reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@Kruszynka123 jak mogę się zapytać. W jaki sposób chcesz powiedzieć o ciąży swoim chłopakom ? Nie boisz się ich reakcji ? Ja mam mniejsze dzieci ale tez ewentualna różnica jak dla mnie będzie duża. I trochę się tego boje choć moje dzieci chciałyby rodzeństwo. Jakie masz podejście do tej różnicy wieku ?

reklama
Szczypiorkowa ja blondyna ale dla potrzeb twojego snu mogę się ufarbowac :) choć od wielu lat rozjaśnianie włosy i mam teraz mysie więc może to ja jednak w tym snie :)
Leeleeth to powiem ci super zdjęcia robisz ja niestety nie mam talentu do foto. Dla mnie też jesteś hero matka 5 synów to musisz mieć taką wisienkę na torcie w postaci małej księżniczki.

Mówicie nasiona chia... Mam całą paczkę ale jakoś nie specjalnie przepadam ale jak ma to pomoc, jeśli test nie wyjdzie to dołącza do mojego jadłospisu na 100%

Co do imion to wiadomo każdemu jakieś się z kimś kojarzy, gorzej lub lepiej, ja tam uważam że może być każde byle by do nazwiska pasowało. Bo czasem imię wymyślne i do nazwiska nijak nie pasuje i potem dziecko ma przechlapane w szkole bo się z niego smieja.

Jeju z tymi imionami i nazwiskami to dramat... Znam Kevina Ogórek, Nicole Kiełbasa, Bianke Nędza, Iwo Kapusniak itp jo koszmar... Też uważam że imię powinno współgrać z nazwiskiem. :)

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

Gosica widzisz. Zobaczysz będzie owu tylko jej nie przegap. Bo temp w gorze i zaraz spadek możesz mieć.
Nasiona chia chłopczykowe. Jadłam przy drugim synu mega dużo. Omega 3 tak jak w wiesiołku w sumie pewnie dlatego na chłopca.
Jak sobie przypomnę codzienne mdłości to tragedia. Dobrze ze mam za sobą w miare bo dla mnie to zawsze w każdej ciąży hardcore a teraz to już przebiło wszystkie.
Także współczuje ale z drugiej str to objaw ciazy i chyba człowiek spokojniejszy jest

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Luisa, Rephresh zamówiłam jakoś we czwartek, a we wtorek był u mnie.
Kura33, zgodzę się z Tobą, ze imię musi pasować do nazwiska, żeby jakoś to brzmiało ;)
Imama, No właśnie i tu jest pies pogrzebany. Nie wiem kiedy działać. Zrobiłam ponownie test ovu i kreska taka sama jak na teście z godz.17. Nie wiem czy już dzisiaj nie zadzialac, czy może jednak dopiero jutro.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Heh dziewczyny ja to żadnych mdłości nie miałam, troszkę mdlilo ale np nigdy nie zwymiotowałam.

Gosica dzięki za odp :*

Kurczę ja to mam coś nie halo z tym cyklem dziś niby 3 dzień @ a dalej skąpo leci, dziwna ta miesiączka w ciąży nie jestem ale tak skąpego okresu nie miałam .

Ja mialam mdlosci przy drugim to juz wogole i objaw na dziewczynke i co? Chlopak [emoji14] ja wogole w 2 ciazy mialam wszystko na dziewczynke razem z kalendarzem chińskim [emoji14]

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

No ja miałam nadzieje na dziewczynkę ale wszystko nieświadomie poszło w stronę chłopca

Ale
Dzisiaj tak wystroiłam mojego przystojniaka w koszule jeansowa itp i zakochałam się ;) z tata pojechał do cioci i dzwonił do mnie i tak słodko mama mama ah

reklama
@Kruszynka123 jak mogę się zapytać. W jaki sposób chcesz powiedzieć o ciąży swoim chłopakom ? Nie boisz się ich reakcji ? Ja mam mniejsze dzieci ale tez ewentualna różnica jak dla mnie będzie duża. I trochę się tego boje choć moje dzieci chciałyby rodzeństwo. Jakie masz podejście do tej różnicy wieku ?
Nie wiem jeszcze.... Oni wiedzieli że planujemy więc mówiłam im że muszą się tego spodziewać ale... wiadomo bywa różnie, myślę że powiem wprost i już nie będę kombinować bo to niczego nie zmieni. A różnica wieku między chłopakami jest 5lat i to jest mega dużo teraz będzie dużo więcej ale chłopaki są już w takim wieku ze powinni zrozumieć że to będzie maleństwo, ja im tłumaczyłam że mi zegar biologiczny tyka i nie będę czekać.
Imama masz rację są mdlosci to trochę uspokaja ale kurcze czemu akurat na noc największe ehhh.... Dziś też raczej szybko przez to nie zasnę.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry