reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Według metody Jonasa każda kobieta według swojej daty urodzenia ma w miesiącu dni na chłopca i na dziewczynkę. Księżyc co ok 2 i pół dnia przechodzi że znaku żeńskiego na męski....
Ja potrafię obliczać te dni jak sprawdziłam daty poczęcia moich chłopców to zgodność była 100%
Ja sprawdzałam tą metodę i z 2ma dziewczynkami się nie zgodziło... :)

reklama
Dziewczyny czy jest tu któraś z Was która ma 3 dziopy jak u nas ?! Bo zaczynam się czuć jak odmieniec ... :/
Ps dwiedwie dziewc zrobiłam na króliczka :D bez żadnego liczenia itd ostatnia robiłam 'na chłopca ' ale jak widać nasze geny są poprsru nie do przebicia przez płeć męska hahaha :D

mihasiaa wg daty poczęcia wychodzi chłopiec, wg Jonasa maj miałaś chłopczykowy, ale to tylko wyliczenia ;-)
A kiedy poznasz płeć dziecka?

Szczypiorkowa tutaj Maran-atha ma trzy dziewuszki, nie jesteś odmieńcem, ja często widzę pary z dwiema dziewczynkami i czasem z trzema.
Przekuj to na plus, bądź dumna jak paw i z nich właśnie czerp siłę przeciwko wrednym ludziom bo jesteście wyjątkowi!
Domi33 możesz 'zobaczyc' jaka płeć wychodzi dla drugiego mojego dziecka? I zaplanować gdzieś na 3lata do przodu chłopczykowe i dziewczynkowe dni?

Mihasiaaa mam nadzieję że obalisz tę teorię! [emoji1307]

Ostatnia edycja:
Jeśli owu była 16.06 to rozumiem ze chłopczyk?

Załączniki

• 758BDE78-46F9-4066-961E-8222510457A9.jpeg
    758BDE78-46F9-4066-961E-8222510457A9.jpeg
    153,2 KB · Wyświetleń: 81
reklama
Szczypiorkowa tutaj Maran-atha ma trzy dziewuszki, nie jesteś odmieńcem, ja często widzę pary z dwiema dziewczynkami i czasem z trzema.
Przekuj to na plus, bądź dumna jak paw i z nich właśnie czerp siłę przeciwko wrednym ludziom bo jesteście wyjątkowi!
Domi33 możesz 'zobaczyc' jaka płeć wychodzi dla drugiego mojego dziecka? I zaplanować gdzieś na 3lata do przodu chłopczykowe i dziewczynkowe dni?
Po co potrzebne jest miejsce urodzenia?
Mihasiaaa mam nadzieję że obalisz tę teorię! [emoji1307]
Ja do tych wszystkich metod i kalendarzy chińskich podchodzę z rezerwą, jakoś ciężko mi uwierzyć, ze wystaczy trzymać się kalkulatora. To by było zbyt proste ;)

Do góry