reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Według metody Jonasa każda kobieta według swojej daty urodzenia ma w miesiącu dni na chłopca i na dziewczynkę. Księżyc co ok 2 i pół dnia przechodzi że znaku żeńskiego na męski....
Ja potrafię obliczać te dni jak sprawdziłam daty poczęcia moich chłopców to zgodność była 100%
Ja sprawdzałam tą metodę i z 2ma dziewczynkami się nie zgodziło... :)

reklama
Dziewczyny czy jest tu któraś z Was która ma 3 dziopy jak u nas ?! Bo zaczynam się czuć jak odmieniec ... :/
Ps dwiedwie dziewc zrobiłam na króliczka :D bez żadnego liczenia itd ostatnia robiłam 'na chłopca ' ale jak widać nasze geny są poprsru nie do przebicia przez płeć męska hahaha :D

mihasiaa wg daty poczęcia wychodzi chłopiec, wg Jonasa maj miałaś chłopczykowy, ale to tylko wyliczenia ;-)
A kiedy poznasz płeć dziecka?

Szczypiorkowa tutaj Maran-atha ma trzy dziewuszki, nie jesteś odmieńcem, ja często widzę pary z dwiema dziewczynkami i czasem z trzema.
Przekuj to na plus, bądź dumna jak paw i z nich właśnie czerp siłę przeciwko wrednym ludziom bo jesteście wyjątkowi!
Domi33 możesz 'zobaczyc' jaka płeć wychodzi dla drugiego mojego dziecka? I zaplanować gdzieś na 3lata do przodu chłopczykowe i dziewczynkowe dni?

Mihasiaaa mam nadzieję że obalisz tę teorię! [emoji1307]

Ostatnia edycja:
Jeśli owu była 16.06 to rozumiem ze chłopczyk?

Załączniki

• 758BDE78-46F9-4066-961E-8222510457A9.jpeg
    758BDE78-46F9-4066-961E-8222510457A9.jpeg
    153,2 KB · Wyświetleń: 78
reklama
Szczypiorkowa tutaj Maran-atha ma trzy dziewuszki, nie jesteś odmieńcem, ja często widzę pary z dwiema dziewczynkami i czasem z trzema.
Przekuj to na plus, bądź dumna jak paw i z nich właśnie czerp siłę przeciwko wrednym ludziom bo jesteście wyjątkowi!
Domi33 możesz 'zobaczyc' jaka płeć wychodzi dla drugiego mojego dziecka? I zaplanować gdzieś na 3lata do przodu chłopczykowe i dziewczynkowe dni?
Po co potrzebne jest miejsce urodzenia?
Mihasiaaa mam nadzieję że obalisz tę teorię! [emoji1307]
Ja do tych wszystkich metod i kalendarzy chińskich podchodzę z rezerwą, jakoś ciężko mi uwierzyć, ze wystaczy trzymać się kalkulatora. To by było zbyt proste ;)

Do góry