reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ja nie opisałam moich starań o córkę ale stosowalam zasadę inaczej niż na syna i nie w dni kiedy był śluz typowo płodny.
W oby przypadkach było około 8-10 staranek w cyklu. Z synem najbliżej owu było 2 i 1 dzien przed. Z córka planowałam 3 i 2 dni przed i ewentualnie 12 h po. Ale że owu mi się przesunela więc wyszło prawie 5 dni przed i ratowalismy się sekem ok 10-12 h po owu bo nie sądziłam że te przed jeszcze przetrwały i się udało :-) może komuś się przyda

Ja nie opisałam moich starań o córkę ale stosowalam zasadę inaczej niż na syna i nie w dni kiedy był śluz typowo płodny.
W oby przypadkach było około 8-10 staranek w cyklu. Z synem najbliżej owu było 2 i 1 dzien przed. Z córka planowałam 3 i 2 dni przed i ewentualnie 12 h po. Ale że owu mi się przesunela więc wyszło prawie 5 dni przed i ratowalismy się sekem ok 10-12 h po owu bo nie sądziłam że te przed jeszcze przetrwały i się udało :-) może komuś się przyda
@Elenaa jeśli mogę wejść w szczegóły to z których przytulanek masz córcię 5 dni przed owu czy 12H po. To duża rozbieżność.
Wiesz kiedy się poczęła?

A czy w tych 5 dniach też były sexy?
Przepraszam że tak dociekam ale to bardzo pomocne co piszesz. Może i mnie się uda ;)
Pozdrawiam Cię cieplutko.

@Elenaa jeśli mogę wejść w szczegóły to z których przytulanek masz córcię 5 dni przed owu czy 12H po. To duża rozbieżność.
Wiesz kiedy się poczęła?

Niestety myślę że nikt o tym nie wie i się nie dowiemy :D
W sobotę rano test owualcyjny był pozytywny i spodziewałam się owulacji w poniedziałek. W sobotę baaardzo rano były szybkie starania bo tego dnia jechaliśmy 200 km na wesele gdzie byłam swiadkowa. Owulacja była dopiero w środę jakoś nad ranem wg mnie, bo w dzien szyjka robiła się twarda i zamknięta więc wiedziałam że jest po a w nocy jak badalam to byla typowo plodna. Zla byłam ze zrobiła sie taka przerwa ponad 4 dni i kilka godzin dokładnie. Jakos nie wierzę że plemniki tyle potrafią przeżyć w niekorzystnych warunkch bo w sobotę byl sluz kremowy. Także jeszcze postanowiliśmy zadziałać na mniej wiecej O+12 bo ta metoda mnie przekonywała a szkoda było mi marnować cyklu. Pomiędzy tym nie było seksow bo chciałam inaczej niz z synem takze chcialam pominąć przede wszystkim starania 1 dzien przed owulacja. To był pierwszy cykl ale już miałam dość bo męczące jest to takie planowanie zamiast cieszyć się sobą to człowiek myśl czy w dobrym momencie wspolzyje.

leeleeth ale zapierdzielaja! aż w oczach się troi[emoji43] to nie taka prosta sprawa...
Leeleeth dobrze pisze, między 2a 6dniem powstrzymania sie od współżycia w spermie jest najwięcej xy a 7dnia ich liczba drastycznie spada. najlepsza aspstybecja to jakieś 10dni ale nie więcej niż 14.

Kiedyś gin mojej koleżanki powiedzial że dziewczynki robi się po owu[emoji848]

reklama
@kitqa No mowie, tu podstawa jest bardzo dobry sprzęt, musisz mieć profesjonalny mikroskop biologiczny do badan, z możliwością nagrywania filmów i zwalniania obrazu (slow motion) bo inaczej to loteria [emoji23]
Ja to widzę jak pstrykają a trasy już nie specjalnie jestem w stanie uchwycić

U mnie do pierwszego bd (jedynego) abstynencja, potem można mężowi dogodzić ale bez penetracji, seksy dopiero po 7dpo.
Mnie książka babydust przekonuje, brzmi mega sensownie i lecę na żywioł. Teraz ostatni cykl, potem przerwa przez okres remontów i po wakacjach znowu.

Do góry