reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

U nas najstarsza na 1.5 roku wogole nie chciała nawet dotykać wózka :D
Druga znów lubi ale tak bez szału... Aktualnie mam spacerówkę cybexa i mooda, będziemy wozic pewnie dwa jak ostatnie rumuny hahaha :D (nie obrażając nikogo :D). Ale podwójny wózek jest ogrooooomny, znajoma miała i finalnie miała dwa osobne plis dostawke.

Nasza też nie śpi już na spacerach- woli biegac., więc nie mamy problemu z np drzemakmi

reklama
Ja też wiem, ze pokocham drugiego.synusia równie mocno, ale na chwilę obecną ciezko mi sobie to wyobrazić.

Dziewczyny tak z innej beczki. Będę miala różnicę wieku 2 lata, nie wiem czy warto inwestować w podwójny wózek. Co myslicie?

U nas podwójny sie sprawdził, ale różnica była 1,5 roku. Do tej pory używamy tej spacerówki ( b.rzadko ale jednak)
Teraz jeśli zajdę w miarę szybko tez zainwestujemy w podwójny, i będzie jedna gondola i spacerówka dla Emila [emoji16]

Postanowiłam nie czekać tylko działać w tym cyklu. Elegancko mi się testy robią, czekam na swój złoty strzał [emoji6]

@anija82 przesyłka już poszła [emoji6]

@gorligorligor co tam u Ciebie?

@szczypiorkowa12345 smutne to co piszesz! Tyle nieszczęścia [emoji17]
Serce płacze!
Mam nadzieje, ze kiedyś sie im uda, druga donosi a chłopczyk wyzdrowieje [emoji1307]
Pomodlę sie za nich!

Pisz tu częściej, zawsze wnosisz tyle entuzjazmu! [emoji23]
Ja uwielbiam Twoje wpisy!

@szczypiorkowa12345 święte słowa.. Ja chcę poprostu zajśc..jezeli będę musiała od nowa przechodzić przez to wszystko trudno.. Dam radę.. Najgorsze będzie zostawienie synuśia w domu i zmartwienie cy z 2 będzie dobrze.. Widzę że to nasze planowanie... Czasami mam ochotę to rzucić... Miałam pacjentke strasznie planowala płeć bo miała 4 synów i każdy chorował na chorobę genetyczna i wszyscy zmarli przed 20rz...kazdy lekarz jej mówił że jak się uda corks będzie zdrowa i wgl... I próbowała dosłownie wszystkiego a i tak sami chłopcy... Ja dalej suple dieta i króliczki będą (mąż szczęśliwy) ale zastanawiam się nad tą dieta bo tak mnie korci do mieska może już się organizm dopomina braków nie wiem i rozum mówi jedz bo co będzie to będzie o ile będzie a serce mówi będziesz żałować że nie zrobiłaś wszystkiego...
A co do waszych rozterek.. Po naszej historii synek jest moim oczkiem w głowie i strasznie się boję czy dam radę zrobić tak żeby nie czuł się odtracony :( ahh ciężkie życie

Zrobiło się tu gwarniej,wiec melduję się i ja:D
Musiałam sobie zrobić troszkę przerwy bo dopadła mnie jakaś frustracja. Oczywiście czytam Was w miarę możliwości.
@Luisa2018 cudny kropek,gratulacje :) A krwiaczek się wchłonie i będzie wszystko dobrze. Ciąża młodziutka więc objawów nie ma...a może będziesz ta szczęściarą co cała ciąża bezobjawowo;)
@mihasiaaa super ze już się lepiej czujesz. Niedługo prenatalne,czekamy z niecierpliwością.
@leeleeth co za zmiana decyzji? To znaczy że ogarnęłaś się z myślami. Wizyty i Pani psycholog pomocne? Zaciskam kciuki za twój złoty strzał;)
@szczypiorkowa12345 -tęskniłam ;)
Ależ straszne historie opowiadasz:( Życie jest takie trudne i niesprawiedliwe. A najbardziej boli gdy cierpią dzieci:( Pomodlę się o zdrówko dla tego chorego chłopczyka.
A u mnie dziś 9dc i nowe nadzieje że może tym razem się uda. Zrobiłam badania i wszystko jest ok. Więc nic,tylko działać :p
Musi nadejść mój czas,tylko cierpliwość się trochę kurczy. Dobrze ze same starania ciągle są dla nas wielką przyjemnością.
Ściskam Was wszystkie bardzo mocno.

Zrobiło się tu gwarniej,wiec melduję się i ja:D
Musiałam sobie zrobić troszkę przerwy bo dopadła mnie jakaś frustracja. Oczywiście czytam Was w miarę możliwości.
@Luisa2018 cudny kropek,gratulacje :) A krwiaczek się wchłonie i będzie wszystko dobrze. Ciąża młodziutka więc objawów nie ma...a może będziesz ta szczęściarą co cała ciąża bezobjawowo;)
@mihasiaaa super ze już się lepiej czujesz. Niedługo prenatalne,czekamy z niecierpliwością.
@leeleeth co za zmiana decyzji? To znaczy że ogarnęłaś się z myślami. Wizyty i Pani psycholog pomocne? Zaciskam kciuki za twój złoty strzał;)
@szczypiorkowa12345 -tęskniłam ;)
Ależ straszne historie opowiadasz:( Życie jest takie trudne i niesprawiedliwe. A najbardziej boli gdy cierpią dzieci:( Pomodlę się o zdrówko dla tego chorego chłopczyka.
A u mnie dziś 9dc i nowe nadzieje że może tym razem się uda. Zrobiłam badania i wszystko jest ok. Więc nic,tylko działać [emoji14]
Musi nadejść mój czas,tylko cierpliwość się trochę kurczy. Dobrze ze same starania ciągle są dla nas wielką przyjemnością.
Ściskam Was wszystkie bardzo mocno.
Trzymam ogromne kciukasy za owocne starania :) i złote strzały dziewczynki

140.jpeg

Dziewczyny tak wyglądają moje testy owu.. wychodzi na to, że miałam wcześniej a miała być dziś lub jutro.. co o tym sądzicie? Dodam, że ani śluzu za dużo nie mam ani brzuch mnie nie boli.. chyba nici z tego wyjdą.

Załączniki

• 140.jpeg
    140.jpeg
    6,3 KB · Wyświetleń: 634
Zobacz załącznik 876703
Dziewczyny tak wyglądają moje testy owu.. wychodzi na to, że miałam wcześniej a miała być dziś lub jutro.. co o tym sądzicie? Dodam, że ani śluzu za dużo nie mam ani brzuch mnie nie boli.. chyba nici z tego wyjdą.
A może jeszcze poczekaj do jutra? Mi się też wydawało, że już po, a potem jak wyszły krechy to Wow!

reklama
Ehhh no życie jest beznadziejne i do momentu kiedy nie dotykamy takich nieszczęść z bliska to człowiek nie zdaje sobie sprawy z tego jak wielkim jest szczęściarzem mając dzieci i to zdrowe lub zmierzy się z chorobą która fizycznie można pokonać i ma się na nią wpływ ! :)

Oczywiście baby nie byłyby sobą gdyby nie fakt, że i tak tzreba z przydziału narzekać :D

A z dobrych wiadomości - dziś właśnie przed 30 minutami zostałam cicoia :D oczywiście chłopca hahaha no inaczej by być nie mogło :D

Do góry