reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mihasia niestety objawów ciążowych zero. Już sama nie wiem co mam myśleć. Ale do 30.07 czekam po prostu. W sumie już na nic nie mam wpływu...

Szczypiorkowa fajnie, ze się odezwałas. Życie takie niesprawiedliwe. Nasz racje zdrowe dziecko najważniejsze. Póki mamy zdrowe w domu to dla nas to taka oczysista oczywistość, wtedy wymyślamy córka / syn ... ale jakby nie daj Boże coś było nie tak to wtedy człowiek pokory nabiera. Eh .....

A sama u siebie czuje chłopca na 100% na dodatek beta wzrasta identycznie jak z chłopcami :D identyko bo wyszeperalam stare badania. Próbuje się oswoić heh i szukam imienia...
Ja też czuję sie identycznie jak w ciąży w synkiem i oswajam się również z myślą o drugim chłopczyku. Napewno zostanie jakaś pustka w sercu, ale pocieszam sie, ze przy niedużej roznicy wieku chłopcy lepiej się dogadają niż chłopiec z dziewczynką. Ja też nie umiem się do końca uspokoić. Wizyta dopiero 3 sierpnia i pewnie do tego czasu będę poddenerwowana. O imieniu w ogóle narazie nie myślę, chociaż ciagle ten Ignacy chodzi po głowie.

reklama
Mihasia niestety objawów ciążowych zero. Już sama nie wiem co mam myśleć. Ale do 30.07 czekam po prostu. W sumie już na nic nie mam wpływu...

Szczypiorkowa fajnie, ze się odezwałas. Życie takie niesprawiedliwe. Nasz racje zdrowe dziecko najważniejsze. Póki mamy zdrowe w domu to dla nas to taka oczysista oczywistość, wtedy wymyślamy córka / syn ... ale jakby nie daj Boże coś było nie tak to wtedy człowiek pokory nabiera. Eh .....

A sama u siebie czuje chłopca na 100% na dodatek beta wzrasta identycznie jak z chłopcami :D identyko bo wyszeperalam stare badania. Próbuje się oswoić heh i szukam imienia...

Bratowa jest przekonana że będzie 4rta córka, i też idealnie beta jak przy 3 wcześniejszych :) zobaczymy ... Zdrowe ! Najważniejsze zdrowe dziecko !:)

Mihasia ja tak patrzę teraz na mojego drugiego synusia ( a myślałam ze trafi się córcia?) to ogarnia mnie taka miłość , ogromne szczęście ze chyba troszkę łatwiej mi z myślą o tym ze to może być trzeci chłopiec bo wiem jaka fala
Miłości mnie czeka. Oczywiście otoczenie wiem, ze będzie dogryzac itp ale już czuje się spokojna i próbuje robić wizualizacje trzeciego muszkietera he he he

O Boże szczypiorkowa co za nieszczęścia :( A ten chłopiec z białaczką to jakiś dramat, nie wyobrażam sobie takiego nieszczęścia, chyba musiala chodzić do psychologa.
Ja juz na zwolnieniu, jestem z moim skarbem w domu. Tak jak na początku trochę mi brakowało pracy, tak teraz jestem szczęśliwa. On jest z każdym dniem taki kochany, przytula się, coraz więcej gada. Nikt mi nigdy tych chwilk z nim nie zabierze, a praca dzisiaj jest jutro jej nie ma. Naszly mnie tylko obawy, czy będę w stanie równie mocno pokochać drugie dziecko...
pokochasz - gwarantuje ;) ja też miałam ogormne obawy ale to jest automatyczne :D później trzeba się pilnować żeby to starsze nie czuło się jakoś odtrącone . Wiadomo,że do teraz to ono jest na pierwszym miejscu, przyjdzie noworodek więc trzeba mu posiwdcic więcej czasu więc dla mnie najtrudniej było pogodzić roszicielstwo na obie a teraz na 3 :D żeby moja 6scio latka nadal czuła się kochana ... :)

Mihasia ja tak patrzę teraz na mojego drugiego synusia ( a myślałam ze trafi się córcia?) to ogarnia mnie taka miłość , ogromne szczęście ze chyba troszkę łatwiej mi z myślą o tym ze to może być trzeci chłopiec bo wiem jaka fala
Miłości mnie czeka. Oczywiście otoczenie wiem, ze będzie dogryzac itp ale już czuje się spokojna i próbuje robić wizualizacje trzeciego muszkietera he he he
Ja też wiem, ze pokocham drugiego.synusia równie mocno, ale na chwilę obecną ciezko mi sobie to wyobrazić.

Dziewczyny tak z innej beczki. Będę miala różnicę wieku 2 lata, nie wiem czy warto inwestować w podwójny wózek. Co myslicie?

pokochasz - gwarantuje ;) ja też miałam ogormne obawy ale to jest automatyczne :D później trzeba się pilnować żeby to starsze nie czuło się jakoś odtrącone . Wiadomo,że do teraz to ono jest na pierwszym miejscu, przyjdzie noworodek więc trzeba mu posiwdcic więcej czasu więc dla mnie najtrudniej było pogodzić roszicielstwo na obie a teraz na 3 :D żeby moja 6scio latka nadal czuła się kochana ... :)
No właśnie i badz tu madry. Zeby i maluszek czuł się kochany a starszak nie odtracony...

Mihasia to ze pokochasz to wiadome :) miłość się mnoży wtedy gdy ja dzielimy :) wiec tu nie mam żadnych wątpliwości :)

Ja jak dowiedziałam się ze to drugi chłopiec to było mi ciężko się oswoić, teraz myśle ze będzie lżej... jestem już nastawiona a w drugiej ciąży długo się łudziłam ;-) czytałam o pomyłka h itp. A jak go zobaczyłam to jakby mnie amor strzelił - wymarzony synuś

reklama
Ja jak dowiedziałam się ze to drugi chłopiec to było mi ciężko się oswoić, teraz myśle ze będzie lżej... jestem już nastawiona a w drugiej ciąży długo się łudziłam ;-) czytałam o pomyłka h itp. A jak go zobaczyłam to jakby mnie amor strzelił - wymarzony synuś
Ja miałam dokładnie do samo. W drugiej ciąży baaardzo liczyłam na córeczkę. Miałam początkowo trochę za złe, że się nie udało. Ale pewnego dnia nagle doszło do mnie, że to mały i co najważniejsze zdrowy cudzik. <3 Pokochałam nad życie i nie oddałabym i nie zamieniłabym na żadnego innego.

Do góry