reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

U nas najstarsza na 1.5 roku wogole nie chciała nawet dotykać wózka :D
Druga znów lubi ale tak bez szału... Aktualnie mam spacerówkę cybexa i mooda, będziemy wozic pewnie dwa jak ostatnie rumuny hahaha :D (nie obrażając nikogo :D). Ale podwójny wózek jest ogrooooomny, znajoma miała i finalnie miała dwa osobne plis dostawke.

Nasza też nie śpi już na spacerach- woli biegac., więc nie mamy problemu z np drzemakmi

reklama
Ja też wiem, ze pokocham drugiego.synusia równie mocno, ale na chwilę obecną ciezko mi sobie to wyobrazić.

Dziewczyny tak z innej beczki. Będę miala różnicę wieku 2 lata, nie wiem czy warto inwestować w podwójny wózek. Co myslicie?

U nas podwójny sie sprawdził, ale różnica była 1,5 roku. Do tej pory używamy tej spacerówki ( b.rzadko ale jednak)
Teraz jeśli zajdę w miarę szybko tez zainwestujemy w podwójny, i będzie jedna gondola i spacerówka dla Emila [emoji16]

Postanowiłam nie czekać tylko działać w tym cyklu. Elegancko mi się testy robią, czekam na swój złoty strzał [emoji6]

@anija82 przesyłka już poszła [emoji6]

@gorligorligor co tam u Ciebie?

@szczypiorkowa12345 smutne to co piszesz! Tyle nieszczęścia [emoji17]
Serce płacze!
Mam nadzieje, ze kiedyś sie im uda, druga donosi a chłopczyk wyzdrowieje [emoji1307]
Pomodlę sie za nich!

Pisz tu częściej, zawsze wnosisz tyle entuzjazmu! [emoji23]
Ja uwielbiam Twoje wpisy!

@szczypiorkowa12345 święte słowa.. Ja chcę poprostu zajśc..jezeli będę musiała od nowa przechodzić przez to wszystko trudno.. Dam radę.. Najgorsze będzie zostawienie synuśia w domu i zmartwienie cy z 2 będzie dobrze.. Widzę że to nasze planowanie... Czasami mam ochotę to rzucić... Miałam pacjentke strasznie planowala płeć bo miała 4 synów i każdy chorował na chorobę genetyczna i wszyscy zmarli przed 20rz...kazdy lekarz jej mówił że jak się uda corks będzie zdrowa i wgl... I próbowała dosłownie wszystkiego a i tak sami chłopcy... Ja dalej suple dieta i króliczki będą (mąż szczęśliwy) ale zastanawiam się nad tą dieta bo tak mnie korci do mieska może już się organizm dopomina braków nie wiem i rozum mówi jedz bo co będzie to będzie o ile będzie a serce mówi będziesz żałować że nie zrobiłaś wszystkiego...
A co do waszych rozterek.. Po naszej historii synek jest moim oczkiem w głowie i strasznie się boję czy dam radę zrobić tak żeby nie czuł się odtracony :( ahh ciężkie życie

Zrobiło się tu gwarniej,wiec melduję się i ja:D
Musiałam sobie zrobić troszkę przerwy bo dopadła mnie jakaś frustracja. Oczywiście czytam Was w miarę możliwości.
@Luisa2018 cudny kropek,gratulacje :) A krwiaczek się wchłonie i będzie wszystko dobrze. Ciąża młodziutka więc objawów nie ma...a może będziesz ta szczęściarą co cała ciąża bezobjawowo;)
@mihasiaaa super ze już się lepiej czujesz. Niedługo prenatalne,czekamy z niecierpliwością.
@leeleeth co za zmiana decyzji? To znaczy że ogarnęłaś się z myślami. Wizyty i Pani psycholog pomocne? Zaciskam kciuki za twój złoty strzał;)
@szczypiorkowa12345 -tęskniłam ;)
Ależ straszne historie opowiadasz:( Życie jest takie trudne i niesprawiedliwe. A najbardziej boli gdy cierpią dzieci:( Pomodlę się o zdrówko dla tego chorego chłopczyka.
A u mnie dziś 9dc i nowe nadzieje że może tym razem się uda. Zrobiłam badania i wszystko jest ok. Więc nic,tylko działać :p
Musi nadejść mój czas,tylko cierpliwość się trochę kurczy. Dobrze ze same starania ciągle są dla nas wielką przyjemnością.
Ściskam Was wszystkie bardzo mocno.

Zrobiło się tu gwarniej,wiec melduję się i ja:D
Musiałam sobie zrobić troszkę przerwy bo dopadła mnie jakaś frustracja. Oczywiście czytam Was w miarę możliwości.
@Luisa2018 cudny kropek,gratulacje :) A krwiaczek się wchłonie i będzie wszystko dobrze. Ciąża młodziutka więc objawów nie ma...a może będziesz ta szczęściarą co cała ciąża bezobjawowo;)
@mihasiaaa super ze już się lepiej czujesz. Niedługo prenatalne,czekamy z niecierpliwością.
@leeleeth co za zmiana decyzji? To znaczy że ogarnęłaś się z myślami. Wizyty i Pani psycholog pomocne? Zaciskam kciuki za twój złoty strzał;)
@szczypiorkowa12345 -tęskniłam ;)
Ależ straszne historie opowiadasz:( Życie jest takie trudne i niesprawiedliwe. A najbardziej boli gdy cierpią dzieci:( Pomodlę się o zdrówko dla tego chorego chłopczyka.
A u mnie dziś 9dc i nowe nadzieje że może tym razem się uda. Zrobiłam badania i wszystko jest ok. Więc nic,tylko działać [emoji14]
Musi nadejść mój czas,tylko cierpliwość się trochę kurczy. Dobrze ze same starania ciągle są dla nas wielką przyjemnością.
Ściskam Was wszystkie bardzo mocno.
Trzymam ogromne kciukasy za owocne starania :) i złote strzały dziewczynki

140.jpeg

Dziewczyny tak wyglądają moje testy owu.. wychodzi na to, że miałam wcześniej a miała być dziś lub jutro.. co o tym sądzicie? Dodam, że ani śluzu za dużo nie mam ani brzuch mnie nie boli.. chyba nici z tego wyjdą.

Załączniki

• 140.jpeg
    140.jpeg
    6,3 KB · Wyświetleń: 628
Zobacz załącznik 876703
Dziewczyny tak wyglądają moje testy owu.. wychodzi na to, że miałam wcześniej a miała być dziś lub jutro.. co o tym sądzicie? Dodam, że ani śluzu za dużo nie mam ani brzuch mnie nie boli.. chyba nici z tego wyjdą.
A może jeszcze poczekaj do jutra? Mi się też wydawało, że już po, a potem jak wyszły krechy to Wow!

reklama
Ehhh no życie jest beznadziejne i do momentu kiedy nie dotykamy takich nieszczęść z bliska to człowiek nie zdaje sobie sprawy z tego jak wielkim jest szczęściarzem mając dzieci i to zdrowe lub zmierzy się z chorobą która fizycznie można pokonać i ma się na nią wpływ ! :)

Oczywiście baby nie byłyby sobą gdyby nie fakt, że i tak tzreba z przydziału narzekać :D

A z dobrych wiadomości - dziś właśnie przed 30 minutami zostałam cicoia :D oczywiście chłopca hahaha no inaczej by być nie mogło :D

Do góry