reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Leeleeth tak, od dzisiaj biorę 2000mg :) fajny pomysł z tą Kubą! I kubaneczką :D

Belle ja i tak biorę B complex, więc te 1.4mg mi nie zaszkodzą myślę. Jedyne co, to tam jest sporo wit D, więc pomyślę, może następnym razem wezmę inny suplement. Teraz zależało mi aby zacząć brać inozytol jak najszybciej, bo ja już kilka dni temu cykl zaczęłam. Ten preparat był dostępny na dziś, a inne jutro/pojutrze (o ile kurier by nie odpuścił, a zdażały się takie sytuacje, że nie dojechał), a u mnie każdy dzień na wagę złota. Poza tym ani w pierwszej ciąży ani w drugiej z synkami nie suplementowałam się niczym poza kwasem foliowym, więc no ja jednak jestem za tym, aby w pierwszej kolejności skupić się na nasieniu męża, a moje działania na mnie jako wspomagacz ;)

Leeleeth zgadzam się z Tobą w 100%!

reklama
Ja ostatnio bardziej biernie przyglądam się forum. Czytam i dodaje dwa do dwuch. Moje starania odległe więc ...
Oczywiście wszystkim mocno kibicuję.
Moje myśli są przy każdej z osobna. Już nie potrafię o Was nie pomyśleć. To forum tak mi weszło w krew ze chodzby raz dziennie to muszę zajrzeć co tam u której słuchać.
Wasze radości,uniesienia,smutki i porażki przeżywam jak swoje. Jesteście dla mnie ważne. I życzę każdej z osobna wszystkiego co najlepsze. Buziaczki

Ja ostatnio bardziej biernie przyglądam się forum. Czytam i dodaje dwa do dwuch. Moje starania odległe więc ...
Oczywiście wszystkim mocno kibicuję.
Moje myśli są przy każdej z osobna. Już nie potrafię o Was nie pomyśleć. To forum tak mi weszło w krew ze chodzby raz dziennie to muszę zajrzeć co tam u której słuchać.
Wasze radości,uniesienia,smutki i porażki przeżywam jak swoje. Jesteście dla mnie ważne. I życzę każdej z osobna wszystkiego co najlepsze. Buziaczki

Mam nadzieje, Kochana,że Cię nie uraziłam. Niestety cieżko pisząc przekazać emocje, a nie mam negatywnych do Ciebie. I nie miałam zamiaru Cię urazić czy sprawić przykrość.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Leeleeth,słońce moje nie powiedziałeś niczego co by mogło mnie urazić. A gdy nawet czasem coś powiemy co może wyglądać głupio to wszystko w dobrej wierze. :)
Ja wszystko rozumiem. Ty już masz za sobą niepowodzenia w staraniach i każde rozczarowanie powoduje to że z każdym coś odpuszczasz. Ja mimo że dopytuje to układam plan po swojemu. Też mam wszystko porozpisywane i dziwi mnie jak to się zmienia. Przecież tych supli była masa,żadna wątroba by tego nie wytrzymała. Tak jak wiadomo szanse na ciążę i tak są trudne a jeszcze te wszystkie udziwnienia. Prubujesz raz drugi trzeci z pełnym arsenałem"ulepszeń" a jak nie wychodzi to rzucasz wszystko w cholerę aby tylko być w ciąży. Ja nie mam dużo czasu na kombinowanie. I z supli to u mnie tylko żurawina,folik i od tego cyklu z zalecenia gin. Inofem i już .aaa i dietka ale jak już wiadomo to na odchudzanie mojej szanownej ;)

Imama-o matko nie strasz tymi pomyslami gdzie oni noze znalezli , tez nie na moje nerwy dobrze ze maz ich znalazl a nie ty, bo mozna zawału dostac, fajnie ze macie pomoc, ja jak dzieci jakies ogladam w tv to strasznie sie usmiecham :D hehe takie maluchy sa the best !

Kinga-przykro ze now wyszlo ale nowa szansa juz wkrotce,niestety malo komu zdarza sie za 1 razem, tylko nasza imama wyjatkowo płodna hehe ;)
Ja nie wiem.moj starszy syn nie uczy sie na błedach kompletnie nic a nic a kilka miesiecy i 5 lat konczy,ja osobiscie mysle.ze on ma.jakies adhd ale nic stwierdzonego przez lekarzy itp. Nie mam,
11 dni FL to nie jest tak zle ale jak masz z hormonami problemy to sprawdz czy tam nic nie rosnie,co nie powinno

Gosica-ojeju a tak ladnie sie zapowiadalo,moze faktycznie mega czułe te testy to po pozytywie cjcesz poczekac 1 dzien i wtedy czy jaki masz plan?
A moze mezowi zmniejsz dawke supli na nastepny cykl jak bral 2 tabl ho niech 1 bierze?

Baby girl-ja mialam miec taki sam cykl jak ty owu pod koniec marca a tu dalej dupa,chyba do gina zadzwonie i zapytam czy bedzie to krwawienie czy moze od razu owulka zebym nie wpadla czasami bo bym sie wkurzyla.hah [emoji23]

Leeleth- Inozytol 2tys mg, a widzimy co chcemy to racja,ja tez same dziewczynki.ale tez rodziny co maja parki i zawsze mpwie do.meza no zobacz maja parke a my nie[emoji23] lol biedny..;)

Belle-tak mysle ze inofem spoko bo nie ma zadnych nie potrzebnych dodatkow i wlasnie chce go kupic,teraz bede brac witaminy ale na starania witaminy odstawie,moze te kilka.miesiecy to troche sie podwitaminuje i nie bede musiala brac poki nie zajde :)

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Gosica-clo i inofem jak najbardziej ok sama zamierzam brac taki zestaw :)!

Leeleeth-super pomysl z kuba a co z dziecmi? Zostawicie na tyle jakiejs mamusi :)? Ja to sie smieje zawsze jade gdzies na godzine dwie to sie ze mna zegnaja jakbym jechala na miesiac a co dopiero tak dzieci sprzedac komus i jechac nie wiem.co to by bylo , wiadomi fajnie z mezem itp. Ale zostawic na np.tydzien,zawyłabym sie [emoji23] przynajmniej ten pierwszy dzien hehe ;) [emoji14]

@Miciur-ka też właśnie tak wydedukowałam z tym Inofem ze jest najlepszy bez dodatkowych witaminek nie do końca porzebnych. No przecież i Wit. z grupy B i Wit. D odzrzucona przy naszych staraniach.

Gosica-clo i inofem jak najbardziej ok sama zamierzam brac taki zestaw :)!

Leeleeth-super pomysl z kuba a co z dziecmi? Zostawicie na tyle jakiejs mamusi :)? Ja to sie smieje zawsze jade gdzies na godzine dwie to sie ze mna zegnaja jakbym jechala na miesiac a co dopiero tak dzieci sprzedac komus i jechac nie wiem.co to by bylo , wiadomi fajnie z mezem itp. Ale zostawic na np.tydzien,zawyłabym sie [emoji23] przynajmniej ten pierwszy dzien hehe ;) [emoji14]

Oj skąd ja to znam. Ja też ze swoim małym wszędzie jak cyganka. Jak musiałam go zostawić na h lub dwie to wielkie pożegnanie. A najdłużej to dwa dni mnie w domu nie było bo musiałam się położyć do szpitala. To przeżywałam nie swoją operację tylko jak oni w domu się mają. Taka matka polka:D

@Miciur-ka pomysł padł a teraz szukamy możliwości realizacji [emoji23][emoji23][emoji23] już popatrzyłam na Emilka i mi dooope ścisnęło, że miałabym go zostawić [emoji6]
Tak z babciami byśmy dzięciole zostawili, rozdzielamy po rodzinie [emoji23][emoji23][emoji23]

To kupuje inofem i odrzucam ovarin [emoji17]
I od następnego cyklu inofem a w tym skończę ovarin [emoji6] matko jakie kombinacje [emoji85]

Miciurka Ty wracasz do gry od czerwca? Tak?

reklama
Miciurka, ostatni cykl był naprawdę obiecujący, ale wyglada na to ze falstart bo zadzialalismy za wczesnie. Teraz nastawiam się na clo i Inofem. Mezowi może całkowicie odstawie lukrecję, zostawimy same szyszki.

Do góry