reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam w 1dc...[emoji53]
Już dziś bez złudzeń, normalna rozkrecona @. Nie ukrywam że przykro.
Teraz zastanawia mnie faza lutealna 11 dni bo tu chyba problem mam. Może Tsh muszę jeszcze zmniejszyć ostatnie było 2,2. Trudno....

Gosica, a może odpuść już wszystkie suplementy bo u Ciebie to już za długo trwa. Spróbujcie normalnie kilka dni pod rząd w płodne. Ostatni raz w dniu pozytywu na teście owu i tyle. Może już za dużo kombinowania po prostu.

Imama, no to nieprzyjemna sytuacja z synem. Kurczę, strach pomyśleć co by mogło się stać. Ale to tylko dziecko i pewnie nawet nie pomyślał co robi. Teraz jak jemu wytlumaczyliscie na pewno będzie wiedział. Także spokojnie, uczymy się na błędach.
Już niedługo Twój Maluszek będzie po tej stronie i będziesz mogła to tulić[emoji4]

Kredka, Luisa, no to kwiecień należy do Was[emoji4] dojdzie Lele i Gosica i będą 4 panieneczki na koniec roku (mam nadzieję że żadnej mamusi nie pominęłam).

Szczypiorku, Kruszynka, Marzycielka jak samopoczucie?

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Gosica ja biore ovarin, tez ma Inozytol ale jak pisała @baby_girl ma mniejsza dawkę niż inne (bierze sie go w dawce dziennej 1100). Biore go od zeszłego cyklu, i niemal od razu poczułam różnice. Wiec jeśli planujesz zabrać to myśle ze warto już teraz.
Z ta płodnością tez miałam, ze bez problemu a teraz drugi cykl i nic. Z jednej strony to dobrze, bo daje nadzieje na dziewczynkę a z drugiej trochę sie martwię [emoji19]
No nic @Gosica zbieramy siły i walczymy dalej [emoji1320][emoji1320][emoji1320]

@kinga_z1 przykro mi! Tule Cię mocno! Ja tez strasznie zawiedziona byłam po pierwszym cyklu. Razem z Gosica zbieramy siły i do walki! [emoji1320][emoji1320][emoji1320]
Tsh podczas staranek powinno byc w Ok 1,5 max.
11 dni literalnej to nie jest źle. Plus minus dwa dni uznaje sie za normę.
@Imama, współczuje przeżyć z synem! Zawału bym dostała. Patrzę po znajomych i mimo, ze teraz twierdzi sie, że płeć nie determinuje zachowania to jednak tam gdzie córki to takich szaleństw nie ma. Moi tez bardzo dokazuja a pomysły takie, że strach sie bac [emoji33]
@kredkaczarna @Luisa2018 zapraszamy na scenę [emoji23][emoji23][emoji23]
Ale nam sie ring zapełnia
Kto jeszcze sie stara? Nosze świeżutki ujawniać sie tu [emoji6]

Ciezaroweczki coś nam ucichły, wsparcia nie dają. Wątek zaschnie i umrze jak nie bedziecie z nami pisać. Widzicie jak to jest z nami w drugiej fazie, każda skupiona żeby testy zrobić i pisać nie ma komu.

Wpadłam na pomysł, żeby na 20rocznice ślubu na Kubę poleciec. Mąż sie zdziwił ale chyba nie ma nic przeciwko. Także tobie rokonesans [emoji2]
Może mała Kubanke przywiozę ? [emoji2]
Jezu tez tak macie, że wszystko, wszystko pod staranka?
Gdzie nie spojrzę to jakieś notatki, spostrzeżenia... doktorat na tym zrobię [emoji85][emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kinga, jeszcze ja :oops: spodziewam się owu pod koniec marca, o ile inozytol nic nie pomiesza.

Jaka dawkę bierzesz? 2000?
Ja zwiększyłam do trzech tabswo wiec 1500 [emoji15]
I mam ochotę poklepać sie po plecach za odwagę [emoji23][emoji23][emoji23]
Przyszły cykl z clo [emoji1320]

Hej dziewczynki.
Czytam o czytam i kontempluje...
Odnośnie tego izotunolu. Jak widać jest z nim kilka preparatów i niektóre są biedniejsze w składzie jak inofem a ten co zakupiła baby_girl to widzę że taki bogaty. Bo ma i Wit D i Wit z grupy B...
Zastanawiam się czy to dobrze. Czy jeśli będzie tyle różnych dodatków czy to nie wpłynie jednak na poprawę płodności?
Leeleeth ovarin też z dodatkowymi witaminkami.

Oj kurcze kinga_z1 a myślałam po cichu że ciąża będzie. No nic, nie ma tego złego, kup NAC :) i w następnym cyklu żołnierzyki będą jeszcze lepsze
Imama ale całe szczęście że na małej ranie się skończylo! Mój dobry kolega właśnie jak byliśmy w 1klasje podstawowej to wbił sobie nóż w oko! Także jak widzę dziecko z nożem to jestem zielona[emoji32] Wszystkie noże mam zabezpieczone bo mojej juniorce nie ufam [emoji57]
Gosica no wkońcu będzie musiało zaskoczyć! Głowa do góry. Spróbuj zmniejszyc odstęp i zaskoczy tak mysle!
Staraczki trzymam kciuki za kolejny cykl[emoji110]
Haha Leeleeth :) życzę Ci tej Kubaneczki kiedy rocznica?

Nie wiem jak to jest (wczoraj latałam po mieście) ale wczoraj widziałam samr mamusie z małymi chłopcami na rękach lub z takimi 3,4 latkami! Nie to że większą uwagę zwracam na 'takie osoby' no uwierzcie mi specjalnie w tłumie szukałam mam z córką i widziałam tylko kilka mam z dużymi córeczkami na oko 14,15 lat no szok!

Marzycielka kciuki za usg [emoji110]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Hmm,nawet w ovarin
-Wit. D 500%
Wit. B6 100%
Wit B12 100% ,przy dziennej porcji dwuch tabletek. A inotyzolu tylko 1100A .
Wydaje mi się ze Inofem jest najlepszym rozwiązaniem,bo na 2000 inotyzolu i kwas foliowy więc tylko to o co nam chodzi.
Sama nie wiem. @Miciur-ka @Imama co ekspertki na to ?

@kitqa Ty widzisz mamy z małymi chłopczykami a ja ciagle widzę małe dziewczynki... normalnie reaguje stresem na mamy z dziewczynkami [emoji23][emoji23][emoji23]
Jeszcze trochę to z domu nie będę wychodzić.
Rocznice mamy w sierpniu [emoji7]

@belle81 nie wiem co Ci napisać. Ja mam ovarin i to biore. Gdybys była o chlebie i wodzie tez nie masz gwarancji, że będzie dziewczynka także nie ma chyba co spinać majtek (bez obrazy) jakoś ostatnio wyluzowałam z tymi moimi przepięciami, że wszystko rozpisywałam na elementy czy pasują do staranek. Teraz mam ogólny zarys i tego sie trzymam, ale każdy robi jak mu w sercu gra [emoji6]
W sumie tez jestem ciekawa co ekspertki na to [emoji6]

reklama
Kinga, a jednak @ przyszla. Nie martw się będzie nas więcej a kto wie może uda się w kolejnym cyklu i urodzimy w święta [emoji12]
Biorę pod uwagę odstawienie supli, przynajmniej u męża lukrecję-może jeszcze zbadam mu testosteron. Myśle ze to clo może mi pomoc. Marzycielka tez długo się starała i zaskoczyło przy clo.
Leeleth, tez taksobue tlumaczylam ze jak nie wychodzi to większa szansa na dziewczynke. Jednak u nas trwa to za długo. Tak jest, zbieramy siły i do przodu! [emoji123]
Tez mamwszelkie plany podporządkowane starankom, a zwłaszcza te wakacyjne typu: OK, nie samolotem bo będę z brzuchem i różnie jest itd.
Leeleth, tez ruszasz w kolejnym cyklu z clo? Ja chyba zaraz zakupie Inofem.
Kitqa, ten duży odstęp wyszedł przez przypadek. W kolejnym cyklu zechcemy działać blisko ovu.
Imama, Miciurka wpowiedzcie się czy zestaw clo+Inofem byłby OK?[emoji4] i jak dziewczyny pytają czy warto wrzucać kasę w Inofem czy może być ovarin.

Do góry