reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam w 1dc...[emoji53]
Już dziś bez złudzeń, normalna rozkrecona @. Nie ukrywam że przykro.
Teraz zastanawia mnie faza lutealna 11 dni bo tu chyba problem mam. Może Tsh muszę jeszcze zmniejszyć ostatnie było 2,2. Trudno....

Gosica, a może odpuść już wszystkie suplementy bo u Ciebie to już za długo trwa. Spróbujcie normalnie kilka dni pod rząd w płodne. Ostatni raz w dniu pozytywu na teście owu i tyle. Może już za dużo kombinowania po prostu.

Imama, no to nieprzyjemna sytuacja z synem. Kurczę, strach pomyśleć co by mogło się stać. Ale to tylko dziecko i pewnie nawet nie pomyślał co robi. Teraz jak jemu wytlumaczyliscie na pewno będzie wiedział. Także spokojnie, uczymy się na błędach.
Już niedługo Twój Maluszek będzie po tej stronie i będziesz mogła to tulić[emoji4]

Kredka, Luisa, no to kwiecień należy do Was[emoji4] dojdzie Lele i Gosica i będą 4 panieneczki na koniec roku (mam nadzieję że żadnej mamusi nie pominęłam).

Szczypiorku, Kruszynka, Marzycielka jak samopoczucie?

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Gosica ja biore ovarin, tez ma Inozytol ale jak pisała @baby_girl ma mniejsza dawkę niż inne (bierze sie go w dawce dziennej 1100). Biore go od zeszłego cyklu, i niemal od razu poczułam różnice. Wiec jeśli planujesz zabrać to myśle ze warto już teraz.
Z ta płodnością tez miałam, ze bez problemu a teraz drugi cykl i nic. Z jednej strony to dobrze, bo daje nadzieje na dziewczynkę a z drugiej trochę sie martwię [emoji19]
No nic @Gosica zbieramy siły i walczymy dalej [emoji1320][emoji1320][emoji1320]

@kinga_z1 przykro mi! Tule Cię mocno! Ja tez strasznie zawiedziona byłam po pierwszym cyklu. Razem z Gosica zbieramy siły i do walki! [emoji1320][emoji1320][emoji1320]
Tsh podczas staranek powinno byc w Ok 1,5 max.
11 dni literalnej to nie jest źle. Plus minus dwa dni uznaje sie za normę.
@Imama, współczuje przeżyć z synem! Zawału bym dostała. Patrzę po znajomych i mimo, ze teraz twierdzi sie, że płeć nie determinuje zachowania to jednak tam gdzie córki to takich szaleństw nie ma. Moi tez bardzo dokazuja a pomysły takie, że strach sie bac [emoji33]
@kredkaczarna @Luisa2018 zapraszamy na scenę [emoji23][emoji23][emoji23]
Ale nam sie ring zapełnia
Kto jeszcze sie stara? Nosze świeżutki ujawniać sie tu [emoji6]

Ciezaroweczki coś nam ucichły, wsparcia nie dają. Wątek zaschnie i umrze jak nie bedziecie z nami pisać. Widzicie jak to jest z nami w drugiej fazie, każda skupiona żeby testy zrobić i pisać nie ma komu.

Wpadłam na pomysł, żeby na 20rocznice ślubu na Kubę poleciec. Mąż sie zdziwił ale chyba nie ma nic przeciwko. Także tobie rokonesans [emoji2]
Może mała Kubanke przywiozę ? [emoji2]
Jezu tez tak macie, że wszystko, wszystko pod staranka?
Gdzie nie spojrzę to jakieś notatki, spostrzeżenia... doktorat na tym zrobię [emoji85][emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kinga, jeszcze ja :oops: spodziewam się owu pod koniec marca, o ile inozytol nic nie pomiesza.

Jaka dawkę bierzesz? 2000?
Ja zwiększyłam do trzech tabswo wiec 1500 [emoji15]
I mam ochotę poklepać sie po plecach za odwagę [emoji23][emoji23][emoji23]
Przyszły cykl z clo [emoji1320]

Hej dziewczynki.
Czytam o czytam i kontempluje...
Odnośnie tego izotunolu. Jak widać jest z nim kilka preparatów i niektóre są biedniejsze w składzie jak inofem a ten co zakupiła baby_girl to widzę że taki bogaty. Bo ma i Wit D i Wit z grupy B...
Zastanawiam się czy to dobrze. Czy jeśli będzie tyle różnych dodatków czy to nie wpłynie jednak na poprawę płodności?
Leeleeth ovarin też z dodatkowymi witaminkami.

Oj kurcze kinga_z1 a myślałam po cichu że ciąża będzie. No nic, nie ma tego złego, kup NAC :) i w następnym cyklu żołnierzyki będą jeszcze lepsze
Imama ale całe szczęście że na małej ranie się skończylo! Mój dobry kolega właśnie jak byliśmy w 1klasje podstawowej to wbił sobie nóż w oko! Także jak widzę dziecko z nożem to jestem zielona[emoji32] Wszystkie noże mam zabezpieczone bo mojej juniorce nie ufam [emoji57]
Gosica no wkońcu będzie musiało zaskoczyć! Głowa do góry. Spróbuj zmniejszyc odstęp i zaskoczy tak mysle!
Staraczki trzymam kciuki za kolejny cykl[emoji110]
Haha Leeleeth :) życzę Ci tej Kubaneczki kiedy rocznica?

Nie wiem jak to jest (wczoraj latałam po mieście) ale wczoraj widziałam samr mamusie z małymi chłopcami na rękach lub z takimi 3,4 latkami! Nie to że większą uwagę zwracam na 'takie osoby' no uwierzcie mi specjalnie w tłumie szukałam mam z córką i widziałam tylko kilka mam z dużymi córeczkami na oko 14,15 lat no szok!

Marzycielka kciuki za usg [emoji110]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Hmm,nawet w ovarin
-Wit. D 500%
Wit. B6 100%
Wit B12 100% ,przy dziennej porcji dwuch tabletek. A inotyzolu tylko 1100A .
Wydaje mi się ze Inofem jest najlepszym rozwiązaniem,bo na 2000 inotyzolu i kwas foliowy więc tylko to o co nam chodzi.
Sama nie wiem. @Miciur-ka @Imama co ekspertki na to ?

@kitqa Ty widzisz mamy z małymi chłopczykami a ja ciagle widzę małe dziewczynki... normalnie reaguje stresem na mamy z dziewczynkami [emoji23][emoji23][emoji23]
Jeszcze trochę to z domu nie będę wychodzić.
Rocznice mamy w sierpniu [emoji7]

@belle81 nie wiem co Ci napisać. Ja mam ovarin i to biore. Gdybys była o chlebie i wodzie tez nie masz gwarancji, że będzie dziewczynka także nie ma chyba co spinać majtek (bez obrazy) jakoś ostatnio wyluzowałam z tymi moimi przepięciami, że wszystko rozpisywałam na elementy czy pasują do staranek. Teraz mam ogólny zarys i tego sie trzymam, ale każdy robi jak mu w sercu gra [emoji6]
W sumie tez jestem ciekawa co ekspertki na to [emoji6]

reklama
Kinga, a jednak @ przyszla. Nie martw się będzie nas więcej a kto wie może uda się w kolejnym cyklu i urodzimy w święta [emoji12]
Biorę pod uwagę odstawienie supli, przynajmniej u męża lukrecję-może jeszcze zbadam mu testosteron. Myśle ze to clo może mi pomoc. Marzycielka tez długo się starała i zaskoczyło przy clo.
Leeleth, tez taksobue tlumaczylam ze jak nie wychodzi to większa szansa na dziewczynke. Jednak u nas trwa to za długo. Tak jest, zbieramy siły i do przodu! [emoji123]
Tez mamwszelkie plany podporządkowane starankom, a zwłaszcza te wakacyjne typu: OK, nie samolotem bo będę z brzuchem i różnie jest itd.
Leeleth, tez ruszasz w kolejnym cyklu z clo? Ja chyba zaraz zakupie Inofem.
Kitqa, ten duży odstęp wyszedł przez przypadek. W kolejnym cyklu zechcemy działać blisko ovu.
Imama, Miciurka wpowiedzcie się czy zestaw clo+Inofem byłby OK?[emoji4] i jak dziewczyny pytają czy warto wrzucać kasę w Inofem czy może być ovarin.

Do góry