reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
leeleeth jak się czegoś dowiesz to daj znać [emoji6] nie no to muszą być jakieś skrajności aby w spermie były same xx lub xy

Niestety myślę że nikt o tym nie wie i się nie dowiemy :D
W sobotę rano test owualcyjny był pozytywny i spodziewałam się owulacji w poniedziałek. W sobotę baaardzo rano były szybkie starania bo tego dnia jechaliśmy 200 km na wesele gdzie byłam swiadkowa. Owulacja była dopiero w środę jakoś nad ranem wg mnie, bo w dzien szyjka robiła się twarda i zamknięta więc wiedziałam że jest po a w nocy jak badalam to byla typowo plodna. Zla byłam ze zrobiła sie taka przerwa ponad 4 dni i kilka godzin dokładnie. Jakos nie wierzę że plemniki tyle potrafią przeżyć w niekorzystnych warunkch bo w sobotę byl sluz kremowy. Także jeszcze postanowiliśmy zadziałać na mniej wiecej O+12 bo ta metoda mnie przekonywała a szkoda było mi marnować cyklu. Pomiędzy tym nie było seksow bo chciałam inaczej niz z synem takze chcialam pominąć przede wszystkim starania 1 dzien przed owulacja. To był pierwszy cykl ale już miałam dość bo męczące jest to takie planowanie zamiast cieszyć się sobą to człowiek myśl czy w dobrym momencie wspolzyje.
Bardzo Ci dziękuję za obszerne wyjaśnienia. Przepraszam że Ci "weszłam do łóżka" ale to naprawdę wiele mi wyjaśniło.
Masz rację że te całe planowanie jest bardzo frustrujace,tym bardziej gratuluję że udało się w pierwszym cyklu.
Wszystkiego dobrego dla Ciebie i twojej rodzinki:)

Ja dziś się dowiedziałam że mama jednego z dzieci z szkoły córki jest w 3ciej ciąży.
Mają 2 chłopców i teraz 3cie w drodze - dziewczynka, w zasadzie z wpadki z idealnie w owu. Nie robili kompletnie nic inaczej jak poprzednia 2jke (drugie też z wpadki też z owu). Wie że miała owu bo to pielęgniarka :D tylko stwierdziła, że zawsze jak ich ponosi na spontanie rodzą się dzieci ale wie który ma dzien cyklu :D zatem - właśnie zesplusla na chyba każda możliwa teorie taaaa....

Jutro mam duuuza imprezę rodzina, zatem trzymajcie kciuki i gdybyście usłyszeli w tv że ciężarna wariatka wybiła pół imprezy to będę ja :D hahaha
Tak może się zdarzyć jeśli jeszcze raz usłyszę jakie to '''ogromne nieszczęście' nas spotkało .... Ehhh

Kruszynka -ja egs chce to mi po nic badanie ,wole mikroskop i sama widziec i spr. Kiedy chce :)

Grabcia-20-25% ze zajdziesz - muslisz ze da rade za 1 razem, jak chcesz dzidzie bardzo to ja bym nie czekala najprawdopodobniej i tak zajmie to kilka cykli, mi z pierwszym 2 lata! Z drugim 6 miesiecy bez zabezpieczenia ale i bez zbytnich staran, i za 1 razem trafilismy jak stwierdzilismy ze moze by tak sprobowac [emoji23],

Kitqa- zaraz wstawie mikroskopy polecane , ze napewno widac :),
Jak spr. Na allegro to kolo tysiaca wlasnie ,

Mihasiaa-nie musi byc abstynencji , ja bym nawet polecala.zeby maz wymienial nasienie codziennie az do proby 2-3 dni przed owu, :)

Luisa-nie sugeruj sie az tak po sluzie , umiesz badac szyjke ?

U mnie szok i awe maryja - mam pierwszy blazing test z wondfo szok szok szok - czyli wychodzi na to ze lukrecja mi nie sluzy ,
20180518_135128.jpg
Screenshot_20180210-134034.jpg
Screenshot_20180210-134103.jpg

Załączniki

• 20180518_135128.jpg
    20180518_135128.jpg
    67,9 KB · Wyświetleń: 302
  • Screenshot_20180210-134034.jpg
    Screenshot_20180210-134034.jpg
    34,9 KB · Wyświetleń: 311
  • Screenshot_20180210-134103.jpg
    Screenshot_20180210-134103.jpg
    50,4 KB · Wyświetleń: 306
Ja dziś się dowiedziałam że mama jednego z dzieci z szkoły córki jest w 3ciej ciąży.
Mają 2 chłopców i teraz 3cie w drodze - dziewczynka, w zasadzie z wpadki z idealnie w owu. Nie robili kompletnie nic inaczej jak poprzednia 2jke (drugie też z wpadki też z owu). Wie że miała owu bo to pielęgniarka :D tylko stwierdziła, że zawsze jak ich ponosi na spontanie rodzą się dzieci ale wie który ma dzien cyklu :D zatem - właśnie zesplusla na chyba każda możliwa teorie taaaa....
Przecież ja już dawno mówiłam że z owu tez jest większość dziewczynek[emoji12] maja szczęście zwyczajnie trafili 6 w totka... Ehhh, życie...

reklama
Do góry