chciałas [emoji6]
Nadal nosze paseczek i wierze mocno, że to wszystko ma wyższy sens, który byc może na ten moment jest dla nas niedostrzegalny.
Trzymam kciuki za każda z Was i liczę, że Wy trzymacie za mnie [emoji8]

@mihasiaaa jeszcze jest czas! Spróbuj nie myślec o płci tylko cieszyć sie zdrowym dzieckiem! Jeśli nie ma wymarzonej płci popłaczesz pózniej teraz daj maluszkowi sama radosc

Wiecie były tutaj dziewczyny, które zrobiły 150% normy i wszystko wszystko wskazywało, ze będzie córcia a jednak są chlopcy. Nasza @Imama chociażby, mnie osobiście Jej przypadek, bardzo dotknął. Tyle zrobiła a i tak chłopczyk, wtedy mi zaświtało, ze planować to my możemy wypad do kina a nie płeć.
Czy ciągnę te „planowanie”? Tak, wierzę w baby dust, bardzo do mnie trafia. Suple już raczej z przyzwyczajenia biore i to dlatego ze mam. Swoją droga gdzie wy takie drogie te suple kupujecie [emoji54]
Ja za lr płace 37 zł a dopiero drugie opakowanie mi schodzi, ja serio nie wiem o jakich kosztach piszecie, najdroższe są chyba testy owu, 50zl i starczają na dwa cykle, suple kupiłam raz i chyba tylko ole dokupowaliśmy tez cos koło 50zl wiec nie wiele jak na pół roku starań [emoji23]

Najgorsze, ze ta kiepska dieta plus intensywnym kp trochę sie wyniszczyła, strasznie poleciały mi zeby [emoji85]

Nadal nosze paseczek i wierze mocno, że to wszystko ma wyższy sens, który byc może na ten moment jest dla nas niedostrzegalny.

@mihasiaaa jeszcze jest czas! Spróbuj nie myślec o płci tylko cieszyć sie zdrowym dzieckiem! Jeśli nie ma wymarzonej płci popłaczesz pózniej teraz daj maluszkowi sama radosc
Dzięki leeleeth :*

Z chęcią się dowiem, gdzie kupujesz tak tanią LR. Moja z Solgar po 500mg to koszt ok 75 zł i tam jest chyba z 90szt. Ale jak M. bierze 2 sztuki i ja dwie, to 4 dziennie to na tak super długo nie wystarcza. ;)

Ja mam bransoletkę z czerwonego sznureczka na szczęście i właśnie mam nadzieję, że pomoże ciut w przyciągnięciu tego szczęścia dziewczynkowego. [emoji173]️

O matko straszne :(

Mnie też wkur**** ją nawet matki z córkami - takimi noworodkami zwłaszcza jak to się chwalą i rozpływają itp... [emoji24][emoji24][emoji24] noszzz kur***a a ja pewnie znów wyląduje w świecie aut i lego...

Ja mam 2 córki i tj mój świat auta i lego... dziś do kościoła mówię młodszej żeby sobie coś wzięła, ma 1.5roku więc w razie kryzysu musi coś mieć i co wzięła ?! 2 samochody :Dz serii burago i koparkę hahaha :D

A aktualnie moja córka w spódnicy tutu ogląda iron Mana :D ehhh

Ostatnia edycja:
Niedziela i upał taki okrutny, jestem u rodziców bo przyjechała rodzina ... I z niczego starsza córka:
mamooooo a jak się nam Igor urodzi to on będzie mógł z nami jeździć na rowerach ?

Ja kulka w gardle, mąż już widział ... A ja grzexnie odpowiadam, że przecież w brzuszku mam Ize i będzie super bo też dziewczynka więc wsyztskie będą mogły jeździć na rowerach w motylki. Na co ona z takim jakby żalem (?!):
Ehhh no wiem, że Iza ale ja bym chciała Igorka.

No i dziecko nieświadomie potrafi wyciągnąć pregneinie matki :(

reklama
Do góry